Itin universalus graikiškas salotų padažas: kitokio ir nebegaminsit

Kvapnus, skanus, ryškus, drąsiai žoliškas ir labai universalus – visi šie epitetai tinka graikiškam salotų padažui, kurį paruošite ilgai netrukę. Būtinai išbandykit, gal prie kitų padažų nė nebegrįšite.
Salotų padažas
Salotų padažas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 60 ml raudonojo vyno acto;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštai citrinų sulčių;
  • 1,5 šaukštelio Dižono garstyčių;
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos;
  • 1 šaukštelis raudonėlių, džiovintų;
  • 1 šaukštelis skysto medaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Į vidutinio dydžio dubenį supilkite ir suberkite visus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų. Išsukite, kad viskas tolygiai susimaišytų.

2. Nepaliaudami energingai sukti, plona srovele pilkite alyvogių aliejų. Maišykite, kol padažas taps emulsijos konsistencijos. Supilkite į indelį su dangteliu, kuriame jį galėsite laikyti šaltai.

Pastaba: padažą laikykite šaldytuve, jis išliks tinkamas vartoti iki 2 savaičių.

Vida Press nuotr./Salotos
Vida Press nuotr./Salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis