Išsiilgusiems patiekalų su dešrelėmis. Receptai

Kad ir kokį savaitės valgiaraštį pasirinktų, dažna šeima įtrauks dešreles į būtinų pirkinių sąrašą. Ką gaminsite?
Bulvių sriuba su dešrelėmis
Bulvių sriuba su dešrelėmis / Shutterstock nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Litoterapeutės A.Vilkoicaitės patarimai: kokie mineralai galėtų padėti lieknėti, pritraukti sėkmę ir turtus (II dalis)

Vafliai įdaryti dešrelėmis
Receptas: Vafliai įdaryti dešrelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 27
Receptas
Ingredientai
Vafliai 8.00 vnt.
Dešrelės 8.00 vnt.
Bulvės: 7.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 50.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Bulves nulupkite, išvirkite pasūdytame vandenyje, sutrinkite košę, įpilkite stiklinę pašildyto pieno, įdėkite sviesto ir gerai išmaišykite.

2. Vaflius perpjaukite pusiau, dėkite bulvių košės (norimo storio sluoksniu), o ant viršaus - dešrelę. Vaflį susukite į ritinėlį ir pakepinkite keptuvėje.

Labai paprasta ir gardu. Skanaus!

Receptą atsiuntė Rita Drobužaitė

Suskleisti
Sluoksniuotas apkepas su dešrelėmis ir šviežiais pomidorais
Receptas: Sluoksniuotas apkepas su dešrelėmis ir šviežiais pomidorais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 5
Receptas
Ingredientai
sardelės 300.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 3.00 vnt.
Bulvės: 8.00 vnt. (virtos)
Grietinė: 200.00 ml (10 proc. riebumo)
Druska: 1.00 arbat. š.
picų prieskoniai 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Sūris: 100.00 g (tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1.Luptus svogūnus perpjaukite išilgai, supjaustykite plonais šiaudeliais ir pakaitinkite aliejaus bei vandens mišinyje, kol pasidarys skaidrūs.

2.Sudėkite griežinėliais pjaustytus pomidorus, ugnį padidinkite ir kaitinkite dar kelias minutes. Į riebalais išteptą skardą dėkite virtas bulves, pomidorus, dešros griežinėlius, ant jų – svogūnus.

3.Druską ištirpinkite grietinėje, įmaišykite pipirus, picų prieskonius ir supilkite ant daržovių.

4.Apibarstykite tarkuotu sūriu ir 25 minutes kepkite 200 laipsnių orkaitėje.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Tapas su dešra
Receptas: Tapas su dešrelėmis
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 22
Receptas
Ingredientai
Paprikos: 6.00 vnt. (žaliosios nedidelės, neaitriosios ispaniškos)
Čoriso dešrelės: 6.00 vnt.
Duona: 6.00 riekės (balta)
Alyvuogių aliejus: 6.00 valg. š.
Česnakai: 4.00 skiltelės
Medus: 2.00 arbat. š.
Balzaminis vyšnių padažas: 2.00 valg. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti
  1. Česnako skilteles nulupkite, sukapokite, pakepinkite šaukšte karšto aliejaus, tada sukrėskite medų, balzaminį padažą, įspauskite truputį citrinų sulčių, sudėkite dešreles ir maišydama mediniu šaukštu, kad neprisviltų, kepkite jas apie 10 min., kol apsivels karameline mase.
  2. Baltos duonos riekeles paskrudinkite sausoje keptuvėje arba orkaitėje, kad būtų traškios.
  3. Paprikas nuplaukite, sumeskite į gilią keptuvę su gerai įkaitintu aliejumi, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir kepkite, kol pipirai patamsės.
  4. Išgriebtus nusausinkite ant popierinio rankšluosčio. Ant kiekvienos duonos riekelės dėkite po papriką ir po dešrelę.
Suskleisti
 Dešrelės tešlos marškinėliuose
Receptas: Dešrelės tešlos marškinėliuose
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 26
Receptas
Ingredientai
Dešrelės: arba 16 vaikiškų 8.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Dešreles perpjaukite pusiau (vaikiškų nereikia pjauti, jos trumpesnės), jų galus įpjaukite kryželiu maždaug iki 1–1,5 cm gylio.
  2. Tešlą atšildykite, supjaustykite į 16 ilgų juostelių. Dešreles susukite į tešlą, palikdami atvirus galus. Sviestą ištirpdykite, aptepkite juo bandelių viršų ir kyšančius dešrelių galus, apibarstykite sezamų sėklomis. Šaukite į orkaitę. Kepkite 15–20 minučių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Raugintų kopūstų barščiai su dešrelėmis
Receptas: Raugintų kopūstų barščiai su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.1 / 30
Receptas
Ingredientai
Morkos: 2.00 vnt.
Burokėliai: 4.00 vnt. (marinuoti)
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Vištienos sultinys: 1500.00 ml (2 kubeliai)
Kopūstai: 500.00 g (rauginti)
Pomidorų padažas: 3.00 valg. š.
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Pipirai: 5.00 vnt. (kvapiųjų pipirų žirniukai)
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Bulvės: 3.00 vnt.
dešrelės pieniškos 400.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Grietinė: 6.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1.Morkas ir burokėlius supjaustykite plonais šiaudeliais (arba sutarkuokite burokine trintuve). Puode įkaitinkite aliejų ir pakepkite smulkintus svogūną bei porą. 

2.Supilkite vandenį, sudėkite burokėlius, morkas, raugintus kopūstus ir užvirinkite.

3.Supilkite nedideliame kiekyje vandens ištirpintus sultinio kubelius, sudėkite pomidorų pastą, pagardinkite prieskoniais (čiobrelių nedėkite) ir troškinkite 10 minučių.

4.Sudėkite kubeliais pjaustytas bulves ir troškinkite dar 15 minučių. Galiausiai į sriubą įmaišykite dešrelių gabaliukus, pagardinkite čiobreliais ir dar sykį užvirkite.

5.Tiekite su grietine.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Nedidelės mielinės bandelės su dešrelėmis
Receptas: Nedidelės mielinės bandelės su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 50
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g
Mielės: 5.00 g (sausos)
Cukrus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (po 60 g svorio)
Pienas: 165.00 ml (šiltas (tiek, kad bendras kiaušinio ir pieno svoris būtų 220–230 g))
Sviestas: 2.00 valg. š. (minkštas)
Pieninės dešrelės (8 cm ilgio): 16.00 vnt.
Sezamo sėklos: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, mieles, cukrų ir druską. Įmuškite kiaušinį, supilkite šiltą (bet ne karštą!) pieną ir sumaišykite.
  2. Pamiltuokite rankas ir apie 3–5 min. minkykite tešlą, kol taps vientisa, elastinga. Jeigu matote, kad trūksta miltų, įberkite jų šiek tiek, kad išminkytumėte reikiamą tešlą.
  3. Sudėkite mažais kubeliais pjaustytą minkštą sviestą ir toliau minkykite, kol jis tolygiai pasiskirstys tešloje. Kai įdėsite sviestą ir pradėsite minkyti, pamatysite, kad jis ims veltis aplink dubens sieneles, ant rankų ir neįsiminkys į tešlą iš karto. Neišsigąskite, viskas yra gerai – tiesiog nenustokite minkyti ir jau po kelių minučių tešla bus lygi, elastinga ir vientisa.
  4. Perdėkite tešlą į švarų, šlakeliu aliejaus išteptą dubenį. Uždenkite švariu rankšluostėliu ir leiskite tešlai pakilti: palikite ją 1 val. 30 min. šiltoje kambario temperatūroje. Tešlos tūris po šio laiko turi padvigubėti.
  5. Pakilusią tešlą kelis kartus paminkykite. Padalykite į 16 lygių dalių šešiolikai bandelių. Iš kiekvienos suformuokite po ritinėlį (maždaug 20–25 cm ilgio) ir 5 min. palikite ritinėlius pakilti. Po šio laiko juos dar šiek tiek „pratempkite“ ir „pakočiokite“ tarp delnų, kad būtų kiek ilgesni ir vienodo storio. Ritinėlio ilgis priklauso nuo jūsų naudojamų pieninių dešrelių ilgio – jis turi būti pakankamas, kad apvyniotumėte ją visą. Apvyniokite tešlą aplink dešrelę ir perkelkite ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos. Stenkitės, kad tešlos galai būtų apačioje. O kad bandelės gražiai iškeptų, tešlos ritinėlio galus stenkitės kuo labiau prilipinti prie bandelės, antraip kepdami jie atšoks ir bandelės praras savo dailią formą.
  6. Uždenkite kepimo skardą šiek tiek drėgnu rankšluostėliu ir vėl palikite pastovėti, kol tešla pakils dvigubai.
  7. Per šį laiką įkaitinkite orkaitę iki 200 ºC temperatūros.
  8. Pakilusių bandelių paviršių aptepkite kiaušinio plakiniu ir apibarstykite sezamų sėklomis. Dėkite į įkaitintą orkaitę ir apie 8 min. kepkite. Tuomet sumažinkite temperatūrą iki 180 ºC ir dar apie 5 min. kepkite, kol bandelės bus gražios aukso spalvos.
  9. Išimkite iš orkaitės. Galite jas valgyti dar šiltas arba atvėsusias. Laikykite sandariame inde.

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: Gardžios iškylos užkandžių idėjos

Suskleisti
Konservuotų pupelių sriuba su dešrelėmis
Receptas: Greitai paruošiama konservuotų pupelių sriuba su dešrelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 38
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 500.00 g (2 skardinės konservuotų baltųjų pupelių)
Daržovės: 450.00 g (1 pakelis (450 g) šaldytų daržovių mišinio (pavyzdžiui, šparaginių pupelių, žaliųjų žirnelių ir morkų))
Pomidorai: 250.00 g (1 skardinė konservuotų pomidorų be odelių savose sultyse)
dešrelės pieniškos 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Petražolės: 5.00 g (šviežios)
Kaip gaminti

1.Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite ir susmulkinkite. Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir palikite nusivarvėti. Daržoves šiek tiek apvirkite.

2.Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną bei česnaką. Suverskite konservuotus pomidorus, daržovių mišinį, supilkite sultinį ir virkite apie 10 minučių.

3.Sudėkite pupeles, gabaliukais pjaustytas dešreles, pabarstykite druska, pipirais, paprika ir užvirkite.

4.Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti. Pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Mielinės bandelės su dešrelėmis
Receptas: Mielinės bandelės su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 114
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Cukrus: 2.00 valg. š.
Mielės: 1.00 vnt. (1 pakelis sausų mielių - 7 arba 11 g pakuotė)
Sviestas: 200.00 g (minkštas)
Druska: 5.00 g (1/2 arbat. š.)
Miltai: 500.00 g
Pieniškos derelės: 17.00 vnt.
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (plaktas)
Kaip gaminti

1. Pieną pašildykite iki kambario temperatūros. Suberkite cukrų, mieles ir šluotele išplakite, kol cukrus ir mielės ištirps.

2. Dubenėlį uždenkite rankšluostėliu ir padėkite šiltai 10-15 minučių, kol iš mielių paviršiuje susidarys „kepurėlė“ (tai būtina!).

3. Į didelį dubenį persijokite miltus, sumaišykite su druska.

4. Į miltų mišinį sudėkite kubeliais pjaustytą minkštą sviestą (atšildykite jį natūraliai, tiesiog iš anksčiau išėmę iš šaldytuvo, nenaudokite mikrobangų krosnelės).

5. Tarp pirštų trinkite miltus su sviestu tol, kol susidarys trupinėliais.

6. Supilkite pieną su mielėmis (nepamirškite, kad turi būti susidarius mielių „kepurėlė“).

7. Išmaišykite ir pradėkite minkyti tešlą. Tešla turi būti minkšta, tačiau ne skysta. Jei ji per skysta, įberkite dar truputį miltų.

8. Reikiamos konsistencijos tešlą minkykite 3 minutes, tuomet dėkite į švarų dubenį, uždenkite rankšluostėliu ir dėkite į šaldytuvą. Laikykite šaldytuve 30 minučių.

9. Išėmę tešlą iš šaldytuvo, iškočiokite. Supjaustykite tešlą ilgomis juostelėmis.

10. Kiekvieną dešrelę apsukite tešlos juostele.

11. Sudėkite į kepimo popieriumi išklotas skardas. Aptepkite plaktu kiaušiniu.

12. Kepkite iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol bandelės taps auksinės spalvos.

Receptas iš tinklaraščio „Saulėta virtuvė“

Suskleisti
Bulvių sriuba su dešrelėmis
Receptas: Bulvių sriuba su dešrelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.5 / 41
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 700.00 g (miltingų)
Morkos: 4.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės (ir 2 valg. š. česnakų skridinėlių papuošimui)
Rūkyti lašinukai 70.00 g
Mėsos sultinys: 1.00 l
Kiauliena: 500.00 g (rūkytos nugarinės)
Mairūnas: 1.00 valg. š. (kapotų lapelių)
Dešrelės 4.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Bulves ir morkas nuskuskite, nuplaukite ir supjaustykite kubeliais. Porą nuvalykite, nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonais skridinėliais. Svogūnus ir česnakus nulupkite ir smulkiai supjaustykite.

2. Lašinukus supjaustykite smulkiais kubeliais ir išlydykite dideliame puode. Spirgučius išgriebkite ir padėkite atskirai. Keptuvėje likusiuose taukuose apkepinkite bulves. Sudėkite morkas, porus, svogūnus, česnakus ir viską trumpai pakepinkite.

3. Pakepintas daržoves sudėkite į puodą su sultiniu, pasūdykite, įberkite pipirų. Įdėkite nugarinę ir viską virkite apie 35 min. Retkarčiais atsargiai pamaišykite.

4. Nugarinę ištraukite, supjaustykite kubeliais ir padėkite atskirai. Sriubą trumpai patrinkite maišytuvu, pasūdykite, pagardinkite pipirais, mairūnais. Dešreles supjaustykite ratukais ir suberkite į sriubą. Ten pat suberkite nugarinės kubelius ir pakaitinkite. Sriubą patiekite lėkštėse, į kiekvieną porciją įdėkite spirgučių ir česnakų skridinėlių.  

Suskleisti
Dešrelių ir daržovių apkepas
Receptas: Dešrelių ir daržovių apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 35
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 3.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 250.00 g (1 indelis konservuotų pomidorų be odelių)
Bazilikai: 3.00 g (džiovinti)
dešrelės parūkytos 4.00 vnt.
Sūris: 300.00 g (200–300 ml tarkuotas ementalis arba mocarela)
Kaip gaminti

1.Susmulkinkite luptas morkas ir svogūnus, bulves supjaustykite 5 milimetrų storio griežinėliais ir sudėkite į sviestu išteptą žemą skardą.

2.Pagardinkite druska, pipirais, lengvai permaišykite. Paviršių išlyginti, skardą uždenkite (folija arba dangčiu) ir 40 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje.

3.Apšlakstykite trintais pomidorais, sumaišytais su bazilikais. Dešreles įpjaukite įstrižai ir sudėkite ant apkeptų daržovių.

4.Apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 15–20 minučių – kol sūris ištirps ir lengvai parus.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Dešrelės su vynuogėmis – „salsicce con l’uve“
Receptas: Dešrelės su vynuogėmis – „salsicce con l’uve“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Alyvuogių aliejus: 80.00 ml (kokybiškas)
Rozmarinai: 2.00 valg. š. (labai smulkiai pjaustyti, švieži)
Anyžiai: 1.00 arbat. š. (anyžių sėklos (recepte naudojami malti anyžiai))
Pankolis: 2.00 arbat. š. (sėklos)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (nemažas žiupsnis šviežiai maltų)
Šviežios nerūkytos kiaulienos dešrelės (geriau papildomai nepaskanintos česnakais ar aitriosiomis paprikomis): 900.00 g
Vynuogės: 500.00 g (žaliosios ir raudonosios vynuogės be kauliukų)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia paruoškite kvapnų aliejų: alyvuogių aliejų supilkite į nedidelį prikaistuvį. Pašildykite jį ant mažos ugnies, suberkite susmulkintus rozmarinus, anyžius, pankolius ir juoduosius pipirus. Uždenkite ir palikite 15 minučių, kad aliejus įgautų skonį ir kvapą.

2. Dešreles įdurkite peiliu keliose vietose. Sudėkite į didesnį puodą, užpilkite šalto vandens tiek, kad vos apsemtų, ir pastatykite ant viryklės. Kai vanduo ims vos virti, ugnį sumažinkite, puodą pridenkite dangčiu ir pavirkite dešreles 5 minutes. Nukelkite nuo ugnies, vandenį nupilkite.

3. Dešreles sudėkite į gilų ir platų kepimo indą vieną greta kitos, suberkite nuplautas, nusausintas ir nuo stiebelių nuskabytas vynuoges. Užpilkite kvapniu aliejumi ir apvoliokite jame vynuoges bei dešreles.

4. Pašaukite į 180 laipsnių orkaitę 25-35 minutėms, kol dešrelės apkeps iš abiejų pusių – retsykiais pavartykite. Patiekite karštas su bulvių koše arba polenta.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“ 

Suskleisti

TAIP PAT SKAITYKITE: Natūralios priemonės, naikinančios blogus kvapus namuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų