Kristina pasakoja, kad vištiena – viena universaliausių mėsų, kurią visada galima paruošti sveikai. „Net receptai, kurie iš pažiūros neatrodo sveikuoliški, parinkus tinkamą mėsą ir kitus ingredientus, gali tapti sveiku pasirinkimu”, – sako receptų kūrėja.
Pasak Kristinos, dabar ji visada perka „Kekava” vištieną, bet anksčiau tekdavo ilgokai pastovėti prie mėsos lentynų. „Analizuodavau etiketes. O ten prirašyta visko tiek, kad sunku suvokti, kas yra tikra informacija, o kas – tik reklaminiai triukai.
Dabar daugiausiai dėmesio kreipiu į vištų auginimo sąlygas – ar augintos laisvai, ar nebuvo gydytos antibiotikais, kuo buvo lesintos. Ir tokios vištienos pati mėsa visai kitokio skonio – kartais kai vaišinu draugus vakarienei vištienos patiekalais, sulaukiu klausimų – kas čia per mėsa. O tai būna tiesiog sveikesnė vištiena, kurios galima įsigyti ir mūsų prekybos centruose”, – dalinasi tinklaraščio autorė.
Tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė dalijasi salotų su Teriyaki vištiena receptu: „Gerų salotų paslaptis – sveikuoliški ingredientai ir padažas. Šis receptas turi abu. Salotų pagrindas – kokybiška „Kekava” vištiena, o egzotikos suteikia rytietiškas padažas”, – sako recepto autorė.
Salotos su Teriyaki vištiena
Ingredientai:
Salotoms:
- Kelių saujų mėgstamų salotų
- Pusės avokado
- Citrinos sulčių
- Šparaginių pupelių
- Druskos, pipirų
- 1 vištienos krūtinėlės filė „Kekava“
- Sezamo sėklų
Padažui:
- 50 g sojos padažo
- 25 g vandens
- 1 v.š. ryžių acto
- 1 v.š. rudojo cukraus
- 0.5 a.š. česnako miltelių
- 0.5 a.š. imbiero miltelių
- 2 v.š. alyvuogių aliejaus
Gaminimas:
1. Ruošiame padažą – sumaišome visus padažo ingredientus išskyrus aliejų.
2. Vištieną nuplauname, pabarstome druska, pipirais ir apipilame puse paruošto padažo. leidžiame marinuotis bent pusvalandį.
3. Kepame vištieną – apskrudiname keptuvėje iš abiejų pusių po pora minučių ir perkeliame kepti į 190 laipsnių orkaitę apie 12 min. Iškepusią vištieną perpjauname per storiausią vietą ir patikriname ar gerai iškepė, t.y. ar visa mėsa balta.
4. Keptuvėje trumpai apkepiname šparagines pupeles.
5. Į lėkštę dedame salotas, avokadą (jį apšlakstome citrinos sultimis, kad neruduotų), keptas šparagines pupeles ir juostelėmis pjaustytą keptą vištieną.
6. Daržoves pabarstome druska ir pipirais.
7. Likusį padažą sumaišome su 2 v.š. alyvuogių aliejaus. Šiuo padažu apipilame salotas ir apibarstome sezamu.