Ingredientai:
- 0,5 kg bulvių;
- 1 kiaušinis;
- 100 g grietinėlės;
- 20 g sviesto;
- sauja maltų džiūvėsėlių;
- bulvių prieskonių;
- druskos;
- pipirų;
- 100 g tarkuoto parmezano sūrio;
- 100 g ementalio sūrio;
- 100 g gorgoncolos sūrio;
- 100 g virto kiaulienos kumpio;
- šviežių žalumynų: laiškinių česnakų, baziliko arba rozmarino.
Gaminimas:
1. Bulves nuskuskite ir sutarkuokite burokine trintuve. Tarkius sumaišykite su kiaušiniu, grietinėle ir bulvių prieskoniais. Įberkite druskos ir pipirų pagal skonį.
2. Plačią kepimo formą ištepkite sviestu ir dugną bei sieneles pabarstykite džiūvėsėliais. Sudėkite tarkius ir paspaudžiant išlyginkite.
3. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes.
4. Ant iškepusio pagrindo išdėliokite kumpį, paplėšytą sūrį, pabarstykite tarkuotu parmezanu. Vėl pašaukite į orkaitę ir kepkite dar apie 10 minučių, kol išsilydys sūris.
5. Patiekite pabarstę turimais žalumynais.