Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 20 /2021 10 08

Jaukiam vakarui – pasakiškas Petro pyragas su kriaušėmis ir šokoladu

Žvarbią žiemą ištverti be pyragų faktiškai neįmanoma. Petras iš Klaipėdos mums siunčia savo pasakiško skonio kriaušių pyrago su šokoladu receptą, tad kviečiame jį išbandyti!
Kriaušių pyragas su šokoladu
Kriaušių pyragas su šokoladu / Asmeninio arch. nuotr.

Reikės:

  • 3 didelių kriaušių,
  • pusės pakelio sviesto (90-100 g),
  • 4 šaukštų cukraus,
  • 150 g miltų,
  • pusės šaukštelio kepimo miltelių,
  • 150 ml. riebios grietinėlės (36%),
  • 150 g kepiniams skirto šokolado.

Gaminimas:

Kambario temperatūros sviestą sumaišome su cukrumi, miltais ir kepimo milteliais ir suformuojame trupinius. Trupinius beriame į skardą, iš jų suformuojame pyrago pagrindą su vos pakeltais krašteliais. Tada pagrindą dedame į šaldytuvą ir palaikome apie pusę valandos.

Per tą laiką nusilupame kriaušes ir supjaustome griežinėliais.

Po pusvalanduko ant sustingusio pagrindo ratuku išdėliojame kriaušių griežinėlius ir dedame skardą į 180°C įkaitintą orkaitę. Pakepame 25 minutes.

Pasiruošiame šokoladinį glajų. Užvirinus grietinėlę sudėkime šokolado plyteles ir ant silpnos ugnies maišome kol šokoladas ištirps. Viskas. Glajus paruoštas.

Glajų pilame ant iškepusio pyrago, paskirstome tolygiai ir paliekame atvėsti. Sunkiausia pyrago gaminimo dalis yra leisti šokoladui sustingti... Ištveria tik geležinę kantrybę turintys žmonės!

SKANAUS!!!

Dėkojame Petrui už receptą! Kviečiame dalintis ir Jus! Nugalėtojų laukia prekybos tinklo NORFA prizas – gardžių „Piemenėlio“ produktų rinkiniai!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas