Ingredientai:
- 300 g ilgų plokščių makaronų (geriausia – tagliatelle, bet galite naudoti ir kitus patinkančius);
- 300 ml riebios grietinėlės;
- 150 g Parmezano sūrio;
- 150 g puskiečio fermentinio sūrio (idealiai tinka Ementalio).
padažui:
- 300-400 ml pomidorų pastos be priedų;
- 100-150 ml grietinėlės;
- 0,5 arbat. šaukšt. cukraus;
- druskos;
- pipirų.
Gaminimas:
1. Išvirkite makaronus, kad jie dar būtų kiek kietoki (al dente) ir palikite kelioms minutėms, kad kiek pravėstų.
2. Stambiai sutarkuokite abiejų rūšių sūrį.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite makaronus, sūrį bei apkepui skirtą grietinėlę ir verskite į sviestu pateptą kepimo indą, išlyginkite viršų.
4. Kepkite 180 C temperatūroje 20-30 min – kol viršus gražiai apskrus.
5. Padažui pomidorų pastą pakaitinkite su prieskoniais (ragaukite, ar netrūksta saldumo, cukraus gali reikėti ir daugiau) ir užbalinkite grietinėle.
6. Pjaustykite apkepą gabaliukais, užpilkite padažu ir patiekite.