Reikės:
- 1 valg. šaukšt. malto kumino;
- 1 valg. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
- 1 valg. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
- po žiupsnį druskos ir pipirų;
- 1,5 kg kiaulienos šonkauliukų;
- 1 stiklinės barbekiu padažo.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite grilį iki vidutinės kaitros ir sustumkite anglis į vieną pusę.
2. Mažame dubenyje sumaišykite visus birius prieskonius. Šonkauliukus apibarstykite prieskonių mišiniu ir gerai įtrinkite.
3. Patieskite dvigubą foliją ir padėkite ant jos šonkaulius kepti. Foliją būtinai patieskite priešingoje pusėje, nei sustumtos anglys. Uždenkite dangčiu ir kepkite apie 1 valandą. Kepimo pabaigoje šonkauliukus ištepkite barbekiu padažu ir kepkite juos dar 5 minutes. Turėkite omenyje, kad skirtingi griliai skirtingai įkaista, tad kas 15 minučių patikrinkite šonkauliukų iškepimo lygį, jog jų neiškeptumėte ar nesudegintumėte.