Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Itin paprastas, bet karališkas skanėstas: bananų duona su „Nutella“ įdaru

Įsidrąsinus kepti bananų duoną, kuri iš tiesų yra labiau pyragas, o dar ir iškepamas itin lengvai, galima pradėti improvizacijas įvairiais priedais. Vienas jų – populiarusis šokoladinis kremas „Nutella“ . Vos keli jo šaukštai į tešlą ir bananų duona tampa dar gardesniu kepiniu. Žinoma, saldumo dar daugiau, nei įprastai, tad palaikykite pusiausvyrą užsigerdami nesaldintos kavos ar arbatos puodeliu.
Bananų duona su „Nutella“
Bananų duona su „Nutella“ / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 240 g miltų;
  • 100 g rudojo cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • žiupsnis druskos;
  • 75 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 kiaušiniai, švelniai paplakti;
  • 3 labai gerai prinokę bananai, sutrinti, tačiau nebūtinai iki tyrelės, gali likti gabaliukų;
  • 60 ml natūralaus jogurto;
  • 5 valg. šaukšt. „Nutella“ kremo.

Gaminimas:

1. Orkaitę įkaitinkite iki 180C laipsnių temperatūros. Keksui skirtą pailgą kepimo formą kruopščiai ištepkite sviestu arba aliejumi.

2. Dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus, išskyrus „Nutella“ kremą. Maišykite, kol nebeliks sausų ingredientų, tačiau nepermaišykite.

3. Supilkite į kepimo formą pusę gautos tešlos, tada tekštelkite keliose vietose „Nutella“ kremo, o ant viršaus supilkite likusią tešlą.

4. Kepkite apie 50 min., kol kepinys bus pakilęs, o jo viršus švelniai parudęs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos