„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Italija lėkštėje: lengvai pagaminamas vyšnių pyragas

Italai labai mėgsta vyšnias ir turi posakį „una ciliegia tira l’altra“ (liet. viena vyšnia traukia kitą; tai yra, neįmanoma suvalgyti tik vienos vyšnios). Vyšnių rūšių yra pačių įvairiausių, o Toskanos miestelyje Laryje net vyksta vyšnioms skirtas festivalis. Minėdami vyšnių pyrago dieną, pasigaminkite šį gardų desertą pagal itališką receptą.
Vyšnių pyragas
Vyšnių pyragas / Vida Press nuotr.

Lario vyšnių festivalis kiekvienų metų gegužės pabaigoje vyksta jau ilgiau nei pusę amžiaus. Mažas viduramžių miestelis įsikūręs tarp banguojančių kalvų, rugių laukų, vynuogynų ir vyšnių sodų. Laris pagrįstai didžiuojasi net 15 skirtingų rūšių vyšniomis, kurių paragauti ir susirenka festivalio svečiai. Be dėžutėse pardavinėjamų vyšnių, vietos ūkininkai siūlo marmeladų, uogienių, pyragų, sausainių, likerių ir kitų skanėstų su vyšniomis. Šventė paprastai vyksta pagrindinėje Lario aikštėje, šalia Medici šeimos tvirtovės.

Ir nors festivalis dar negreitai, vyšnių pyrago diena – šiandien, todėl namuose galite pasigaminti paprastą itališką vyšnių pyragą.

Ingredientai:

  • 450 g vyšnių;
  • 150 g aukščiausios kokybės miltų (itališkai „00“);
  • 90 g bulvių krakmolo;
  • 3 vidutinio dydžio kiaušiniai;
  • 150 g cukraus;
  • 100 g sviesto;
  • 16 g mielių.

Gaminimas:

1. Šviežias vyšnias nuplaukite, nusausinkite ir pašalinkite kauliukus tam skirtu įrankiu. Padalinkite į tris dalis ir vieną dalį susmulkinkite elektriniu smulkintuvu.

2. Į dubenį suberkite gabaliukais supjaustytą minkštą sviestą (prieš pjaustant patariama 1–2 valandas palaikyti kambario temperatūroje, kad suminkštėtų), cukrų ir maišykite elektriniu plaktuvu, kol gausite vientisą masę.

3. Į gautą masę įmuškite kiaušinius ir plakite vidutiniu greičiu.

4. Per sietelį į dubenį suberkite miltus, bulvių krakmolą ir mieles ir maišykite, kol gausite vientisą masę.

5. Paimkite torto kepimo formą (maždaug 20 cm skersmens), ištepkite ją sviestu, supilkite pusę tešlos masės ir ją tolygiai paskirstykite. Ant masės tvarkingai išdėliokite trečdalį vyšnių, o ant viršaus supilkite susmulkintų vyšnių masę.

6. Į torto kepimo formą supilkite likusią masę, išlyginkite ją šaukštu, ant viršaus išdėliokite likusias vyšnias. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 55 minutes.

7. Iškepusį tortą palikite atvėsti ir tik tada išimkite iš torto kepimo formos.

Patarimas:

Jei nerandate pirkti šviežių vyšnių, tortą galima gaminti ir su konservuotomis vyšniomis. Tokiu atveju svarbiausia jas gerai nusausinti.

Vida Press nuotr./Vyšnių pyragas
Vida Press nuotr./Vyšnių pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs