„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Jaukiai vakarienei – bulvių ir porų sriuba su trumpai apkepta skumbre

Jei laikytumės mitybos specialistų rekomendacijų, būtų puiku nors porąsyk per savaitę valgyti žuvies. Ir visai nebūtina nuolat sukti žuvies kotletų ar lašišos kepsnelių repertuaro. Šįkart siūlome išsivirti paprastos, tačiau puikios sriubos, kurią itin praturtins skumbrė. Kai tik rasite pirkti jos šviežios, griebkite ir raitokitės rankoves!
Sriuba su žuvimi
Sriuba su žuvimi / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 800 g bulvių;
  • 3–4 porai (apie 400 g);
  • 1 valg. šaukšt. sviesto;
  • 2 lauro lapai;
  • 1 litras daržovių ar vištienos sultinio;
  • 2 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
  • 4 nedideli skumbrių filė gabaliukai;
  • šviežių petražolių, smulkiai sukapotų (patiekimui).

Gaminimas:

1. Nupjaukite porų kietąsias žaliąsias dalis ir gabaliuką prie šaknies, o tada supjaustykite griežinėliais ir gerai perplaukite po tekančiu vandeniu, kad neliktų jokių nešvarumų.

2. Storadugniame puode išlydykite sviestą, įpilkite porą šaukštų vandens ir suberkite porus. Sumažinkite kaitrą, uždenkite puodą ir pavirkite porus apie 5–6 min., kol jie suminkštės.

3. Bulves nuskuskite ir supjaustykite nedideliais kubeliais. Didžiąją jų dalį suberkite į puodą su porais, supilkite sultinį, dėkite lauro lapus, pasūdykite, uždenkite ir virkite apie 15 min., kol bulvės suminkštės.

4. Per tą laiką keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iškepkite jame likusius bulvių kubelius – kol bus švelniai apskrudę. Bulves perdėkite į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu. Toje pačioje keptuvėje iškepkite skumbrės filė – tam užteks po porą minučių iš kiekvienos pusės, pasūdykite žuvį, užberkite šviežiai maltų juodųjų pipirų.

5. Įmerkiamu elektriniu trintuvu (blenderiu) sutrinkite puode išvirusias bulves ir porus iki kreminės konsistencijos, paragaukite, ar netrūksta prieskonių.

6. Pilstykite sriubą į dubenėlius, į kiekvieną jų berkite keptų bulvių kubelių, dėkite po po gabaliuką žuvies, berkite kapotų šviežių petražolių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“