Kaip juos pasiruošti papasakojo ir netgi parodė restorano šefas Deivydas Praspaliauskas, atkreipdamas dėmesį, kad ypač svarbu šių keksiukų neperkepti.
Keksiukams su varške, cinamonu ir slyvomis reikės:
- Šviežių kambario temperatūros slyvų,
- „Piemenėlio Excellence“ sviesto,
- „Piemenėlio Excellence“ varškės,
- Poros kiaušinių,
- Cukraus,
- Druskos,
- Kepimo miltelių,
- Citrinos žievelės su cinamonu,
- Miltų.
„Visų pirma išpurensime sviestą kartu su cukrumi“, – pasakojo restorano šefas, primindamas, kad cukrų su sviestu turime išsukti iki vientisos baltos purios masės. Į ją įmušęs du kiaušinius ir išsukęs, D.Praspaliauskas įsijojo miltus, kepimo miltelius ir žiupsnelį druskos su prieskoniais, viską dar kartą gerai išsukdamas mikseriu.
Išpurenta keksiukų tešla šefas užpildė tik trečdalį formelių, palikdamas vietos varškei, kurią dėjo ant tešlos, o paskui ir slyvų skiltelėms, kuriomis dailiai papuošė keksiukus. Dar šiek tiek vietos formelėse buvo palikta iškilimui keksiukams kepant.
Prieš pašaudamas į orkaitę, įkaitintą iki maždaug 180 laipsnių karščio, D.Praspaliauskas kiekvieną keksiuką apibarstė trupučiu džiovintų vaisių.
„Kepame apie 18 minučių. Svarbu keksų neperkepti, kad išliktų drėgni, o prie jų pasiruošti šiltos kvepiančios arbatos ar kakavos“, – patarė restorano šefas.
Pabandykite ir jūs pasigaminti originalių keksiukų su varške, cinamonu ir slyvomis. Kaip tai padaryti, kad puikiai pavyktų, galima pasižiūrėti vaizdo įraše.