Pietų Italijoje, Kalabrijos regione, iš kur ir kilęs šiaulietis dažniausiai gaminami lazdynų ar pistacijų riešutų, šokolado, citrinų, braškių skonių ledai. Bet kiekvienas ledainės savininkas ten pasiūlys ir išskirtesnių: laimo, spritzo skonio ledų. Priklausomai nuo sezono ir vyraujančių madų.
Italijoje ledai vasarą kartais pavaduoja ir pietus, tad, ruošiantis šiltajam sezonui siūlome pasigaminti gaivius ir itališkus.
Itališkams ledams reikės:
- 500 g grietinėlės;
- 100 g cukraus;
- 1 kg braškių;
- 50 g „Limoncello“ kremo;
- 200 g kondensuoto pieno.
Gaminimas:
Į grietinėlę supilkite cukrų, išplakite. Nuplautas braškes sublenderiuokite, sumaišykite su „Limoncello“ kremu ir kondensuotu pienu.
Braškių masę ir grietinėlę su cukrumi švelniai sumaišykite.
Gautą masę perkelkite į nerūdijančio plieno indą, na, ir svarbu, kad jis tilptų į šaldykli. Po 4 valandų ledus jau galima ragauti. Skanaus!