Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Itsmevelina“ receptas: šventiniai sumuštinukai su rūkyta antiena ir svogūnų džemu

Tai išties gurmaniškas pasirinkimas planuojantiems švenčių meniu. Kokybiškai paruošta karšto rūkymo antienos filė puikiai dera su naminiu svogūnų džemu, varškės sūrelis suteikia kremiškumo, o granato sėklos – gaivumo ir traškumo.
Sumuštinukai su rūkyta antiena ir svogūnų džemu
Sumuštinukai su rūkyta antiena ir svogūnų džemu / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 250 g karštai rūkytos antienos filė su odele;
  • 1 prancūziškas batonas;
  • 100 g varškės sūrelio;
  • saujelė granato sėklų.

svogūnų džemui:

  • 2 vidutiniai raudonieji svogūnuai (apie 380 g);
  • 50 g cukraus (naudojau rudąjį);
  • 2 valg. šaukšt. (apie 30 g) sviesto;
  • 80 ml sauso vyno (galima naudoti tiek baltąjį, tiek raudonąjį);
  • 1 valg. šaukšt. balzaminio acto;
  • žiupsnelis aitriosios paprikos dribsnių;
  • 0,25 arbat. šaukšt. druskos.

Gaminimas:

1. Keptuvėje ant nedidelės kaitros ištirpdinkite sviestą ir sudėkite svogūnus, cukrų, druską bei aitriosios paprikos dribsnius. Viską kepkite pridengę keptuvę su dangčiu apie 30 minučių, retkarčiais nepamirškite pamaišyti.

Autorės nuotr. /Svogūnų džemo ingredientai
Autorės nuotr. /Svogūnų džemo ingredientai

2. Po pusvalandžio, kai suminkštės ir karamelizuosis svogūnai, supilkite vyną ir balzaminį actą. Viską kepkite (ant nedidelės kaitros) be dangčio dar apie 20-25 minutes – kol išgaruos skystis ir masė taps tiršta. Prieš vartojimą atvėsinkite iki kambario temperatūros.

3. Plonai supjaustykite prancūzišką batoną ir aptepkite jį alyvuogių aliejumi. Paskrudinkite apie 10 minučių iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Neperkepkite, duona turi būti traški, bet nevirsti džiūvėsėliais!

Autorės nuotr. /Batono riekeles patepame aliejumi
Autorės nuotr. /Batono riekeles patepame aliejumi

4. Ant duonos riekelių tepkite varškės sūrelio, dėkite plonai pjaustytos antienos krūtinėlės griežinėlius, kraukite svogūnų džemą ir, galiausiai, berkite granatų sėklas.

5. Galite pagardinti ir baziliko lapeliais. Jie čia labai tinka. Skanaus!

Autorės nuotr. /Sumuštinukai su rūkyta antiena ir svogūnų džemu
Autorės nuotr. /Sumuštinukai su rūkyta antiena ir svogūnų džemu

Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalijasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.

Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame: itsmevelina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs