Pirmasis būdas: švelniai patraiškytas lukštas
Vos tik išvirtus kiaušinius kelioms minutėms dėkite į itin šaltą vandenį. Kai atvės tiek, kad nebūtų per karšta paimti į ranką, po vieną kiaušinį išimkite, tada vieną galą kaukštelkite į kietą paviršių, kad suskiltų, o po to dėkite kiaušinį ant lygaus paviršiaus, švelniai apgaubkite delnu ir vos spausdami, tačiau grubiai netraiškydami, pavoliokite, kad visas lukštas suskilinėtų. Tai padės membranai atšokti nuo baltymo ir nulupsite lengvai.
Antrasis būdas: lupimas po vandeniu
Kaip ir pirmuoju atveju, virtus kiaušinius pirmiausiai pakankamai atvėsinkite. Tuomet imkite erdvų dubenį, pripilkite šalto vandens, panardinkite kiaušinį, kurį ruošiatės lupti, po vandeniu. Pirmiausiai kaukštelkite vieną jo galą į dubens kraštą, kad suskiltų, o tada neišimdami kiaušinio iš po vandens imkite lupti pradėdami nuo įdaužtojo galo. Vanduo turėtų padėti atlaisvinti membraną nuo baltymo ir lupimas eisis lengvai.
Trečiasis būdas: pasitelkite į pagalbą šaukštą
Šis būdas subtilesnis ir kiek sunkiau aprašomas, tačiau irgi vertas išbandymo. Pirmiausiai virtus kiaušinius reikia atvėsinti, tuomet viename šone gerai kaukštelėti ir bent truputį atlupti, o tada imti į ranką virtuvinį šaukštą ir švelniai, pamažu sprausti jį tarp lukšto ir baltymo, po truputį šis procesas judės į priekį ir tokiu būdu taip pat sklandžiai ir gražiai nulupsite kiaušinius.
Ar pavyko?