Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaukiai ir sočiai vakarienei – įdarytos bulvės

Kai dienos trumpėja ir orai vėsta, vis dažniau norisi šilumos bei komfortiško maisto. O kas gali būti jaukiau už amerikietiškos virtuvės patiekalus? Skanūs ir sotūs valgiai – būtent tai, ko reikia po ilgos darbo dienos. Šįkart pasiūlymui – itin gardžios bulvės.
Įdarytos bulvės
Įdarytos bulvės / Pranešimo aut. nuotr.

Amerikietiška virtuvė puikiai tinka šaltiems ir niūriems rudens vakarams, nes pasižymi sočiais ir jaukais patiekalais. Ji jungia įvairių pasaulio virtuvių skonius, sukurdama unikalius derinius, rašoma „Lidl“ pranešime žiniasklaidai, kuriame pateikiamas paprastas skanutėlių bulvių receptas.

Jaukiai ir sočiai vakarienei – įdarytos bulvės

Bulvės – tiek lietuviškoje, tiek amerikietiškoje virtuvėje yra tiesiog nepakeičiamos. Iš jų gaminamos ne tik gruzdintos bulvytės ar traškučiai, bet ir kiti patiekalai, kaip įdarytos bulvės (angl. loaded potatoes). Jos yra lengvai paruošiamos ir sočios dėl gausaus įdaro, todėl itin mėgstamos šeimos susibūrimų ar įvairių švenčių bei festivalių metu.

Įdarytoms bulvėms pagaminti reikės:

  • 4 didelių bulvių;
  • 150 g šoninės juostelių;
  • 150 g čederio sūrio;
  • 100 g grietinės;
  • 50 g sviesto;
  • Svogūnų laiškų;
  • Druskos ir pipirų pagal skonį;
  • Alyvuogių aliejaus.

Pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Nuplaukite bulves, jas nusausinkite ir aptepkite alyvuogių aliejumi bei pagardinkite druska. Kepkite apie valandą, kol bulvės suminkštės, o jų odelė taps traški.

Kol bulvės kepa, keptuvėje apskrudinkite šoninės juosteles, kol taps traškios. Iškepusią šoninę nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir atvėsus smulkiai supjaustykite.

Iškepusias bulves perpjaukite pusiau, išskobkite jų vidų. Bulvių minkštimą sudėkite į dubenį, sumaišykite su sviestu, puse kiekio tarkuoto čederio, puse kiekio šoninės. Pagardinkite druska ir pipirais.

Užpildykite bulves šiuo įdaru, ant viršaus užberkite likusį sūrį ir kepkite dar 10–15 minučių, kol sūris išsilydys ir apskrus.

Išėmę iš orkaitės, uždėkite grietinės, pabarstykite likusia šonine ir svogūnų laiškais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant