Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Itališkas skanėstas: citrusais iškvėpinti sausainiai su alyvuogių aliejumi

Prie kavos ar arbatos puodelio kartais taip norisi mažo gardaus kąsnelio! Jei tai naminis kvapnus sausainis, vargu, ar kas gali būti geriau... O jei jau esate iki soties prikepę sviestinių sausainių, kviečiame išbandyti itališką receptą, kuriam prireiks alyvuogių aliejaus.
Sausainiai
Sausainiai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 350 g kvietinių miltų;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 kiaušinio trynys;
  • 110 ml alyvuogių aliejaus;
  • 100 g cukraus pudros;
  • žiupsnis druskos;
  • 1 citrina (geriau – ekologiška);
  • 1 apelsinas (geriau – ekologiškas);
  • 1 žalioji citrina (laimas) (geriau – ekologiška);
  • 1 kiaušinis, paplaktas (viršui patepti).

Gaminimas:

1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.

2. Nuplaukite su soda ir nusausinkite visus citrusus. Paskui smulkia tarka nutarkuokite žievelę, stengdamiesi neužkabinti geltonojo sluoksnio.

3. Į dubenį, kuriame maišysite sausainių tešlą, išspauskite apelsino sultis, jų turi būti apie pusė stiklinės (120–125 ml), jei trūksta, tada dar įspauskite citrinos sulčių.

4. Į dubenį su sultimis supilkite alyvuogių aliejų, kiaušinio trynį, suberkite citrusų žievelių tarkius ir cukraus pudrą, gerai išmaišykite. Po truputį suberkite miltus ir užminkykite minkštą tešlą. Suvoliokite ją į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą.

5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.

Vida Press nuotr./Sausainiai
Vida Press nuotr./Sausainiai

6. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite apie 3 mm storio lakštą, išspauskite ar supjaustykite norimos formos – apvalius, keturkampius, rombus – sausainius, išdėliokite ant paruoštos skardos.

7. Kepkite apie 15 min. (arba kol taps auksinės spalvos). Ištraukite iš orkaitės, atvėsinkite ir ragaukite!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais