Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jevgenijaus Šuklino čempionų salotos

Nors žinomiausias Lietuvos kanojininkas Jevgenijus Šuklinas labai mėgsta gaminti maistą, dėl intensyvių treniruočių ir varžybų šiam užsiėmimui dažnai pritrūksta laiko. Todėl olimpinis vicečempionas dažniausiai renkasi sveikus užkandžius: stengiasi kasdien pasilepinti saujele įvairių riešutų ar pasigaminti iš jų lengvą patiekalą.
Jevgenijus Šuklinas gamina salotos
Jevgenijus Šuklinas gamina salotos / Organizatorių nuotr.

„Kaip ir daugelis sportininkų, rūpinuosi savo mityba ir laikausi tam tikrų taisyklių: nevalgau likus porai valandų iki treniruotės ir po 20 valandos. Maistui nesu labai išrankus, mėgstu improvizuoti, todėl kai turiu pakankamai laiko, artimuosius nustebinu vis naujais patiekalais, – sako J. Šuklinas. – Svarbiausia, kad maistas būtų sveikas ir naudingas organizmui. Todėl užkandžiams ar vietoj deserto renkuosi džiovintus vaisius ir riešutus, kuriuose gausu angliavandenių ir baltymų, kartais – jogurtą. Rimčiau pasistiprinu valgydamas neriebią mėsą ar salotas.“                                                        

Naujoves virtuvėje mėgstantis J. Šuklinas pasidalijo sveiku ir nesudėtingai paruošiamu patiekalu – salotomis su paukštiena, grūdėtąja varške ir Jevgenijaus itin mėgstamais graikiniais riešutais. Mažai kalorijų turintis patiekalas sportininkui suteikia jėgų ir aprūpina organizmą būtiniausiomis maisto medžiagomis.

Jevgenijaus Šuklino salotos su varške ir graikiniais riešutais
Receptas: Jevgenijaus Šuklino salotos su varške ir graikiniais riešutais
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 30
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 100.00 g (kepta vištos krūtinėlė arba kalakuto kumpelis)
Obuoliai: 1.00 vnt. (didelis)
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Varškė: 200.00 g (grūdėtoji)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (po 0,5 arbat. š. tarkuoto imbiero salotoms ir užpilui)
Sėklų mišinys: 1.00 sauja
Petražolės: 10.00 g (papuošimui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (užpilui)
Actas: 1.00 arbat. š. (balto vyno actas užpilui)
Medus: 1.00 arbat. š. (skystas medus užpilui (kietą medų galima pašildyti iki 40 °C šilumos))
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Paukštieną ir obuolį supjaustykite kubeliais.
  2. Graikinius riešutus truputį pasmulkinkite peiliu.
  3. Paukštieną, riešutus, grūdėtąją varškę, sėklų mišinį ir tarkuotą imbierą sudėkite į dubenį ir atsargiai sumaišykite.
  4. Pagaminkite užpilą, supilkite jį ant salotų ir išmaišykite.
  5. Papuoškite petražolėmis ir keliais nesmulkintais graikiniais riešutais.

Skanaus!

Suskleisti

Straipsnio šaltinis: RsV agentūra AD VERUM

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?