Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japoniškas pusryčių dubenėlis, kuriam tiks vakarykščiai ryžiai, o priedai – pagal fantaziją

Jei nusibodo pusryčiams valgyti košes ir sumuštinius, o dar ir nesibaidote egzotiškesnių ingredientų, jums turėtų patikti japoniško pusryčių dubenėlio idėja. Jo pagrindą sudaro virti ryžiai, o ant viršaus gali būti dėliojamas pats įvairiausias priedų rinkinys – priklausomai nuo to, ko tuo metu turite ir ką mėgstate.
Ryžių dubenėlis su lašiša ir avokadu
Ryžių dubenėlis su lašiša ir avokadu / Vida Press nuotr.

Ingredientai (2 asm.):

  • 1 stiklinė trumpagrūdžių ryžių;
  • 2 stiklinės vandens.

priedai (pasirinktinai):

  • sūdytos lašišos (išbandykite variantą ir be jos, bet su skystai iškeptu kiaušiniu);
  • prinokusio avokado;
  • šaldytų edamame pupelių (rasite prekybos centrų šaldikliuose);
  • ridikėlių, baltojo ridiko ar ropės;
  • džiovintų jūržolių nori;
  • kepintų sezamų sėklų;
  • sūdytų japoniškų slyvų ar jų padažo.

Gaminimas:

1. Išvirkite ryžius pasūdytame vandenyje pagal instrukcijas ant pakuotės. Svarbu, kad jie nesuvirtų į lipnią košę, bet dar išliktų paskiri grūdeliai, nors ir nebūtinai birūs. Nusunkite ryžius, jei vanduo dar ne visai išgaravo. Jei turite, galite pašlakstyti juos saldžiu japonišku vynu „Mirin“ (jo galima įsigyti ir lietuviškuose prekybos centruose). Palikite ryžius atvėsti, o jei naudosite kitą rytą, dėkite nakčiai į šaldytuvą.

2. Padalinkite ryžius į 2 nedidelius, bet gilius dubenėlius.

3. Pasiruoškite priedus, kuriuos dėsite ant ryžių. Lašišą supjaustykite juostelėmis, avokadą plonais griežinėliais. Verdančiame vandenyje kelias minutes apvirkite edamame pupeles, o tada perliekite šaltu vandeniu. Nori lapelius sukarpykite plonomis juostelėmis. Ridikėlius, ridiką ar ropę supjaustykite itin plonais šiaudeliais.

4. Dėkite po truputį visų pasiruoštų ingredientų ant ryžių, jei naudojate, uždėkite ir slyvų ar jų padažo, gausiai užbarstykite sezamų sėklomis, jei norite – pašlakstykite ir sojų padažu bei skanaukite. Po tokių pusryčių tikrai ilgai neišalksite!

Vida Press nuotr./Ryžių dubenėlis su lašiša ir avokadu
Vida Press nuotr./Ryžių dubenėlis su lašiša ir avokadu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų