Išskirtinis vištienos receptas ir pora patarimų, kaip išsirinkti sveiką mėsą

„Maisto gaminimas yra nuolatiniai eksperimentai. Vis dėlto viena taisyklė egzistuoja visada – pasirinkti kokybiškus ir sveikus produktus. O tai ne visada labai lengva”, – sako Kristina Pišniukaitė, populiaraus maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė.
Salotos su Teriyaki vištiena
Salotos su Teriyaki vištiena / Recepto autorės nuotr.

Kristina pasakoja, kad vištiena – viena universaliausių mėsų, kurią visada galima paruošti sveikai. „Net receptai, kurie iš pažiūros neatrodo sveikuoliški, parinkus tinkamą mėsą ir kitus ingredientus, gali tapti sveiku pasirinkimu”, – sako receptų kūrėja.

Asmeninio archyvo nuotr./Kristina Pišniukaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Kristina Pišniukaitė

Pasak Kristinos, dabar ji visada perka „Kekava” vištieną, bet anksčiau tekdavo ilgokai pastovėti prie mėsos lentynų. „Analizuodavau etiketes. O ten prirašyta visko tiek, kad sunku suvokti, kas yra tikra informacija, o kas – tik reklaminiai triukai.

Dabar daugiausiai dėmesio kreipiu į vištų auginimo sąlygas – ar augintos laisvai, ar nebuvo gydytos antibiotikais, kuo buvo lesintos. Ir tokios vištienos pati mėsa visai kitokio skonio – kartais kai vaišinu draugus vakarienei vištienos patiekalais, sulaukiu klausimų – kas čia per mėsa. O tai būna tiesiog sveikesnė vištiena, kurios galima įsigyti ir mūsų prekybos centruose”, – dalinasi tinklaraščio autorė.

Tinklaraščio „Ant medinės lentelės” autorė dalijasi salotų su Teriyaki vištiena receptu: „Gerų salotų paslaptis – sveikuoliški ingredientai ir padažas. Šis receptas turi abu. Salotų pagrindas – kokybiška Kekava” vištiena, o egzotikos suteikia rytietiškas padažas”, – sako recepto autorė.

Salotos su Teriyaki vištiena

Ingredientai:

Salotoms:

  • Kelių saujų mėgstamų salotų
  • Pusės avokado
  • Citrinos sulčių
  • Šparaginių pupelių
  • Druskos, pipirų
  • 1 vištienos krūtinėlės filė „Kekava“
  • Sezamo sėklų

Padažui:

  • 50 g sojos padažo
  • 25 g vandens
  • 1 v.š. ryžių acto
  • 1 v.š. rudojo cukraus
  • 0.5 a.š. česnako miltelių
  • 0.5 a.š. imbiero miltelių
  • 2 v.š. alyvuogių aliejaus

Gaminimas:

1. Ruošiame padažą – sumaišome visus padažo ingredientus išskyrus aliejų.

2. Vištieną nuplauname, pabarstome druska, pipirais ir apipilame puse paruošto padažo. leidžiame marinuotis bent pusvalandį.

3. Kepame vištieną – apskrudiname keptuvėje iš abiejų pusių po pora minučių ir perkeliame kepti į 190 laipsnių orkaitę apie 12 min. Iškepusią vištieną perpjauname per storiausią vietą ir patikriname ar gerai iškepė, t.y. ar visa mėsa balta.

4. Keptuvėje trumpai apkepiname šparagines pupeles.

5. Į lėkštę dedame salotas, avokadą (jį apšlakstome citrinos sultimis, kad neruduotų), keptas šparagines pupeles ir juostelėmis pjaustytą keptą vištieną.

6. Daržoves pabarstome druska ir pipirais.

7. Likusį padažą sumaišome su 2 v.š. alyvuogių aliejaus. Šiuo padažu apipilame salotas ir apibarstome sezamu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų