Ingredientai:
- tagliatelle ar linguine formato makaronų;
- 2 šaukštai sviesto;
- 1 didelė sauja mėgstamų jūrų gėrybių (luptų krevečių, kalmarų, midijų, moliuskų);
- 1–2 skiltelės česnako;
- citrinos sulčių;
- ryšelis petražolių;
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
1. Dideliame puode Marco užkaičia sūdytą vandenį. „Jo pilkite mažiau nei įprastai – kone perpus. Taip vandenyje krakmolo koncentracija bus didesnė, o jo įpylus į keptuvę padažas sutirštės“, – pataria. Makaronai verda trumpiau, nei nurodyta ant pakelio, – kad būtų al dente.
2. Kol vanduo kaista, keptuvėje ištirpina šaukštą sviesto. Sudeda pusę jūrų gėrybių ir apkepina, kai jos įgauna gražią auksinę spalvą – išima. Tuomet apkepa likusias jūrų gėrybes, išima ir atideda su pirma porcija. Jūrų gėrybes Marco kepa dalimis, kad gražiai apskrustų ir neperkeptų, nes dar bus kaitinamos padaže.
3. Į keptuvę sudeda likusį sviestą (puikiai tinka ir šlakelis aukštos kokybės alyvuogių aliejaus), paskui smulkintus česnakus ir trumpai pakepina. Tuomet įspaudžia citrinos sulčių, suberia kapotas petražoles. Retkarčiais vis įpila vandens iš puodo, kur verda makaronai, ir maišydamas kaitina, kol vanduo kiek nugaruoja, o padažas sutirštėja. Galiausiai į padažą suberia jūrų gėrybes, viską pagardina druska ir pipirais.
4. Išvirtus makaronus deda į keptuvę su padažu, atsargiai pamaišo ir dar užpila vandens, kuriame virė. Patiekia su citrinos skiltelėmis ir šviežiomis petražolėmis.