Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Išskirtinis žaliuokių receptas tikriems gurmanams

Atvėsę orai liūdina ne visus – po šalnų į miškus traukia grybautojai gurmanai, samanose ieškantys ypatingo delikateso – žaliuokių. Tiesa, jas rekomenduojama rinkti ypač atidžiai, nes šį grybą lengva supainioti su žalsvąja musmire, kuri yra mirtinai nuodinga. Tad gerai jų nepažįstantiems patariama į mišką traukti su patyrusiais grybautojais. Na, o mes turime išskirtinį žaliuokių receptą.
Žaliuokės
Žaliuokės / Shutterstock nuotr.
Temos: 2 Receptai Grybai

Žaliuokės pomidorų padaže

Reikės:

  • 658 g žaliuokių,
  • 109 g smulkintų svogūnų galvų,
  • 57 g aliejaus,
  • 81 g pomidorų pastos,
  • 0,4 g pipirų,
  • 0,2 g lauro lapų,
  • 12 g druskos.
  • 121 g vandens pomidorų pastos praskiedimui.

Gaminimas

Šviežios žaliuokės švariai perrenkamos, pašalinant spygliukus ir samanėles. Po to jos užmerkiamos 12 valandų į šaltą vandenį, kad atmirktų smėlis. Per tą laiką vanduo 2 -3 kartus pakeičiamas. Po to žaliuokės plaunamos tekančio vandens srove tol, kol išsiplauna visas smėlis, esantis tarp žvynelių.

Švariai išplautos žaliuokės verdamos vandenyje 20min., atšaldomos ir pilamos ant sietelio, kad nubėgtų vanduo. Nutekėjus vandeniui didesnės kaip 2 cm žaliuokės perpjaunamos pusiau, o dar didesnės- į 4 dalis.

Svogūnai nuvalomi, švariai nuplaunami šaltu vandeniu ir supjaustomi 2 -3 mm storio griežinėliais. Aliejus užvirinamas, į jį sudedami susmulkinti svogūnai ir pakepinami iki gražios auksinės spalvos. Po to į puodą su su aliejumi ir svogūnais dedamos susmulkintos žaliuokės ir viskas dar patroškinama 30 minučių nuo užvirimo pradžios.

Pabaigoje sudedami malti juodieji pipirai, lauro lapai ir pomidorų pasta - ją praskiedžiame vandeniu. Viskas gerai išmaišoma ir dar 5 minutes patroškinama.

Paruošta karšta masė (75 -80 laipsnių temperatūros) dedam į 0,5 l talpos stiklainius ir sterilizuojama 30 min prie 100 laipsnių temperatūros. Stiklainiai iš karto sandariai uždaromi ir padedami šaltai.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos