Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japoniškas pyragas iš 3 ingredientų: lengvas lyg debesėlis, patiks smaguriams

Jei jau spėjot išbandyti japoniškus blynelius, kurie galėtų būti tituluojami puriausiais blynais pasaulyje, galit nujausti, ko tikėtis iš šio pyrago. Taip, purumo ir lengvumo, o nuostabiausia tai, kiek mažai ingredientų teprireiks. Gerai, druskos ir cukraus pudros neįskaičiavome!
Japoniškas pyragas
Japoniškas pyragas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 150 g baltojo šokolado;
  • 150 g riebaus kreminio sūrio;
  • žiupsnis druskos;
  • 3 dideli kiaušiniai, tryniai kruopščiai atskirti nuo baltymų;
  • cukraus pudros (papuošimui).

Gaminimas:

1. Baltąjį šokoladą sulaužykite į vidutinį karščiui atsparų dubenį, o tada įtaisykite jį ant prikaistuvio su verdančiu vandeniu, kaitinkite prikaistuvį ir leiskite karštiems garams ištirpinti šokoladą.

2. Į ištirpintą šokoladą sudėkite kiaušinių trynius ir kreminį sūrį, įberkite žiupsniuką druskos ir gerai išmaišykite.

3. Švariame ir sausame erdviame dubenyje iki standumo išplakite kiaušinių baltymus. Po šaukštą sudėkite juos į kitų ingredientų mišinį, atsargiai maišykite, kad baltymai nesubliūkštų.

4. Sukrėskite gautą tešlą į apvalią kepimo formą aukštesniais kraštais, mentele palyginkite paviršių.

5. Dėkite kepimo formą į orkaitę, įkaitintą iki 170 °C temperatūros ir kepkite 30 min.

6. Leiskite pyragui atvėsti, pabarstykite cukraus pudra ir pjaustykite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?