Ingredientai:
- 400 g nerūkytos, šviežios kiaulienos šoninės;
- 40 g sveisto;
- 2 morkos;
- 1 vidutinis svogūnas;
- 1 saliero stiebas;
- 1,5 stiklinės skaldytų džiovintų žirnių;
- 1 lauro lapas;
- 1 arbat. šaukšt. džiovintų čiobrelių;
- 1,5 l vištienos sultinio;
- Druskos (pagal skonį);
- Šviežiai grūstų juodųjų pipirų (pagal skonį).
Gaminimas:
1. Nuskuskite ir supjaustykite kubeliais morkas. Nulupkite ir supjaustykite kubeliais svogūną. Nupjaukite saliero stiebo galus, perpjaukite išilgai pusiau ir supjaustykite kubeliais. Nupjaustykite nuo šoninės odą.
2. Storadugniame puode ant vidutinės ugnies ištirpdykite sviestą. Suberkite morkas, salierą ir svogūną, kepinkite apie 10 min. nuolatos maišydami, kol suminkštės ir pakvips.
3. Suberkite į puodą žirnius, čiobrelius, įdėkite lauro lapą, pakepinkite porą minučių, o tada supilkite sultinį, dėkite ir šoninę, berkite pagal skonį druskos.
4. Uždenkite puodą ir virkite ant labai silpnos ugnies apie valandą, jei sriuba labai tirštėja, galite įpilti dar šiek tiek vandens.
5. Sriubai išvirus, išimkite iš jos lauro lapą ir šoninę. Šią supjaustykite mažais gabaliukais ir suberkite atgal į sriubą. Paragaukite, ar netrūksta druskos, įberkite pipirų. Jei jums patinka itin tirštos sriubos, dalį išvirtos sriubos (tačiau be mėsos gabaliukų) galite sutrinti elektriniu trintuvu ir supilti atgal į puodą.
6. Tiekite su mėgstama juoda duona ar pakepintos šviesios duonos riekelėmis.