Jau metas! Grilyje kepti kiaulienos šonkauliukai

Kai žiemos nei pėdsakų nelieka, nosis labiausiai gaudo pavasario iškylų kvapą. Kviečiame šluostyti dulkes nuo grilių ir į gamtą! Šiandien kepam šonkauliukus!
Grilyje kepti šonkauliukai
Grilyje kepti šonkauliukai / Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1 valg. šaukšt. malto kumino;
  • 1 valg. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
  • 1 valg. šaukšt. saldžiosios paprikos miltelių;
  • po žiupsnį druskos ir pipirų;
  • 1,5 kg kiaulienos šonkauliukų;
  • 1 stiklinės barbekiu padažo.

Gaminimas:

1. Įkaitinkite grilį iki vidutinės kaitros ir sustumkite anglis į vieną pusę.

2. Mažame dubenyje sumaišykite visus birius prieskonius. Šonkauliukus apibarstykite prieskonių mišiniu ir gerai įtrinkite.

3. Patieskite dvigubą foliją ir padėkite ant jos šonkaulius kepti. Foliją būtinai patieskite priešingoje pusėje, nei sustumtos anglys. Uždenkite dangčiu ir kepkite apie 1 valandą. Kepimo pabaigoje šonkauliukus ištepkite barbekiu padažu ir kepkite juos dar 5 minutes. Turėkite omenyje, kad skirtingi griliai skirtingai įkaista, tad kas 15 minučių patikrinkite šonkauliukų iškepimo lygį, jog jų neiškeptumėte ar nesudegintumėte.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“