Ingredientai:
- 60 ml raudonojo vyno acto;
- 100 ml alyvuogių aliejaus;
- 2 šaukštai citrinų sulčių;
- 1,5 šaukštelio Dižono garstyčių;
- 2 česnako skiltelės, sutrintos;
- 1 šaukštelis raudonėlių, džiovintų;
- 1 šaukštelis skysto medaus;
- didelis žiupsnis druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Į vidutinio dydžio dubenį supilkite ir suberkite visus ingredientus, išskyrus alyvuogių aliejų. Išsukite, kad viskas tolygiai susimaišytų.
2. Nepaliaudami energingai sukti, plona srovele pilkite alyvogių aliejų. Maišykite, kol padažas taps emulsijos konsistencijos. Supilkite į indelį su dangteliu, kuriame jį galėsite laikyti šaltai.
Pastaba: padažą laikykite šaldytuve, jis išliks tinkamas vartoti iki 2 savaičių.