„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

„Itsmevelina“ receptas: prancūziška svogūnų sriuba, tinkanti ir Kalėdoms

Šią sriubą valgome per kiekvienas Kalėdas jau 4 metus iš eilės. Nors patiekalas yra tikrai gurmaniško skonio, jo ingredientai labai paprasti ir dažnai randami namuose. Paprastai ši sriuba yra verdama su jautienos sultiniu, bet aš jautienos nevalgau, tad ją gaminu su vištienos sultiniu.
Prancūziška svogūnų sriuba
Prancūziška svogūnų sriuba / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg svogūnų;
  • 30 g sviesto;
  • 1 arbat. šaukšt. cukraus;
  • 3 skiltelės česnako;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 120 ml baltojo vyno;
  • 1,5 l vištienos sultinio;
  • lauro lapų;
  • 1 arbat. šaukšt. čiobrelių;
  • druskos, pagal skonį;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų, pagal skonį;
  • duonos (naudojau sourgdough, bet galite naudoti ir prancūzišką batoną (baguette);
  • fermentinio sūrio;
  • kietojo sūrio.
Autorės nuotr./Sriubos ingredientai
Autorės nuotr./Sriubos ingredientai

Gaminimas:

1. Ištirpinkite keptuvėje sviestą, sudėkite pjaustytus svogūnus, cukrų ir nuolat pamaišydami kepkite ant nedidelės kaitros apie 25 minutes.

2. Į keptuvę dėkite 2 skilteles smulkinto česnako, suberkite miltus ir maišant kepkite kelias minutes. Pamažu supilkite vyną.

3. Supilkite į kepintus svogūnus ir sultinį, sudėkite lauro lapus, čiobrelius, berkite druskaos ir pipirų pagal skonį. Uždenkite puodą ir ant nedidelės kaitros virkite dar apie 25 minutes.

4. Supjaustykite duoną (ar batoną) ir dėkite į iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę. Skrudinkite apie 10 min. Išimkite duoną, ištrinkite ją likusiu česnaku (iš abiejų pusių), sudėkite fermentinį sūrį ir dar šiek tiek apkepkite, kad išsilydytų sūris.

Autorės nuotr./Duona ir dviejų rūšių sūris
Autorės nuotr./Duona ir dviejų rūšių sūris

5. Sriubą išpilstykite į dubenėlius, dėkite ant viršaus skrudintos duonos su sūriu (aš ją pasmulkinu į mažesnius gabaliukus), užbarstykite kietojo sūrio ir pašaukite į orkaitę, kad sūris apskrustų (kepkite 200°C laipsnių temperatūroje, naudokite grilio režimą). Šį sriubos apkepimo žingsnį galite ir praleisti.

Patarimas: jeigu vištienos sultinys gavosi riebokas, svogūnus apkepkite ant sultinio riebalų (nuimkite nuo nusistovėjusio sultinio viršaus) ir sviesto iš viso nenaudokite.

Skanaus!

Autorės nuotr./Prancūziška svogūnų sriuba
Autorės nuotr./Prancūziška svogūnų sriuba

Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalinasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.

Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame: itsmevelina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs