Ingredientai:
biskvitui:
- 100 g juodojo šokolado (85 proc. kakavos);
- 60 g (apie 3 valg. šaukšt.) riešutų sviesto;
- 250 ml augalinio pieno;
- 1 valg. šaukšt. obuolių acto;
- 100 g miltų;
- 50 g migdolų miltų;
- 40 g rudojo cukraus;
- 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
- 0,5 arbat. šaukšt. sodos;
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos.
pertepimui:
- 330 g plakamosios kokosų grietinėles (naudojau „Natures Charm“);
- 4 arbat. šaukšt. juodųjų serbentų uogienės.
papuošimui:
- raudonųjų serbentų.
Gaminimas:
1. Ištirpintą šokoladą sumaišykite su riešutų sviestu.
2. Sumaišykite sausus ingredientus.
3. Sumaišykite augalinį pieną su obuolių actu.
4. Supilkite šokoladą su riešutų sviestu, taip pat augalinį pieną su actu į sausus ingredientus ir viską gerai išmaišykite. Turi gautis grietinės tirštumo tešla.
5. Supilkite pyragą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 180°C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 55 min.
6. Išplakite kokosų grietinėlę su serbentų uogienę ir pertepkite jau atvėsusį ir į tris dalis horizontaliai supjaustytą pyragą. „Natures Charm“ kokosų grietinėlė yra labai tvirtos konsistencijos, tad nėra svarbu, ar ji yra atšaldyta, ar kambario temperatūros.
Pastaba: Jeigu norite drėgnesnio pyrago – galite jį dar sulaistytijuodąja arbata. Pyragas šaldytuve gali išsilaikyti net kelias dienas, o į kokosų grietinėlę papildomų standiklių dėti nereikia.
Skanaus!
Su portalo 15min skaitytojais savo receptais dalinasi itsmevelina.com tinklaraščio kūrėja Evelina Švaikauskaitė. Šio tinklaraščio tikslas yra parodyti, kad mityboje svarbiausia atrasti įvairovę, reguliarumą ir balansą. Ir kad net sveikesnės maisto alternatyvos gali būti labai skanios.
Nuo šiol kas antrą savaitę ieškokite įvairių Evelinos receptų. Skaitykite ne tik tinklaraštį, bet ir sekite Eveliną instagrame: itsmevelina