Ingredientai:
- 500 g maltos jautienos;
- 1 mažutė cukinija;
- 1 svogūnas;
- 2 valg. šaukšt. kapotų šviežių krapų;
- 60 g kreminio sūrio (nebūtina);
- 2 kiaušiniai;
- 2 valg. šaukšt. miltų;
- 4 valg. šaukšt. aliejaus (kepimui);
- 0,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Svogūną susmulkinkite ir pakepinkite su šaukštu aliejaus.
2. Stambiai sutarkuokite cukiniją, kiek įmanoma iš tarkių nuspauskite sultis.
3. Dėkite maltą jautieną į dubenį, muškite kiaušinius, dėkite keptus svogūnus, krapus, cukinijų tarkius, sūrį, berkite miltus, druską ir pipirus. Visą šią masę gerai išminkykite. Suformuokite 12–14 nestorų kotletų.
4. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, nustatykite vidutinė kaitrą ir sudėkite kotletus. Kiekvieną pusę apskrudinkite po kelias minutes. Tada kotletus perdėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi ir pateptą aliejumi. Pabaikite kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje – tai užtruks apie 10 minučių.
5. Kotletus tiekite su bulvių koše ir mėgstamomis salotomis ar marinuotomis daržovėmis.