Ingredientai (4 porcijoms):
- 225 g šaldytų virtų krevečių;
- 60 gramų konservuotų ananasų;
- 150 g wakame salotų;
- sultenių;
- kepintų sezamų;
- 4 griežinėliai žaliosios citrinos (laimo);
- skrudintų jūros dumblių (nebūtina);
- aitriosios paprikos;
- 8 arbat. šaukšt. saldžiai aštraus padažo;
- 200 g sušiams skirtų ryžių;
- 250 ml vandens;
- 2 valg. šaukšt. ryžių acto.
Gaminimas:
1. Perplaukite ryžius šaltu vandeniu. Tada sudėkite juos į kepimo indą ir užpilkite 250 ml vandens. Dėkite į iki 200 °C temperatūros įkaitintą orkaitę 30-iai minučių.
2. Aplaistykite paruoštus ryžius ryžių actu ir išmaišykite. Leiskite atvėsti.
3. Nedideliais gabaliukais supjaustykite atšildytas krevetes. Kelias minutes pakepkite jas keptuvėje su trupučiu alyvuogių aliejaus. Pagardinkite druska ir pipirais.
4. Į dubenėlį dėkite ryžius, krevetes, gabaliukais pjaustytus ananasus, wakame salotas, sultenę. Pagardinkite kepintomis sezamų sėklomis, žaliosios citrinos skiltele, smulkintais skrudintais jūros dumbliais bei 2 saldžiai aštriu padažu.
Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalijasi tinklaraščio itsmevelina.com kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. O tam, kad skaniai pavalgytume ar paragautume įvairiausių šalių maisto, net nebūtina eiti į restoraną ar keliauti į kitą pasaulio kraštą.
Skaitykite ne tik tinklaraštį itsmevelina.com, bet ir sekite Eveliną instagrame: itsmevelina bei Facebooke: itsmevelina