Reikės:
- 2 tortilijų
- salami (ar kitos jūsų mėgstamos) dešros
- 5 riekelių mėgstamo kieto sūrio
- romaninių salotų gūžės
- kelių pomidorų
Užtepui:
- Pakelio tepamo sūrio be priedų
- Žiupsnelio džiuvėsėlių
- Ketvirtadalio puodelio tarkuoto parmezano
Kaip gaminti?
Pirmiausia sumaišykite visus užtepui reikalingus ingredientus dubenyje. Ištepkite pagamintu užtepu tortiliją per visą jos plotą. Turėtumėte panaudoti maždaug trečdalį pasigaminto mišinio. Tortilijos viduryje vieną šalia kitos klokite dešros riekeles – per visą plotą.
Tuomet viską uždenkite romaninės salotos lapais. Ant jų klokite kelias riekes sūrio. Galiausiai viską apibarstykite pjaustyto supjaustyto pomidoro gabaliukais. Tuomet suvyniokite tortiliją, ir dėkite į šaldytuvą maždaug vienai valandai. Ištraukę aštriu peiliu supjaustykite tortiliją į nedidelius suktinukus.
P.S. Nepamirškite suktinukų recepto ir žiemą – jie gali tapti puikiu šventinio stalo patiekalu.