Ingredientai:
- 250 g karštai rūkytos antienos filė su odele;
- 1 prancūziškas batonas;
- 100 g varškės sūrelio;
- saujelė granato sėklų.
svogūnų džemui:
- 2 vidutiniai raudonieji svogūnuai (apie 380 g);
- 50 g cukraus (naudojau rudąjį);
- 2 valg. šaukšt. (apie 30 g) sviesto;
- 80 ml sauso vyno (galima naudoti tiek baltąjį, tiek raudonąjį);
- 1 valg. šaukšt. balzaminio acto;
- žiupsnelis aitriosios paprikos dribsnių;
- 0,25 arbat. šaukšt. druskos.
Gaminimas:
1. Keptuvėje ant nedidelės kaitros ištirpdinkite sviestą ir sudėkite svogūnus, cukrų, druską bei aitriosios paprikos dribsnius. Viską kepkite pridengę keptuvę su dangčiu apie 30 minučių, retkarčiais nepamirškite pamaišyti.
2. Po pusvalandžio, kai suminkštės ir karamelizuosis svogūnai, supilkite vyną ir balzaminį actą. Viską kepkite (ant nedidelės kaitros) be dangčio dar apie 20-25 minutes – kol išgaruos skystis ir masė taps tiršta. Prieš vartojimą atvėsinkite iki kambario temperatūros.
3. Plonai supjaustykite prancūzišką batoną ir aptepkite jį alyvuogių aliejumi. Paskrudinkite apie 10 minučių iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Neperkepkite, duona turi būti traški, bet nevirsti džiūvėsėliais!
4. Ant duonos riekelių tepkite varškės sūrelio, dėkite plonai pjaustytos antienos krūtinėlės griežinėlius, kraukite svogūnų džemą ir, galiausiai, berkite granatų sėklas.
5. Galite pagardinti ir baziliko lapeliais. Jie čia labai tinka. Skanaus!
Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalijasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.
Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame: itsmevelina