1. Kalakutieną ištrinkite smulkintų česnakų ir paukštienos prieskonių mišiniu. Apšlakstykite citrinos sultimis. Marinuokite 2–3 valandas. Tada susukite į foliją ir kepkite orkaitėje.
2. Keptuvėje ištirpdykite sviestąir apskrudinkite jame kubeliais supjaustytą batoną.
3. Kmynus paskrudinkite sausoje keptuvėje.
4. Ledkalnio salotą nuplaukite, nusausinkite ir suplėšiusi gražiai išdėliokite į lėkštes. Berkite smulkiai supjaustytus džiovintus pomidorus, išdėliokite karštą keptą kalakutieną, ant viršaus berkite skrebučius, skrudintus kmynus.
5. Patiekite su jogurto ir majonezo padažu. Jis paruošiamas labai paprastai: į dubenį krėskite jogurtą, majonezą, pilkite citrinos sultis, suberkite smulkiai sukapotus česnakus ir viską gerai išplakite.
Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant kalakutienos marinavimo ir kepimo laiko).
1. Mėsą įpjaukite taip, kad susidarytų gili kišenė. Tada įtrinkite prieskoniais (ir įpjovos vidų) ir palikite kelioms valandoms pasimarinuoti.
2. Džiovintus vaisius nuplaukite, užpilkite vynu ir taip pat palikite, kad išbrinktų. Paskui nuvarvinkite nesusigėrusį skystį, vaisius sukimškite į mėsos įpjovą, o kraštą užsiūkite arba susmeikite virtuviniais smeigtukais.
3. Paruoštą krūtinėlę dėkite į kepimo indą, aptepkite sviestu, supilkite nuo vaisių likusį skystį ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie valandą, retkarčiais palaistydama susidariusiu skysčiu.
4. Prieš patiekdama siūlus arba smeigtukus ištraukite, o mėsą supjaustykite griežinėliais.
1. Paruoškite marinatą: visus jam skirtus produktus sumaišykite. Juo užpilkite stambokais kubeliais supjaustytą mėsą ir mažiausiai 2 val. palaikykite šaldytuve.
2. Porus nuvalykite, išskirstykite laiškais, o šiuos supjaustykite stambokais gabaliukais. Citrinas supjaustykite ketvirčiais.
3. Į didelį dubenį suberkite sezamus, ant jų sudėkite iš marinato ištrauktus mėsos gabaliukus ir pamaišykite, kad tolygiai apliptų sėklomis.
4. Kalakutieną pramaišiui su porų gabaliukais ir citrinų ketvirčiais suverkite ant iešmelių.
5. Ant vidutinio karštumo žarijų kepkite 15 min., retkarčiais pavartydama ir apšlakstydama marinatu.
1. Kalakutieną supjaustykite nedideliais gabaliukais ir pakepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
2. Aitriųjų paprikų ankštį, išėmę sėklas, smulkiai sukapokite, užpilkite verdančiu sultiniu ir palikite pusvalandį pastovėti. Į atvėsusį sultinį sudėkite sugrūstus česnakus, smulkiai kapotą svogūną, kubeliais pjaustytus pomidorus, suberkite razinas, sezamų sėklas ir elektriniu maišikliu sutrinkite iki vienalytės masės.
3. Gilioje keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite trintą košę ir maišydami pakaitinkite 5 min. Tada dėkite šokoladą. Kai jis ištirps, sudėkite mėsą, gerai išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite apie 30 min. Troškinį kelis kartus pamaišykite, kad mėsa vienodai prisigertų padažo.
4. Patiekite su biriai virtais ryžiais.
Verta žinoti. Kalakutiena – ne tik skani, bet ir sveika mėsa, mat joje labai mažai sočiųjų riebalų rūgščių, ji nedidina cholesterolio kiekio kraujyje. Kalakutų mėsoje gausu baltymų, geležies, magnio. Beje, kalakutiena – rečiausiai alergiją sukelianti mėsos rūšis.
1. Papriką nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius ir supjaustykite juostelėmis.
2. Mocarelą supjaustykite griežinėliais, rikotą gerai išsukite su garstyčiomis.
3. Į dubenį sudėkite varškę, įmuškite kiaušinį, įberkite žiupsnį druskos, suberkite miltus ir aliejumi suvilgytomis rankomis suminkykite tešlą. Padalykite į tris lygias dalis.
4. Po gabalą tešlos dėkite ant atskirų kepimo popieriaus lakštų ir suformuokite plonus papločius. Kiekvieną aptepkite rikotos ir garstyčių mase.
5. Ant viršaus išdėliokite mocarelą, griežinėliais pjaustytą kumpį, pomidorus ir paprikas. Kepkite apie 20 minučių iki 180°C įkaitintoje orkaitėje.
1. Nuluptus svogūnus susmulkinkite. Razinas užpilkite šaltu virintu vandeniu ir 15 minučių palikite, kad išbrinktų.
2. Medinius konditerinius iešmelius išmirkykite šaltame vandenyje.
3. Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir sumalkite. Sukrėskite garstyčias, suberkite smulkintus svogūnus, čiobrelius, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir sumaišykite.
4. Porą valandų masę palaikykite šaldytuve. Ištraukusi suberkite razinas, įmuškite kiaušinį ir švariomis rankomis suminkykite vienalytę masę. Iš jos suformuokite apvalius maltinius, po kelis suverkite ant konditerinių iešmų ir iškepkite ant grotelių.
5. Tiekite su biriai virtais ryžiais, pagardintais šviežiais prieskoniniais žalumynais.
Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
1. Džiovintus persikus užmerkite vandenyje ir palaikykite gerą pusvalandį.
2. Tuomet visus produktus (išskyrus pomidorus ir svogūnus) sumaišykite, formuokite maltinukus, į kurių vidų įdėkite po nedidelį džiovintą persiką (jei didesnis - perpjaukite pusiau) ir kepkite aliejuje ant nedidelės ugnies.
Patiekite su daržovėmis!
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
1. Kalakutienos krūtinėlę supjaustykite ir pamarinuokite.
2. Likus valandai iki kepimo, žiedinį kopūstą supjaustykite panašaus dydžio gabalėliais, kaip ir mėsą, ir sumaišykite su marinuojama mėsa.
3. Tuomet ant medinių iešmelių (prieš tai išmirkytų vandenyje) pakaitomis suverkite kalakutieną ir žiedinį kopūstą.
4. Kepkite iki 200 °C įkaitintoje orkaitėje grilio funkcija apie 20-30 min. arba ant grilio. Galima patiekti vienus arba su ryžiais.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Edita Aleksandravičienė
1. Į maltą mėsą sudėkite tarkuotą morką, pjaustytą svogūną, virtus ryžius, kiaušinį bei prieskonius ir viską labai gerai išmaišykite.
2. Rankomis formuokite nedidelius kotletukus ir dėkite juos į kepimo indą.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 190 °C ir kepkite apie 10 min.
4. Pagaminkite padažą iš pieno, miltų ir pomidorų pastos, viską gerai išmaišykite, pagardinkite petražolėmis ir supilkite ant kotletukų. Kepkite dar apie pusvalandį 175 °C temperatūros orkaitėje.
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
1. Kalakutieną susmulkinkite ir pakepinkite su česnaku.
2. Kai mėsa apkeps, sudėkite šiaudeliais pjaustytas morkas bei papriką ir patroškinkite.
3. Baigiant kepti, supilkite pomidorų padažą, medų ir žaliuosius žirnelius bei patroškinkite dar kelias minutes.
4. Patiekite su virtais ryžiais ir žaliaisiais žirneliais
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kalakutieną supjaustykite kubeliais ir iškepkite keptuvėje.
2. Supjaustykite šviežius pievagrybius, raugintus agurkus, saliero šaknį sutarkuokite, pagardinkite mėgstamais prieskoniais ir krienais, sumaišykite su majonezu.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Į miltus dėkite supjaustytą sviestą, truputį druskos ir pilkite maždaug pusę stiklinės vandens. Suminkykite ir pastatykite pusvalandžiui į šaldytuvą.
2. Kalakutienos krūtinėlę, paprikas supjaustykite gabaliukais. Kalakutieną apkepkite keptuvėje, baigdama kepti suberkite pjaustytus svogūnus, paprikas ir česnakus, pagal skonį pasūdykite. Dar truputėlį pakepkite.
3. Iš šaldytuvo ištrauktą tešlą iškočiokite ir ja išklokite visą skardą.
4. Sūrį sutarkuokite, kiaušinius ir pieną išplakite ir sumaišykite su sūriu. Sudėkite ant tešlos kalakutieną su daržovėmis ir ant viršaus užpilkite kiaušinio, pieno, sūrio plakinį.
5. Kepkite apie valandą 180 laipsnių temperatūros orkaitėje, uždengtą folija.
Skanaus :)
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Kalakutieną supjaustykite ir pakepinkite.
2. Ryžius išvirkite, sumaišykite su mėsa bei žirneliais ir sudėkite į aliejumi išteptą, karščiui atsparų indą.
3. Užpilkite vištienos sultiniu, apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite orkaitėje apie 30 minučių.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Bulves nuskuskite ir sudėkite į puodą. Ant jų sudėkite apkeptus aliejuje kalakutienos kukulius.
2. Aliejuje apkepkite svogūną, po to suverskite tarkuotas morkas. Kiek patroškinus, sudėkite smulkintas paprikas, pomidorus ir dar patroškinkite.
3. Gautą troškinį sutrinkite į vientisą masę, sumaišykite su 2,5 litrais vandens ir užvirkite. Supilkite šlakelyje vandens ištirpintą kiaušinio baltymą, krakmolą, sudėkite grietinę, padažą ir pamažu supilkite ant kukulių. Sudėkite prieskonius ir virkite, kol mažos nepjaustytos bulvytės bus minkštos.
Tai ir sriuba, ir antras patiekalas kartu, sotus, bet neapsunkinantis, o netgi teikiantis energijos.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Kopūstą išvirkite, nupjaustykite lapkočius. Svogūną ir morką patroškinkite svieste su žiupsneliu muskato. Šį troškinį sudėkite į mėsą, suberkite mirkytus ryžius, įberkite pusę šaukšto druskos ir po žiupsnelį kitų prieskonių.
2. Po kukulį mėsos dėkite ant kopūsto lapo, sulankstykite, pavoliokite miltuose ir apkepkite svieste.
3. Dėkite apkepusius balandėlius į puodą, užpilkite vandeniu, pridėkite druskos, vėl tų pačių prieskonių bei vištienos sultinio, krapų, grietinės, pomidorų padažo ir virkite apie 45 min. Tiekite su bulvėmis
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
1. Įkaitinkite keptuvėje alyvuogių aliejų, suberkite smulkintą svogūną, druską ir juoduosius pipirus. Troškinkite, kol svogūnai taps gelsvi. Paskui sudėkite špinatus ir 10–15 min. pakaitinkite.
2. Gautą masę sukrėskte į dubenį ir sudėkite kalakutienos faršą, suberkite džiūvėsėlius, įmuškite kiaušinį, supilkite vištienos sultinį, Vusterio padažą. Viską gerai sumaišykite.
3. Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C, kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Pusę masės perkelkite į kepimo formą ir pabarstykite mėgstamu sūriu. Ant viršaus sudėkite likusią faršo dalį.
4. Kepkite 1 val. 15 min. Patiekite karštą. Skanaukite su šviežiomis daržovėmis.
Kulinaro patarimas. Lieknėjantys kalakutienos „duoną“ gali kepti be sūrio. Jį keiskite mėgstamomis daržovėmis.
Plačiau skaitykite: Kulinarinė pamokėlė: ruošiame kalakutienos „duoną“ su sūriu
1. Išvirkite makaronus.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Dėkite pjaustytus pievagrybius ir kubeliais ar smulkiais šiaudeliais pjaustytą kalakutienos filė. Apkepkite kelias minutes.
3. Tada suberkite sūrį su mėlynuoju pelėsiu, supilkite vyną. Troškinkite apie 2 min.
4. Suberkite smulkintus džiovintus pomidorus ir supilkite grietinėlę. Įberkite „Gojaus“ sūrio. Pakaitinkite, kol padažas pradės tirštėti. Nukelkite nuo ugnies.
5. Išvirusius makaronus sukrėskite į dubenį ir užpilkite paruoštu padažu. Pabarstykite prieskoninėmis žolelėmis.
1.Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Saliero šaknį supjaustykite kubeliais, morką – plonais šiaudeliais.
2.Daržoves ir kalakutienos filė sudėkite į verdantį grybų sultinį ir virkite 30 minučių. Mėsą išimkite, supjaustykite nedideliais gabalėliais ir sudėkite atgal į sriubą.
3.Pievagrybius nuplaukite, supjaustykite į keturias dalis ir su svogūnais apkepinkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
4.Sukrėskite konservuotus pomidorus, pasūdykite, pagardinkite pipirais, dėkite į puodą ir virkite dar 10 minučių.
5.Sriubą tiekite pabarstytą parmezanu ir kapotomis petražolėmis.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Obuolį nulupkite, perpjaukite, išimkite sėklalizdį ir supjaustykite. Svogūną nulupkite ir susmulkinkite. Į storadugnį puodą įpilkite aliejaus ir kelias minutes pakepkite svogūnus bei mairūnus.
- Sudėkite kopūstus, obuolio gabaliukus, supilkite karštą sultinį ir užvirkite. Uždengę ant mažos ugnies virkite 20 minučių. Sudėkite tarkuotą bulvę, užvirkite. Įmaišykite grietinę, pagardinkite druska, pipirais.
- Kalakutienos filė supjaustykite 2 centimetrų kubeliais. Paprikas perpjaukite pusiau, išvalykite sėklas ir supjaustykite šiaudeliais. Kalakutienos kubelius ir paprikos šiaudelius 5–6 minutes kepinkite keptuvėje su įkaitintu aliejumi. Pagardinkite druska, pipirais, malta paprika.
- Sudėkite į puodą su kopūstais ir visą mišinį troškinkite dar 5–6 minutes. Pabarstykite petražolėmis, galima pagardinti grietine.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Smulkia tarka į faršą įtarkuokite bulvę (nuo jos mėsa bus švelni ir vienalytė), sutraiškykite česnaką, supjaustykite baziliką, įmuškite kiaušinį, pagardinkite druskair pipirais.
2. Viską gerai išminkykite. Padarykite iš faršo kukuliukus ir apkepkite juos keptuvėje.
3. Daržoves smulkinkite taip, kaip esate įpratę (kubeliais, juostelėmis ar pan.).
4. Į ne mažesnį kaip 3 l talpos puodą sudėkite kalakutienos kukulius, ant jų suberkite daržoves. Sluoksniuoti nebūtina. Įtarkuokite šiek tiek muskato. Įpilkite maždaug 0,5 l vandens ir 15 min. patroškinkite.
5. Į troškinį įberkite druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų, suberkite susmulkintus žalumynus.
6. Baigus virti, leiskite troškiniui10 min. „sunokti“.
1. Visus ingredientus supjaustykite kubeliais. Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus apkepkite svogūną, česnaką ir morką. Apkepus daržoves, įdėkite supjaustytą kalakutienos filė ir kepkite su daržovėmis.
2. Kai mėsa iškeps, sudėkite saulėje džiovintus pomidorus ir toliau truputį pakepkite. Puode užvirkite vandenį ir sukrėskite į jį visą keptą masę.
3. Pavirus 6–7 min., dėkite supjaustytą cukiniją, įberkite susmulkintų norimų žalumynų. Palaukite, kol sriuba užvirs, ir tada pagardinkite juodaisiais pipirais bei druska.
4. Prancūzišką batoną supjaustykite 1 cm pločio riekelėmis, aptepkite sviestu ir apkepkite keptuvėje. Skrebučius patiekite prie sriubos.
1.Bulves nulupkite, supjaustykite šiaudeliais ir sudėkite į skardą, išteptą sviestu.
2.Filė supjaustykite nedideliais gabaliukais ir apkepkite keptuvėje. Sudėkite smulkintus svogūnus, dar kiek pakepkite ir sukrėskite į skardą ant bulvių.
3.Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite miltus ir maišydami kelias minutes pakaitinkite. Įmaišykite iš kubelio paruoštą sultinį ir grietinę. Šį padažą pagardinkite pipirais, kariu, mairūnais ir supilkite į skardą.
4.Kepkite 1,5 valandos 175 laipsnių orkaitėje.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Supjaustytą kalakutienos filė apibarstykite paukštienos prieskoniais ir sudėkite į truputį aliejumi pateptą kepimo formą.
2. Mėsą apdėkite daržovėmis: pusžiedžiais supjaustytais svogūnais, riekelėmis supjaustyta cukinija ir savo nuožiūra susmulkinta paprika. Daržovių sluoksnį pabarstykite druska ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Viską apiberkite tarkuotu sūriu ir majonezu. Majonezas geriausia tiktų liesesnis.
3. Atsikirpkite folijos ir kepimo formą su paruoštu turiniu uždenkite. Šaukite viską į iki 180 ºC įkaitintą orkaitę 50 minučių.
4. Iškepusią kalakutieną negailėdami apiberkite kapotais žalumynais, garnyrui patiekite virtų bulvių ar bulvių košės, žalių arba marinuotų agurkų.
Šaltinis: JI24.lt
1. Faršą sumaišykite su smulkintu česnaku, kiaušinio tryniu, džiūvėsėliais, kario padažu. Pagardinkite pipirais ir druska. Labai gerai išmaišykite ir leiskite apie 20 minučių pastovėti, kad įsigertų prieskoniai.
2. Šlapiomis rankomis formuokite graikinio riešuto dydžio kukulius ir virkite sūdytame vandenyje apie 20 minučių. Išgriebkite kiaurasamčiu ir apkepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
3. Pusę kaparėlių sutrinkite su pusės žaliosios citrinos sultimis, cukrumi ir kariu. Į jogurtą sudėkite trintą kaparėlių masę ir gerai išmaišykite. Likusius kaparėlius sudėkite ant padažo. Kukulius tiekite su paruoštu padažu.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
1. Į faršą įmuškite kiaušinį, suberkite manų kruopas, sudėkite smulkintus džiovintus pomidorus, įberkite pipirų, druskos ir gerai išmaišykite.
2. Šlapiomis rankomis formuokite pailgus kepsnelius ir kepkite aliejuje, kol gražiai parus. Didesniame dubenyje suplėšykite salotas, sudėkite pjaustytus vyšninius pomidorus, agurką ir džiovintus pomidorus.
3. Apšlakstykite aliejumi, citrinų sultimis, pabarstykite pipirais, druska ir prieskoninėmis žolelėmis. Išmaišykite ir pabarstykite parmezanu. Kepsnelius sudėkite prie ar į salotas ir iš karto tiekite.
Knyga „Viskas iš faršo“ |
Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė
1. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, sumalkite. Grikius išvirkite lengvai pasūdytame vandenyje, sumaišykite su mėsa. Įmuškite kiaušinius, sukrėskite jogurtą, suberkite grikių miltus, gerai išsukite. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais, dar sykį išmaišykite. Palikite valandą pastovėti.
2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Mėsos ir grikių masę krėskite į karštus riebalus. Paplotėlius kepkite iš abiejų pusių ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug po 5 minutes. Ugnį sumažinkite, troškinkite dar 4–5 minutes.
3. Paruoškite garnyrą: salotines sultenes atsargiai sumaišykite su vyšninių pomidoriukų puselėmis. Apšlakstykite iš alyvuogių aliejaus, medaus, citrinų sulčių paruoštu užpilu. Ant viršaus gausiai užberkite parmezano drožlių. Karštus paplotėlius tiekite su daržovėmis.
1. Sriubą atskieskite sultiniu, užvirinkite, suberkite smulkiai supjaustytus grybus, truputį pavirkite ir nukaiskite.
2. Karštą skystį sumaišykite su mėsa, ryžiais ir petražolėmis. Viską sukrėskite į apkepo indą, gerai uždenkitei ir kepkite 170 °C orkaitėje 40 min.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Mėsą perpjaukite į du vienodo dydžio kepsnius, pabarstykite druska ir pipirais, patepkite aliejumi ir pusvalandžiui padėkite į šaldytuvą.
2. Kaštainius sudėkite į dubenį ir sutrinkite šakute, kartu sutrinkite sviestą, rozmarinus, nuluptą ir kubeliais supjaustytą obuolį.
3. Paruoštu įdaru patepkite abu mėsos gabalėlius, susukite ir suriškite siūlu. Palikite šaldytuve dar pusvalandį.
4. Suktinukus apvoliokite kiaušinio plakinyje ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje apie 10 min.
Rozmarinų skonis šiek tiek kartokas, labai stiprus ir aromatingas, todėl jų vartojama saikingai. Rozmarinais tinka gardinti ėrieną, kepsnius, paukštieną, žuvį, žvėrieną, bulves, ankštinių daržovių patiekalus, aštrius padažus, grybus, cukinijas, baklažanus.
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Sudėkite kalakutienos faršą ir pagardinkite druska (pagal skonį). Kepkite 6–8 minutes, dažnai maišykite. Susmulkinkite svogūną, česnaką ir suberkite į keptuvę. Išmaišykite ir kepkite dar 4 minutes. Suberkite aitriąją papriką, kuminus ir kepkite dar minutę.
- Pomidorus susmulkinkite ir sudėkite į keptuvę. Įpilkite pusę puodelio vandens. Troškinkite 10 minučių, kartais pamaišydami. Likus 5 minutėms iki pabaigos, pupeles gerai nusausinkite ir suberkite į keptuvę. Pakaitinkite minutę. Sudėkite troškinį į lėkštes ir pagardinkite jogurtu.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
- Konservuotus kukurūzus išgriebkite iš marinato, gerai nuvarvinkite.
- Mėsą nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumalkite su smulkintais svogūnais.
- Įmuškite kiaušinius, sukrėskite jogurtą, pagal skonį įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų, gerai išsukite.
- Suberkite kukurūzus, žirnelius, gerai išmaišykite. Palikite pusvalandį pastovėti.
- Kabinkite masę šaukštu ir keptuvėje su gerai įkaitusiu alyvuogių aliejumi liekite apvalius blynelius.
- Kepkite iš abiejų pusių ant vidutinio stiprumo ugnies maždaug po aštuonias minutes. Padėkite šiltai.
- Dubenyje rikotą gerai ištrinkite su skystu medumi ir nuluptu tarkuotu šviežiu agurku.
- Karštus blynelius teikite su gaiviu sūrio padažu.