Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 25

Įspūdingi Daivos tortai gimsta mažoje namų virtuvėje – tokių pliušinių meškučių niekas kitas nepagamina

Sakoma, pasižvalgyk į ankstyviausius vaikystės prisiminimus ir galbūt atrasi tikrą savo talentą. Juk būdamas vaikas niekuo savęs nevaržai. Kai iš Molėtų kilusiai, o šiuo metu Kaišiadoryse gyvenančiai Daivai Aleknavičienei buvo 4-eri, ji darželyje gavo diplomą už lipdymą iš plastilino. Kas būtų pagalvoję, kad po 33-ejų metų savo namų virtuvėje rankomis Daiva kurs įspūdingas torto dekoracijas. Tik jau ne iš plastilino, o... cukraus!

Į susitikimą vienoje Kauno senamiesčio ledainių 37-erių metų Daiva atvyko nešina žiemiškai puoštu tradiciniu „Medučio“ tortu. Būtent nuo tokio saldėsio lygiai prieš 12 metų ji ir pradėjo savo konditerės kelią. Tiesa, pirmieji žingsniai žengti net ne Lietuvoje, o Anglijoje.

Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Daivos Aleknavičienės į interviu atsineštas tortas
Teodoro Biliūno / BNS nuotr./Daivos Aleknavičienės į interviu atsineštas tortas

Dar jaunutė Daiva pasidavė meilės kerams ir metusi mokslus kartu su vyru išvyko gyventi į mažą Anglijos miestelį, kuriame pora buvo vieninteliai lietuviai. Kadangi šalia nebuvo tautiečių bendruomenės, nebuvo su kuo ir lietuviškomis tradicijomis per šventes pasidalinti – teko išmokti išsiilgtų saldėsių pasigaminti pačiai.

„Nors nebuvau saldumynų mėgėja, suveikė nostalgija Lietuvai. Taip prieš 12 metų ir gimė pirmasis „Medučio“ tortas. Neturint jokių reikiamų priemonių, grietinėlę plakant šluotele. Primityvus toks“, – prisiminusi šyptelėjo pašnekovė.

Gimus dukrelei, pirmojo gimtadienio proga ji vėl ėmėsi kūrybinės magijos – iškepė ir papuošė mergytei skirtą tortą.

Netrukus į begalinio kruopštumo pasaulį labiausiai įnardino dekoro subtilybės. Pamačius kokią cukrinę figūrėlę, Daivai nenustodavo suktis mintys: kokia masė čia panaudota, kuo padengta, kaip padaryta. Ji ėmė sekti daugybę forumų, kur lietuvaitės dalinosi receptais. Eksperimentų virtuvėje rezultatus Daiva nešdavo kolegoms, kol kažkuris iš jų ėmė ir užsisakė tortą sau. Taip viskas ir prasidėjo.

Nuo didelės įmonės – iki namų virtuvės

„Niekad nemaniau, kad tortus kepsiu. Žavėjo dekoras – kaip padaro gėles? Kai pažiūriu dabar į pirmuosius savo tortus, toks juokas ima. Nulis profesionalumo. Su mama kepdavome vaikystėje naminius pyragus ir sausainius, bet tortų tradicijos nebuvo“, – prisipažino Daiva.

„DA saldus pasaulis“ nuotr./Vienas pirmųjų dar Anglijoje kurtų Daivos Aleknavičienės tortų
„DA saldus pasaulis“ nuotr./Vienas pirmųjų dar Anglijoje kurtų Daivos Aleknavičienės tortų

6-erius metus išbuvusi Anglijoje, pašnekovė į vyro gimtuosius Kaišiadoris grįžo prieš beveik dešimtmetį. Vos grįžusi jau žinojo, kad suks konditerijos link.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus