„Kaip ir daugelis sportininkų, rūpinuosi savo mityba ir laikausi tam tikrų taisyklių: nevalgau likus porai valandų iki treniruotės ir po 20 valandos. Maistui nesu labai išrankus, mėgstu improvizuoti, todėl kai turiu pakankamai laiko, artimuosius nustebinu vis naujais patiekalais, – sako J. Šuklinas. – Svarbiausia, kad maistas būtų sveikas ir naudingas organizmui. Todėl užkandžiams ar vietoj deserto renkuosi džiovintus vaisius ir riešutus, kuriuose gausu angliavandenių ir baltymų, kartais – jogurtą. Rimčiau pasistiprinu valgydamas neriebią mėsą ar salotas.“
Naujoves virtuvėje mėgstantis J. Šuklinas pasidalijo sveiku ir nesudėtingai paruošiamu patiekalu – salotomis su paukštiena, grūdėtąja varške ir Jevgenijaus itin mėgstamais graikiniais riešutais. Mažai kalorijų turintis patiekalas sportininkui suteikia jėgų ir aprūpina organizmą būtiniausiomis maisto medžiagomis.
Straipsnio šaltinis: RsV agentūra AD VERUM