15 diena važiuoja! Metinė prenumerata vos 7,99 Eur+DOVANA
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaukiam kino vakarui namuose – neprilygstami sūrstelėję karamelizuoti riešutai

Šiltuoju sezonu mus kvietė kinas po žvaigždėmis ar pramogos paplūdimyje, o šaltuoju metų laiku grįžtame prie ekranų patalpose. Tiesa, ne visi dabar drąsūs keliauti į kino teatrus, tačiau puikūs kino vakarai gali vykti ir namuose. Jei tokį rengiate, pasiruoškite švelnią priklausomybę sukeliančių žemės riešutų! Žinoma, jie tiks ir visomis kitomis progomis, kai norėsis puikaus naminio užkandžio.
Karamelizuoti žemės riešutai
Karamelizuoti žemės riešutai / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 300 g lengvai sūdytų ar nesūdytų pakepintų žemės riešutų;
  • 80 g agavų, kukurūzų, klevų sirupo ar medaus (riešutai su klevų sirupu ir medumi bus ryškesnio skonio);
  • 30 g rudojo cukraus, geriau smulkesnio;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos dribsnių (idealiai tinka Maldono druska).

Gaminimas:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 175°C temperatūros. Plačią kepimo skardą plonai ištepkite neutralaus skonio kepimui tinkamu aliejumi arba išklokite kepimo popieriumi.

2. Dubenyje sumaišykite riešutus su sirupu (ar skystu medumi), kurį naudojate, cukrumi. Geriausiai tą daryti šlapiomis rankomis. Išberkite apvoliotus riešutus ant skardos vienu sluoksniu ir pabarstykite druskos dribsniais.

3. Kepkite orkaitėje apie 15 min., kol taps rusvi ir blizgūs. Bent porąsyk kepimo metu permaišykite, stebėkite, ar nedega.

4. Ištraukite skardą iš orkaitės, leiskite riešutams atvėsti, o tada sulaužykite atskirais gabaliukais, jei riešutai bus sukibę.

5. Laikykite sandariai uždaromame inde iki savaitės.

Pastaba: jei mėgstate aštriau, prieš dėdami į orkaitę riešutus galite pabarstyti ir žiupsniu maltų Kajeno pipirų.

Vida Press nuotr./Karamelizuoti žemės riešutai
Vida Press nuotr./Karamelizuoti žemės riešutai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais