Ingredientai:
- 150 g baltojo šokolado;
- 150 g riebaus kreminio sūrio;
- žiupsnis druskos;
- 3 dideli kiaušiniai, tryniai kruopščiai atskirti nuo baltymų;
- cukraus pudros (papuošimui).
Gaminimas:
1. Baltąjį šokoladą sulaužykite į vidutinį karščiui atsparų dubenį, o tada įtaisykite jį ant prikaistuvio su verdančiu vandeniu, kaitinkite prikaistuvį ir leiskite karštiems garams ištirpinti šokoladą.
2. Į ištirpintą šokoladą sudėkite kiaušinių trynius ir kreminį sūrį, įberkite žiupsniuką druskos ir gerai išmaišykite.
3. Švariame ir sausame erdviame dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Po šaukštą sudėkite juos į kitų ingredientų mišinį, atsargiai maišykite, kad baltymai nesubliūkštų.
4. Sukrėskite gautą tešlą į apvalią kepimo formą aukštesniais kraštais, mentele palyginkite paviršių.
5. Dėkite kepimo formą į orkaitę, įkaitintą iki 170 °C temperatūros ir kepkite 30 min.
6. Leiskite pyragui atvėsti, pabarstykite cukraus pudra ir pjaustykite.