Itališki ledai labai pravers šylant orams: pats metas išmokti pasigaminti namuose

Lietuvoje gyvenantis italas Cosimo Barranca sako, kad šiltasis sezonas bent jau jo namuose neįsivaizduojamas be ledų. Šiauliuose gaminants italas dalijasi savo šeimos ledų receptu. Paprasta, greita ir tirpsta burnoje tobulai!
Italas Cosimo Barranca, Šiauliuose įsikūręs su žmona Aušra, kviečia naminių ledų
Italas Cosimo Barranca, Šiauliuose įsikūręs su žmona Aušra, kviečia naminių ledų / Asmeninio arch.nuotr.

Pietų Italijoje, Kalabrijos regione, iš kur ir kilęs šiaulietis dažniausiai gaminami lazdynų ar pistacijų riešutų, šokolado, citrinų, braškių skonių ledai. Bet kiekvienas ledainės savininkas ten pasiūlys ir išskirtesnių: laimo, spritzo skonio ledų. Priklausomai nuo sezono ir vyraujančių madų.
Italijoje ledai vasarą kartais pavaduoja ir pietus, tad, ruošiantis šiltajam sezonui siūlome pasigaminti gaivius ir itališkus.

Itališkams ledams reikės:

  • 500 g grietinėlės;
  • 100 g cukraus;
  • 1 kg braškių;
  • 50 g „Limoncello“ kremo;
  • 200 g kondensuoto pieno.

Gaminimas:

Į grietinėlę supilkite cukrų, išplakite. Nuplautas braškes sublenderiuokite, sumaišykite su „Limoncello“ kremu ir kondensuotu pienu.

Braškių masę ir grietinėlę su cukrumi švelniai sumaišykite.

Gautą masę perkelkite į nerūdijančio plieno indą, na, ir svarbu, kad jis tilptų į šaldykli. Po 4 valandų ledus jau galima ragauti. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų