Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jautienos kotletai nustebins sultingumu: prireiks vienos paprastos daržovės

Kotletukus, ypač jei jie minkšti ir sultingi, mėgsta maži ir dideli. Jautienai kartais kiek pritrūksta riebaliuko, tad iškepus – drėgnumo, bet šįsyk jo suteiks tarkuota cukinija. Išbandykite ir nenusivilsite.
Jautienos ir cukinijų kotletai
Jautienos ir cukinijų kotletai / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

Ingredientai:

  • 500 g maltos jautienos;
  • 1 mažutė cukinija;
  • 1 svogūnas;
  • 2 valg. šaukšt. kapotų šviežių krapų;
  • 60 g kreminio sūrio (nebūtina);
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 valg. šaukšt. miltų;
  • 4 valg. šaukšt. aliejaus (kepimui);
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
  • didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu aliejaus.

2. Stambiai sutarkuokite cukiniją, kiek įmanoma iš tarkių nuspauskite sultis.

3. Dėkite maltą jautieną į dubenį, muškite kiaušinius, dėkite keptus svogūnus, krapus, cukinijų tarkius, sūrį, berkite miltus, druską ir pipirus. Visą šią masę gerai išminkykite. Suformuokite 12–14 nestorų kotletų.

4. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, nustatykite vidutinė kaitrą ir sudėkite kotletus. Kiekvieną pusę apskrudinkite po kelias minutes. Tada kotletus perdėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir pateptą aliejumi. Pabaikite kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje – tai užtruks apie 10 minučių.

5. Kotletus tiekite su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis ar marinuotomis daržovėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai