„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Itin universalus graikiškas salotų padažas: kitokio ir nebegaminsit

Kvapnus, skanus, ryškus, drąsiai žoliškas ir labai universalus – visi šie epitetai tinka graikiškam salotų padažui, kurį paruošite ilgai netrukę. Būtinai išbandykit, gal prie kitų padažų nė nebegrįšite.
Salotų padažas
Salotų padažas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 60 ml raudonojo vyno acto;
  • 100 ml alyvuogių aliejaus;
  • 2 šaukštai citrinų sulčių;
  • 1,5 šaukštelio Dižono garstyčių;
  • 2 česnako skiltelės, sutrintos;
  • 1 šaukštelis raudonėlių, džiovintų;
  • 1 šaukštelis skysto medaus;
  • didelis žiupsnis druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Į vidutinio dydžio dubenį supilkite ir suberkite visus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų. Išsukite, kad viskas tolygiai susimaišytų.

2. Nepaliaudami energingai sukti, plona srovele pilkite alyvogių aliejų. Maišykite, kol padažas taps emulsijos konsistencijos. Supilkite į indelį su dangteliu, kuriame jį galėsite laikyti šaltai.

Pastaba: padažą laikykite šaldytuve, jis išliks tinkamas vartoti iki 2 savaičių.

Vida Press nuotr./Salotos
Vida Press nuotr./Salotos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“