Reikės:
- 3 didelių kriaušių,
- pusės pakelio sviesto (90-100 g),
- 4 šaukštų cukraus,
- 150 g miltų,
- pusės šaukštelio kepimo miltelių,
- 150 ml. riebios grietinėlės (36%),
- 150 g kepiniams skirto šokolado.
Gaminimas:
Kambario temperatūros sviestą sumaišome su cukrumi, miltais ir kepimo milteliais ir suformuojame trupinius. Trupinius beriame į skardą, iš jų suformuojame pyrago pagrindą su vos pakeltais krašteliais. Tada pagrindą dedame į šaldytuvą ir palaikome apie pusę valandos.
Per tą laiką nusilupame kriaušes ir supjaustome griežinėliais.
Po pusvalanduko ant sustingusio pagrindo ratuku išdėliojame kriaušių griežinėlius ir dedame skardą į 180°C įkaitintą orkaitę. Pakepame 25 minutes.
Pasiruošiame šokoladinį glajų. Užvirinus grietinėlę sudėkime šokolado plyteles ir ant silpnos ugnies maišome kol šokoladas ištirps. Viskas. Glajus paruoštas.
Glajų pilame ant iškepusio pyrago, paskirstome tolygiai ir paliekame atvėsti. Sunkiausia pyrago gaminimo dalis yra leisti šokoladui sustingti... Ištveria tik geležinę kantrybę turintys žmonės!
SKANAUS!!!
Dėkojame Petrui už receptą! Kviečiame dalintis ir Jus! Nugalėtojų laukia prekybos tinklo NORFA prizas – gardžių „Piemenėlio“ produktų rinkiniai!