Ji24.lt pasiūlymas: ant vakarienės stalo – plovas

Plovas – vienas iš tų patiekalų, kurio užtenka kelioms dienoms ir kuris kitą dieną netgi skanesnis nei tada, kai buvo paruoštas ir iškart valgomas.
Tinginio plovas su vištiena
Tinginio plovas su vištiena / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

Ji24.lt receptų skiltyje atrinkome 5 plovo receptus. Linkime, kad vakarienė būtų soti ir gardi. O galbūt kai kas liks ir rytdienos pietums? Skanaus.

Plovas su jautiena ir daigintais avinžirniais
Receptas: Plovas su jautiena ir daigintais avinžirniais
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.5 / 50
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 300.00 g (nuvalyti)
Morkos: 350.00 g (350-400 g nuvalytų)
Jautiena: 600.00 g (600-700 g minkštos)
Aliejus: 100.00 ml
Ryžiai: 400.00 g (plikyti)
Avinžirniai: 200.00 g (daiginti)
Vanduo: 1200.00 ml
Kuminai: 1.00 arbat. š.
Paprikos: 10.00 g (1 arbat. š. maltų)
Kalendros: 5.00 g (1/2 arbat. š. maltos)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Juodieji pipirai: 5.00 g (1/2 arbat. š. maltų)
Razinos: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 valg. š. (nubrauktas šaukštas)
Česnakai: 1.00 vnt. (išplauta, bet nevalyta galvutė)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Jei avinžirniai nedaiginti, tuomet juos reikia užmerkti iš vakaro.

2. Ryžius perplaukite, kol vanduo taps skaidrus. Svarbu nuplauti paviršiuje esantį krakmolą, kad vėliau ryžiai nesuliptų.

3. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, morkas – neplonais šiaudeliais.

4. Storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir pirmiausia apkepkite svogūnus, o po to morkas. Išimkite apkeptas daržoves ir sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą mėsą, kurią apkepkite iki rusvumo. Svarbu nedėti visko iš karto, kadangi mėsa troškinsis, o ne keps.

5. Atgal į puodą kartu su mėsa sudėkite morkas ir svogūnus, suberkite avinžirnius, įpilkite apie 200 ml vandens ir troškinkite ant mažos ugnies apie 30 min. (jei avinžirniai daiginti - užteks 10-15 min.).

6. Ant viršaus lygiu sluoksniu paskleiskite ryžius.

7. Vandenyje ištirpinkite  druską ir juo užpilkite ryžius.

8. Į juos įstatykite česnako galvutę, aitriąją papriką, apiberkite prieskoniais ir supjaustytomis razinomis.

9. Uždenkite puodą dangčiu, o patį dangtį iš viršaus apsukite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir palikite maždaug 30 min.

10. Įpusėjus virimui, medinio šaukšto kotu (jis plonas) padarykite duobutes, kad iš apačios eitų garai.

Vietoje daigintų avinžirnių galite naudoti sausus. Tuomet imkite jų šiek tiek mažiau, nes išmirkę jie didina apimtį. Pakaks 100 ml sausų avinžirnių.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Suskleisti
Plovas moliniuose indeliuose
Receptas: Plovas moliniuose indeliuose
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 23
Receptas
Ingredientai
Mėsa 300.00 g
Ryžiai: 2.00 st.
Morkos: 200.00 g
Svogūnai: 100.00 g
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 4.00 st.
Prieskoniai plovui pagal skonį 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Ryžius išbrinkinkite. Morkas stambiai sutarkuokite ir kartu su susmulkintais svogūnais pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje. Mėsos gabaliukus taip pat pakepinkite keptuvėje.

2. Plovą indeliuose sluoksniuokite taip: pakepinta mėsa, morkos su svogūnais, išbrinkę ryžiai. Į kiekvieną indelį įpilkite po stiklinę vandens, įberkite prieskonių, uždenkite ir 160°C karštumo orkaitėje troškinkite 30–45 min.

Suskleisti
Plovas
Receptas: Plovas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.8 / 37
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 1.00 kg (1,3 - 1,5 kg viščiuko (arba kalakuto) šlaunelių)
Svogūnai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Morkos: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Ryžiai: 2.00 st. (600 ml)
Česnakai: 15.00 skiltelės (15 - 20 nevalytų, bet gerai išplautų česnako skiltelių)
Aliejus: 100.00 ml (nekvapnus)
Kuminai: 1.00 arbat. š. (malti)
Kalendros: 2.00 g (1/2 šaukštelio maltų)
Kmynai: 2.00 g (1/2 šaukštelio maltų)
Raugerškio uogos: kupini 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, morkas – plonais šiaudeliais. Aliejų įkaitinkite storasieniame inde.
  2. Svogūnus ir morkas apkepinkite aliejuje, sudėkite mėsą (Nuimkite nuo šlaunelių mėsą, supjaustykite nedideliais gabaliukais, šlaunelę maždaug į dvį-tris dalis), pakepinkite.
  3. Atskirai sausoje keptuvėje pakaitinkite kuminus, kalendras, kmynus. Labai atsargiai, nesudeginkite! Vandenyje (~ 1,2 - 1,3 l) ištirpinkite druską. Ant mėsos suberkite ryžius, supilkite vandenį.
  4. Suberkite prieskonius, įdėkite česnako skilteles, viršų pabarstyti raugerškiu. Uždenkite dangčiu, o dangtį iš viršaus uždenkite storu rankšluosčiu, sumažinkite ugnį iki minimalios ir pamirškite maždaug 40 min. Nemaišykite.

Receptas iš tinklaraščio „Žaidžiame virtuvę“

Suskleisti
Vaisinis ryžių plovas
Receptas: Vaisinis ryžių plovas
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 25
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 400.00 g
Grietinėlė: 100.00 ml (liesesnė)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Migdolų drožlės 20.00 g
Razinos: 20.00 g
Persikai: 20.00 g (džiovinti)
Medus: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Karštame svieste pakepinkite ryžius. Kai jie dailiai apskrus, supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir virkite apie 20 minučių. Jei bus per mažai skysčio, įpilkite dar grietinėlės arba vandens.

2. Kitoje keptuvėje be jokių riebalų pakepkite truputį cukraus, migdolų drožlių, suberkite saują vandenyje mirkytų razinų, keletą smulkintų džiovintų slyvų, persikų.

3. Viską pakaitinkite, tada įmaišykite keptus ryžius ir pagal skonį pagardinkite medumi.

Suskleisti
Tinginio plovas su vištiena
Receptas: Tinginio plovas su vištiena
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 223
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 250.00 g
Vanduo: 500.00 ml
Vištiena: 2.00 vnt. (filė gabalėliai)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Morkos: 2.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (žalia)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 100.00 ml (50–100 ml pomidorų pasta)
Daržovių sultinys: 1.00 l (arba vištienos sultinys)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti

1.Ryžius išvirkite sūdytame vandenyje (gali būti išvirti iš anksto). Mažais kubeliais supjaustykite vištienos filė, apkepkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi ir atidėkite.

2.Morkas supjaustykite plonais griežinėliais, susmulkinkite svogūnus, paprikas supjaustykite kubeliais ir apkepkite storadugniame puode.

3.Į puodą sudėkite vištienos gabaliukus, pomidorų pastą, pipirus ir dar truputį pakaitinkite. Supilkite iš kubelių paruoštą sultinį ir retkarčiais pamaišydami 20 minučių troškinkite (kol mėsa bus minkšta).

4.Galiausiai įmaišykite virtus ryžius ir troškinkite dar porą minučių. Galima dar sykį pagardinti druska ir pipirais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis