Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Jei riestainių nenusipirksite, išsikepkite: 6 nesudėtingi receptai

Sostinėje šiandien prasidedanti Kaziuko mugė pradžiugins mėgstančius šurmulį, lietuvišką maistą ir riestainių „karolius“. Tačiau jei neapsilankysite mugėje dėl žvarbių orų ar kitų priežasčių, o gal jums įtinkančių riestainių nerasite, pabandykite jų išsikepti namuose, o gal pagardinkite savais priedais pirktinius.
Riestainiai ir sausainiai
Riestainiai ir sausainiai / Vida Press nuotr.
Mieliniai riestainiai
Receptas: Pusryčių riestainiai
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 26
Receptas
Ingredientai
Mielės: 11.00 g (sausos)
Cukrus: 5.00 valg. š.
Vanduo: 375.00 ml (šiltas)
Miltai: 630.00 g
Druska: 2.00 arbat. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (½ tarkuotos žievelės)
Aguonos: 1.00 sauja
Sezamo sėklos: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Į nedidelį dubenėlį suberkite vieną šaukštą cukraus ir užpilkite puse puodelio šilto vandens (125 ml). Įmaišykite mieles. Atidėkite dubenėlį į šalį 10-15 minučių, kol mielės taps aktyvios – paviršiuje atsiras burbuliukų ir pačios masės tūris dvigubai padidės.
  2. Dideliame dubenyje sumaišykite 1 ½ puodelio (210 g) miltų, druską, cukrų (3 valg. š.), cinamoną, tarkuotas citrinos žieveles, šiltą vandenį (250 ml) ir pakilusias mieles. Išmaišykite. Palaipsniui po kelis šaukštus berkite miltus ir minkykite tešlą. Gali būti, kad panaudoti visų miltų neprireiks. Minkykite tešlą apie 5-10 minučių, kol ji bus minkšta, tačiau nelipni, elastinga. Uždenkite dubenį su paruošta tešla švariu rankšluostėliu ir palikite valandai, kad paliktų.
  3. Pakilusią tešlą šiek tiek paminkykite. Padalinkite į 12 lygių dalių. Iš kiekvienos dalies suformuokite kamuoliuką. Suformuoti riestainius iš kamuoliukų galite dviem būdais. 1. Kiekvieną kamuoliuką performuokite į maždaug 18-20 centimetrų ilgio tešlos virvelę. Jos galus sujunkite ir švelniai paminkykite, kad jie susijungtų kuo gražiau. 2. Kiekvieną kamuoliuką šiek tiek suplokite ir jo centre su pirštais padarykite skylę. Atsargiai ištampykite riestainį taip, kad viduryje esanti skylė būtų apie 5 cm skersmens.
  4. Suformuotus riestainius perdėkite į kepimo popieriumi išklotas kepimo skardas, paliekant tarp jų nemažus tarpus. Skardas su paruoštais riestainiais uždenkite rankšluostėliu ir palikite pakilti apie 20 minučių.
  5. Tuo pat metu įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros.
  6. Taip pat, kol riestainiai kyla, į didelį puodą supilkite 6 puodelius vandens ir suberkite šaukštą cukraus. Kaitinkite, kol vanduo užvirs. Į verdantį vandenį dėkite po 2-3 riestainius (taip, kad nesiliestų). Pavirkite juos 1 minutę, tuomet atverskite ir pavirkite dar 1 minutę. Kiaurasamčiu išimkite riestainius iš vandens ir perdėkite ant kepimo popieriumi ištiestos kepimo skardos.
  7. Apibarstykite riestainių viršų aguonomis, sezamo sėklomis ar abejais. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 minučių, kol bus gražiai auksinės spalvos. Riestainius galite patiekti šiltus ar atvėsusius.
Suskleisti
Agnės riestainiai
Receptas: Gardūs riestainiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 22
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 250.00 g
Cukrus: 1.00 st.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Miltai: 3.00 st.
Vanilinis cukrus: 2.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Sviestą ištrinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Įmuškite kiaušinius, įberkite miltus bei kepimo miltelius. Suminkykite tešlą ir palaikykite ją 30 minučių šaldytuve.

2. Iškočiokite, suraitykite riestainio formą, apiberkite cukrumi ir pašaukite į 180-200 laipsnių orkaitę 10-15min.

Suskleisti
Plikytos tešlos riestės su maskarpone
Receptas: Plikytos tešlos riestės su maskarpone
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.7 / 31
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 100.00 g
Pienas: 120.00 ml
Vanduo: 120.00 ml
Miltai: 150.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (0,5 arbat. š.)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Maskarponės sūris: 200.00 g (įdarui)
Miltelinis cukrus: 1.00 valg. š. (įdarui)
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š. (įdarui)
Aguonos: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Į puodą supilkite pieną, sudėkite smulkintą kambario temperatūros sviestą, suberkite druską. Statykite ant ugnies. Kai užvirs, maišydama kaitinkite, kol ištirps sviestas. Ugnį sumažinkite. Toliau maišydama suberkite miltus. Kaitinkite (nenustokite maišyti!), kol tešloje neliks gumulėlių ir ji atšoks nuo puodo sienelių.
  2. Nukelkite nuo ugnies. Į pravėsusią tešlą po vieną įmuškite kiaušinius. Masę sukrėskite į konditerinį švirkštą ar maišelį. Kepimo popieriumi ištiestoje skardoje sukite maždaug dviejų pirštų pločio juostas ratu taip, kad jų galai susiliestų. Dėkite į iki 200 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Temperatūrą sumažinkite iki 160 laipsnių ir kepkite dar 15 minučių. Apie 10 minučių palaikykite išjungtoje orkaitėje.
  3. Maskarponę gerai ištrinkite su abiejų rūšių cukrumi ir aguonomis. Sukrėskite į švarų konditerinį švirkštą. Juo į kiekvieno pyragėlio vidų per apačią įšvirkškite masės (prieš tai kepinukus kur nors įpjaukite). Apibarstykite milteliniu cukrumi.      
Suskleisti
Riestainiai
Receptas: Riestainiai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.5 / 20
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 50.00 g
Cukrus: 100.00 g
Pienas: 2.00 valg. š.
Miltai: 250.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Sviestą išsukite iki baltumo, suberkite cukrų, įmuškite kiaušinį, supilkite pieną, paskiausiai sudėkite miltus su kepimo milteliais.

2. Tešlą minkykite ant lentos, o kai bus lygi, formuokite iš jos ritinėlius ir suvyniokite kaip riestainius. Sudėkite į skardą, aptepkite išplaktu kiaušiniu ir kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje, kol įgaus aukso spalvą.

Facebook kepinių konkurso receptas

Autorė Janina Misiūnienė

Suskleisti
Riestainėliai su mėsa
Receptas: Riestainėliai su mėsa
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
2.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Riestainiai (1 pakelis) 180.00 g
Malta mėsa 300.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Pienas: 1.00 st.
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Riestainius užmerkite piene.

2. Į maltą mėsą įdėkite prieskonių.

3. Išdėliokite riestainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Į kiekvieną pridėkite mėsos įdaro ir kepkite iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Įdaryti riestainiukai
Receptas: Įdaryti riestainiukai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.4 / 8
Receptas
Ingredientai
Pienas: 200.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Krapai: 5.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Sūris: 100.00 g
Kumpis: 100.00 g (tinka ir faršas)
Riestainiai: (mažų) 20.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Riestainius pamerkite į pieną, kad suminkštėtų.
  2. Sutarkuokite sūrį ir kumpį. Didžiąją dalį sūrio sumaišykite su tarkuotu kumpiu, žalumynais, prieskoniais.
  3. Išmirkytus piene riestainius įdarykite sūrio ir kumpio mase.
  4. Dėkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir 20–25 min. kepkite orkaitėje, įkaitintoje iki 200 °C.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Tyrimas: lietuviams planuojant kalėdinio stalo meniu svarbiausia kokybė bei šviežumas
Reklama
Jasonas Stathamas perima „World of Tanks“ tankų vado vaidmenį „Holiday Ops 2025“ renginyje
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos