Ingredientai:
- 500 g vištienos sparnelių petelių;
- 250 g ryžių;
- 1 skiltelė česnako;
- 1,5 stiklinės alaus;
- vištienos prieskonių su kariu;
- druskos;
- pipirų;
- alyvuogių aliejaus, kepimui.
Gaminimas:
1. Gilesnėje keptuvėje ar plačiame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite česnako skiltelę bei sudėkite vištieną. Gerai apskrudinkite, užpilkite alaus, kad visiškai apsemtų mėsą.
2. Uždenkite ir, kai alus užvirs, suberkite vištienos prieskonius, įberkite druskos bei pipirų pagal skonį. Troškinkite neuždengtame inde apie 30 minučių.
3. Pasūdytame vandenyje išvirkite ryžius. Mėsą ištraukite iš padažo ir padėkite šiltai. Į troškintuvą su padažu suverskite nukoštus ryžius, gerai išmaišykite ir patroškinkite 5 minutes.
4. Ryžius patiekite kartu su vištiena.