Reikės:
- 4 skiltelių česnako
- 1 nedidelio žiupsnelio kmynų
- ½ arb. š. pankolio sėklų
- ½ arb. š. aitriosios paprikos dribsnių
- ½ arb. š. saldžiosios paprikos
- 2 laimų
- alyvuogių aliejaus
- 8 silkės filė, nuluptos ir be kaulų
- 150 g neriebaus natūralaus jogurto
- 12 taco paplotėlių
- 3 salotų lapų
GUACAMOLE padažui:
- 3 prinokusių avokadų
- 2 laimų
- ½ ryšulėlio šviežių kalendrų
Pomidorų salsai:
- 300 g prinokusių vyšninių pomidorų
- ½ ryšulėlio šviežių kalendrų
- 1 šviežios raudonosios aitriosios paprikos
- aukščiausios kokybės pirmojo spaudimo alyvuogių aliejaus.
Gaminimas:
1. Nulupkite česnaką ir sutrinkite jį grūstuvėje su kmynais, pankolio sėklomis ir geru žiupsneliu jūros druskos.
2. Įmaišykite aitriosios paprikos dribsnius, papriką ir 1 laimo sultis, paskui gerai pašlakstykite alyvuogių aliejumi.
3. Aštriu peiliu 1 cm atstumais įpjaukite silkės odą, stengdamiesi neperpjauti visai. Šaukštu ištepkite žuvį jauta tyre ir švelniai įspauskite į įpjovas. Sudėkite filė ant kepimo skardos oda į viršų ir atidėkite į šalį.
4. Gvakamolei perpjaukite avokadus per pusę, išskobkite kauliukus ir minkštimą suberkite į trintuvą, o odelę pasilikite. Prieš tai nesivarginkite plauti plaktuvo ir trintuvo - nuo trintuvo kvapų gvakamolės skonis tik pagerės.
5. Išspauskite laimo sultis, suberkite, stambiai sukapokite ir sudėkite kalendros lapelius, tada viską sutrinkite. Pagardinkite prieskoniais, tada šaukštu sudėkite atgal į avokadų odeles ir atšaldykite, kol galėsite patiekti.
6. Salsos padažui pomidorus, kalendros lapus ir aitriąją papriką stambiai supjaustykite ant lentelės, vis pamaišydami. Įberkite žiupsnelį druskos ir juodųjų pipirų bei šlakelį tyro alyvuogių aliejaus. Peiliu braukite, kol visi skoniai susimaišys.
7. Įkaitinkite keptuvę ant didelės ugnies, kad ji būtų labai karšta.
8. Sumaišykite jogurtą ir 1 laimo sultis. Išsidėliokite patogiai taco paplotėlius ir padažus taco įdarui.
9. Kai keptuvė įkais, kepkite sikės filė porą minučių arba kol odelė gražiai apskrus, o žuvis iškeps.
10. Iškepusią ir atvėsusią silkę supjaustykite gabaliukais ir patiekite su taco paplotėliais.
Skanaus!