Kaip ir kiekvieną šeštadienį, „Lidl“ parduotuvėse „Superšeštadienio“ pasiūlymai priverčia nusišypsoti ir kuo greičiau čiupti puikia nuolaida pasipuošusią prekę. Tada belieka sugalvoti, ką skanaus iš kokybiškų ir pigių produktų pagaminti savaitgalio pietums. Neabejojame, kad taip atsitiks ir šįkart.
Tik šį šeštadienį „Lidl“ šaldytuvuose ieškokite šviežio kiaulienos kumpio, kurio kilogramas kainuos tik 3,33 Eur. Nė vieno patiekalo be svogūnų neįsivaizduojantys pirkėjai lietuviškus svogūnus tądien galės įsigyti vos už 0,39 Eur. Ypatinga kaina „Superšeštadienio“ metu galės pasigirti ir „Rokiškio naminis“ sviestas, kuris kainuos tik 1,29 Eur.
Sotus, gardus, kreminis, bet traškus. Kas? Mėsos pyragas!
Kai tik svarbiausi įsigyti ingredientai nugula namuose, metas skubėti ruošti gardžius šeimos pietus. Šįkart „Lidl“ ekspertai apie ypatingą receptą pagalvojo už jus ir rekomenduoja artimuosius nudžiuginti ne saldžiu, o mėsišku pyragu. Šis patiekalas dėl puikiai derančių skonių ir skirtingų tekstūrų patiks tiek vaikams, tiek suaugusiesiems.
Mėsos pyragui pagaminti reikės:
- 750 g kiaulienos kumpio;
- 375 g šaldytos sluoksniuotos tešlos;
- 20 g sviesto;
- 100 ml vištienos sultinio;
- 100 ml grietinėlės;
- 250 g pievagrybių;
- 1 v. š. miltų;
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 a. š. mėgstamų prieskonių;
- Alyvuogių aliejus;
- Žalumynų papuošimui;
- Druskos ir pipirų pagal skonį.
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Kol ji kaista, mažais gabalėliais supjaustykite kiaulienos kumpį, susmulkinkite svogūną, česnaką ir pievagrybius.
Įkaitintoje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus keletą minučių pakepinkite pipirais ir druska pagardintus kiaulienos gabalėlius, kad jie lengvai apskrustų. Tuomet mėsą perkelkite į didesnį orkaitei skirtą kepimo indą.
Toliau ištirpinkite gabalėlį sviesto ir ant jo pakepinkite smulkintą svogūną ir česnaką. Kai jie gražiai pageltonuos, dėkite kepti ir smulkintus pievagrybius. Viską pagardinkite druska, pipirais ir mėgstamais prieskoniais. Perkelkite keptus grybus į kepimo indą ir šia mase apliekite ten jau laukiančią mėsą.
Kai grybai ir mėsa jau inde, apliekite juos sultiniu, šliūkštelėkite grietinėlės ir įmaišykite miltus. Susidaręs skystis turėtų apsemti mėsą.
Išvyniokite paruoštą sluoksniuotą tešlą ir ja padenkite indo viršų. Jei tešla kur kas didesnė nei indas, jos kraštus galite nupjauti peiliu. Šakute prispauskite kraštelius, kruopščiai spausdami aplink visa kepimo indą. Kiaušinio plakiniu patepkite pyrago viršų, o tešlos viduryje įpjaukite kryželio formą, kad kepimo metu per ją galėtų išeiti garai.
Kepkite 30–40 minučių iki auksinės rudos spalvos. Patiekite šį viduje kreminį, o išorėje traškų pyragą papuošdami mėgstamais žalumynais.
Skanaus!