Ingredientai:
- 350 g kvietinių miltų;
- 1 nubrauktas arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 1 kiaušinio trynys;
- 110 ml alyvuogių aliejaus;
- 100 g cukraus pudros;
- žiupsnis druskos;
- 1 citrina (geriau – ekologiška);
- 1 apelsinas (geriau – ekologiškas);
- 1 žalioji citrina (laimas) (geriau – ekologiška);
- 1 kiaušinis, paplaktas (viršui patepti).
Gaminimas:
1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
2. Nuplaukite su soda ir nusausinkite visus citrusus. Paskui smulkia tarka nutarkuokite žievelę, stengdamiesi neužkabinti geltonojo sluoksnio.
3. Į dubenį, kuriame maišysite sausainių tešlą, išspauskite apelsino sultis, jų turi būti apie pusė stiklinės (120–125 ml), jei trūksta, tada dar įspauskite citrinos sulčių.
4. Į dubenį su sultimis supilkite alyvuogių aliejų, kiaušinio trynį, suberkite citrusų žievelių tarkius ir cukraus pudrą, gerai išmaišykite. Po truputį suberkite miltus ir užminkykite minkštą tešlą. Suvoliokite ją į rutulį, suvyniokite į maistinę plėvelę ir dėkite maždaug pusvalandžiui į šaldytuvą.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Plačią skardą išklokite kepimo popieriumi.
6. Išimkite tešlą iš šaldytuvo ir iškočiokite apie 3 mm storio lakštą, išspauskite ar supjaustykite norimos formos – apvalius, keturkampius, rombus – sausainius, išdėliokite ant paruoštos skardos.
7. Kepkite apie 15 min. (arba kol taps auksinės spalvos). Ištraukite iš orkaitės, atvėsinkite ir ragaukite!