Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jogurtas – ir kokteiliams, ir keksiukams, ir marinatams: 20 receptų su šiuo ingredientu

Buvo laikai, kai apie tokį dalyką, kaip jogurtas, net negirdėjome. Dabar tai vienas iš populiaresnių, kasdienių pieno produktų. Jis gali tapti ir savarankišku užkandžiu ar desertu, ir puikiu įvairiausių patiekalų ingredientu. Sudėliojome visą receptų, tiksiančių ir darbo dienai, ir savaitgaliui, rinkinį. Gal pusryčiams jogurtinių blynelių, o desertui – jogurtinių keksiukų ar viso torto?
Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis / Fotolia nuotr.
Jogurtiniai blyneliai
Receptas: Jogurtiniai blyneliai
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.1 / 20
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 3.00 valg. š.
Miltai: 150.00 g (kvietiniai)
Jogurtas: 300.00 g (natūralus)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Soda: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Viename inde sumaišykite miltus, cukrų, sodą ir druską, o kitame išplakite jogurtą su kiaušiniais. Abu mišinius  gerai sumaišykite ir palikite apie 10-15 min. pastovėti.

2. Įpilkite aliejų, išmaišykite, dėkite po šaukštą į įkaitintą keptuvę. Kai pasirodys burbuliukai, gražiai su mentele apverskite ir dar minutę pakepkite ant labai silpnos ugnies. Skanaus! :)

Recepto autorė Gintarė

Suskleisti
Jogurtiniai blynai
Receptas: Jogurtiniai blynai
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 109
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 250.00 ml (natūralus)
Miltai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 2.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 3.00 g (pusė šaukštelio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 3.00 valg. š. (2-3 valg. š. tirpintas)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite miltus, cukrų, druską ir sodą.

2. Kitame inde išplakite jogurtą su kiaušiniais.

3. Palaipsniui maišydama supilkite miltų mišinį. Gerai išmaišiusi, palikite 10-15 minučių pastovėti.

4. Įpilkite tirpintą sviestą, išmaišykite.

5. Dėkite po šaukštą į įkaitintą keptuvę ir kepkite. Kai pasirodys burbuliukai, gražiai mentele apverskite ir dar minutę pakepkite. Kepkite ant labai nedidelės ugnies.

 

Suskleisti
Ožkų sūrio ir jogurto kukuliukai
Receptas: Ožkų sūrio ir jogurto kukuliukai su šviežiomis salotomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 2
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 3.00 valg. š. (natūralus)
Pistacijos: 5.00 valg. š. (smulkintos)
Salotos: 1.00 vnt. (įvairių salotų lapai)
Alyvuogių aliejus: 5.00 valg. š. (padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui pusės citrinos sultys)
Rudasis cukrus: 1.00 valg. š. (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (padažui maltos)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Sūrį sutrupinkite į dubenį, įdėkite jogurtą ir gerai išsukite. Jei mišinys per sausas, įdėkite dar jogurto. Dviem šaukštais ar šlapiomis rankomis suformuokite kukuliukus ir apvoliokite pistacijose.

2. Padažui skirtus produktus gerai išplakite.

3. Kukuliukus sudėkite į lėkštę ir patiekite su salotomis apšlakstę padažu.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Jogurtinė pusryčių  duonelė  su varške
Receptas: Jogurtinė pusryčių duonelė su varške
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 29
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 350.00 g (mėgstamo)
Varškė: 100.00 g (grūdėtoji)
Dribsniai: 200.00 g (ryžių)
Druska: 1.00 arbat. š.
Miltai: 1.00 valg. š.
Sviestas: 50.00 g (tirpinto arba alyvuogių aliejaus)
Kukurūzų dribsniai: 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Pirmoji diena. Sumaišykite jogurtą ir grūdėtąją varškę, po to įmaišykite ryžių dribsnius. Indą uždenkite maistine plėvele, padėkite į šaldytuvą ir palikite pernakt.

2. Antroji diena. Sumaišykite druską, miltus, sviestą arba aliejų, kukurūzų dribsnius ir lengvai plaktą kiaušinį. Gautą mišinį sukrėskite į iš vakaro pasiruoštą masę ir gerai išsukite. Minklė neturėtų priminti labai tirštos košės, jei pasirodys per tiršta, įpilkite dar truputėlį jogurto arba pieno.

3. Stačiakampę skardą aukštais kraštais išklokite kepimo popieriumi ir ant jo tešlą paskirstykite vienodu sluoksniu.

4. Duonelę kepkite 225 laipsnių orkaitėje 40 minučių – arba tol, kol pluta gražiai paruduos.

5. Leiskite duonutei atvėsti, tada supjaustykite norimo dydžio gabalėliais. Galite patiekti užteptus grūdėtąja varške, papuoštus mėgstamais žalumynais.

Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“
Knyga „Kasdienė ir šventinė duona“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Kasdienė ir šventinė duona“, kulinarė Asta Žvikevičienė.

 

Suskleisti
Pusryčių desertas su graikišku jogurtu ir keptais obuoliais
Receptas: Pusryčių desertas su graikišku jogurtu ir keptais obuoliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 30
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 200.00 g (graikiško)
Obuoliai: 2.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Avižiniai dribsniai: 2.00 valg. š.
Migdolai: 2.00 valg. š. (drožlių)
Sėlenos: 1.00 valg. š. (kviečių)
Medus: 1.00 valg. š.
Vynuogės: 1.00 sauja
Cukrus: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Sviestas: 2.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Kaip gaminti
  1. Sausoje keptuvėje paskrudinkite migdolų drožles ir avižinius dribsnius. Įmaišykite į juos sėlenas ir medų.
  2. Obuolius nulupkite ir supjaustykite nedideliais gabaliukais.
  3. Keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite į ją obuolius, cukrų, cinamoną. Kaitinkite nuolat maišydami, kol cukrus ištirps, iš obuolių išsiskirs skystis ir jie suminkštės.
  4. Atvėsusią obuolių masę po lygiai paskirstykite į du desertinius indelius, ant jos užkrėskite jogurtą, ant viršaus užberkite po kelias perpus perpjautas vynuoges, užberkite po du šaukštus skrudintų migdolų ir dribsnių masės su medumi.
Suskleisti
Špinatų dubuo
Receptas: Špinatų salotos su traškiais avinžirniais ir jogurtu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.9 / 10
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 250.00 g (jaunų)
Salotos: 100.00 g (sultenių, garbanotųjų trūkažolių ar kitų mėgstamų švelnaus skonio salotų lapelių)
Avinžirniai: 1.00 vnt. (skardinė)
Jogurtas: 200.00 g (kokybiško natūralaus)
Citrinos: 1.00 vnt.
Prieskoniai: 1.00 valg. š. (ciberžolių, malto kumino, cinamono mišinio)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 0.30 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

2. Avinžirnius nukoškite ir šiek tiek nusausinkite. Berkite juos į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Skrudinkite 10 minučių.

3. Tuo metu dideliame dubenyje sumaišykite prieskonių mišinį su pusės citrinos sultimis, vienu šaukštu alyvuogių aliejaus ir žiupsniu druskos.

4. Ištraukite avinžirnius iš orkaitės ir gerai sumaišykite su gauta prieskonių pasta. Gerai paskirstę skardoje, vėl šaukite juos atgal į orkaitę ir dar 15 minučių paskrudinkite. Retkarčiais pamaišykite ir prižiūrėkite, kad nesudegtų. Traukti iš orkaitės skardą reikia tada, kai avinžirniai tampa traškūs. Atidėkite į šalį, kad pravėstų.

5. Kai jau tieksite salotas, žalėsius nuplaukite, nusausinkite ar apdžiovinkite specialioje džiovyklėje ir sudėkite į dubenį. Sumaišykite likusios citrinos pusės sultis su jogurtu, šlakeliu aliejaus ir užpilkite ant žalumynų bei gerai išmaišykite.

6. Avinžirnius patiekite atskirame dubenėlyje, kad kiekvienas valgantis, įsidėjęs salotų, galėtų įsidėti tiek avinžirnių, kiek jam patinka.

Suskleisti
Graikiško jogurto suflė
Receptas: Graikiško jogurto suflė
5 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 44
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 180.00 g (graikiško lieso)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (didelių - 2 baltymai ir 2 tryniai)
Miltai: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (0,5)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 - nutarkuotos žievelės)
Cukrus: 25.00 g (25 - suflė ir žiupsnelis formelių apibarstymui)
Sviestas: 1.00 vnt. (mažas gabalėlis - formai patepti)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros.
  2. Mažu gabalėliu sviesto labai plonai ištepkite penkias mažas kepimo formeles. Apibarstykite trupučiu cukraus.
  3. Dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite graikišką jogurtą, kiaušinių trynius, miltus, druską, vanilę ir nutarkuotą citrinos žievelę.
  4. Kitame dubenyje elektriniu plaktuvu išplakite kiaušinių baltymus iki minkštų putų.
  5. Suberkite cukrų ir toliau plakite baltymus iki standžių, bet ne kietų putų. 
  6. Trečdalį plaktų baltymų sudėkite į graikiško jogurto plakinį ir lengvai išmaišykite.
  7. Sudėkite likusius baltymus ir vėl lengvai išmaišykite. Nepermaišykite.
  8. Paruoštą masę paskirstykite į penkis kepimo indelius.
  9. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių, kol suflė iškils ir taps gražiai rusvos spalvos.
  10. Kol suflė kepa, nedarinėkite orkaitės durelių.
  11. Patiekite nedelsiant. Skanaus!
Suskleisti
Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai
Receptas: Jogurto padažas kepsniams, salotoms ir žuviai
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 66
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 1.00 puodelis
Citrinos: 1.00 vnt. (pusės žaliosios citrinos sultys)
Apelsinai: 1.00 vnt. (pusės apelsino sultys)
Medus: 1.00 valg. š.
Majonezas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, malti)
Bazilikai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Čiobreliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Mairūnas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį, švieži)
Kaip gaminti

Sumaišykite visus ingredientus ir sutrinkite iki vientisos masės. Naudokite salotoms, kepsniams, žuviai, įvairiems užkandžiams.

Suskleisti
Jogurte marinuotų menkių vėrinukai
Receptas: Jogurte marinuotų menkių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Menkė: 800.00 g (šviežios filė)
Jogurtas: 400.00 ml (natūralaus)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Šalavijai: 1.00 valg. š. (ispaniniai (Chia))
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.  Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite juostomis. Sudėkite į dubenį, apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, Provanso žolelėmis, druska.

2. Ant viršaus sukrėskite natūralų jogurtą. Pamaišykite šaukštu. Valandą marinuokite. Žuvų juosteles susukite į ritinėlius, suverkite juos ant šaltame vandenyje išmirkytų konditerinių iešmelių.

3. Iš abiejų pusių apšlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

4. Ištraukusi vėrinukus apibarstykite sezamų bei ispaninių šalavijų mišiniu ir dar 5 minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su saldžiarūgštėmis daržovėmis.

Suskleisti
Šalta jogurtinė sriuba
Receptas: Šalta jogurtinė sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.4 / 43
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 400.00 g (natūralus)
Kefyras: 500.00 ml (arba pasukos)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Salierai: 2.00 vnt. (stiebai)
Avokadai: 1.00 vnt.
Agurkai: 1.00 vnt. (keli griežinėliai)
Ridikai: 4.00 vnt. (keli ridikėliai)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (smulkinti pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Į plakimo indą supilkite jogurtą, pasukas, sudėkite česnako skilteles, pasukas, saliero stiebus, luptą (be kauliuko) avokadą, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, žalumynų ir gerai suplakite.

2. Sriubą bent kelias valandas laikykite šaldytuve. Agurkus supjaustykite kubeliais, ridikėlius – griežinėliais. Sriubą supilstykite į dubenėlius, užberkite agurkų ir ridikėlių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Ant grotelių kepta vištiena
Receptas: Ant grotelių kepta jogurtiniame marinate marinuota vištiena
6 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 29
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 2.00 kg (kokybiškos vištienos ketvirčių, padalintų pusiau)
Šafranas: 0.50 arbat. š. (arba 1 šaukštelis ciberžolės; jei naudojate šafraną, prieš dėdami į marinatą, užpilkite šaukštu karšto vandens ir palaikykite 5 minutes)
Citrinos sultys: 160.00 ml
Jogurtas: 160.00 ml
Alyvuogių aliejus: 160.00 ml
Petražolės: 4.00 valg. š. (smulkiai pjaustytų)
Imbieras: 1.00 valg. š. (šviežio, smulkiai tarkuoto)
Juodieji pipirai: 2.00 arbat. š. (grūstų)
Svogūnai: 2.00 vnt. (smulkiai sukapoti ir patraiškyti, kad „paleistų“ sultis)
Druska: 20.00 g
Kaip gaminti

1. Pirmiausia visus marinato ingredientus gerai sumaišykite, tuomet užpilkite vištienos gabaliukus, lengvai išmaišykite ir palikite šaltai marinuotis 12 valandų.

2. Prieš kepant, vištieną išimkite iš marinato, nuvalykite nuo jos svogūnų gabaliukus ir nusausinkite.

3. Šitaip marinuotą vištieną kepkite ant tiesioginės ugnies 200 laipsnių temperatūroje, karts nuo karto apverčiant ir aptepant išlydyto sviesto, citrinos sulčių, druskos ir grūstų juodųjų pipirų glazūra. Tinkamai iškepusioje vištienoje jausis ir dūmų skonis.

Suskleisti
Panna cotta su braškėmis
Receptas: Jogurtinė „panna cotta“ su braškėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 39
Receptas
Ingredientai
Grietinėlė: 250.00 ml (35 proc. riebumo)
Jogurtas: 200.00 ml (natūralaus)
Cukrus: 60.00 g
Želatina: 3.00 vnt. (lapeliai)
Braškės: 2.00 sauja
Kaip gaminti

Tiesa, labai svarbus šio deserto išvertimo momentas, tad indelį šiek tiek palaikome karštame vandenyje – tiek, kad atliptų nuo sienelių, bet ne per ilgai, kad nepradėtų tirpti. Paprastas patarimas: įdėjus indelį į karštą vandenį skaičiuoti reikia iki 7!

1. Naudoju beržų cukrų, kuris turi mažiau kalorijų nei įprastas cukrus, bet yra labai panašaus saldumo. Jeigu neturite, galite naudoti įprastą baltą cukrų arba skystą šviežią medų – pastarasis nežymiai pakeis deserto spalvą ir skonį.

2. Į puodą supilame grietinėlę su cukrumi ir užverdame. Paverdame kelias minutes ir išjungiame.

3. Dubenėlyje su šaltu vandeniu 5 minutes palaikome visiškai pamerktus želatinos lapelius. Išbrinkus juos nusunkiame ir sudedame į šiltą grietinėlę. Išmaišome, kol ištirpsta.

4. Kai grietinėlė tampa vos vos šilta, įmaišome jogurtą. Gerai išmaišome ir išpilstome į indelius (7,5 cm skersmens, 4,5 cm aukščio) ir dedame į šaldytuvą, kad per naktį visiškai atvėstų.

5. Prieš patiekiant, užverdame vandenį, pilame į dubenėlį, o tada statomepanna cotta indelį ir skaičiuojame iki 7. Traukiame ir verčiame į paruoštą lėkštę. Ant viršaus dedame sezoninių uogų, šįkart naudojome braškes.

Suskleisti
 Jogurtinis kokteilis su braškėmis
Receptas: Jogurtinis kokteilis su braškėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.7 / 86
Receptas
Ingredientai
Braškės: 125.00 g
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Jogurtas: 0.50 st. (lieso graikiško natūralaus skonio)
Pienas: 1.00 st.
Klevų sirupas: 1.00 valg. š. (arba šiek tiek daugiau, jei mėgstate saldžiau arba jei uogos labai rūgščios)
Ledo kubeliai: 0.50 st.
Kaip gaminti

1. Į plaktuvą sudėkite braškes ir vanilę. Plakite kol gausite vientisą masę. Išpilstykite į dvi ilgas ir siauras stiklines.

2. Į švarų plaktuvą supilkite jogurtą, pieną, klevų sirupą ir ledukus, ir plakite, kol gausite tirštą suputojusią masę. Supilkite į tas pačias stiklines, ant braškių masės viršaus. Galite šiek tiek pamaišyti, kad stiklinės atrodytų gražiau, tačiau galite šį menišką „darbą“ palikti kokteilio gėrėjams!

Suskleisti
Mangų ir jogurto desertas
Receptas: Mangų ir jogurto desertas
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.3 / 41
Receptas
Ingredientai
Mangas: 1.00 vnt.
Grietinėlė: 125.00 ml (plakamosios)
Jogurtas: 125.00 ml
Apelsinai: 1.00 vnt. (nutarkuotos žievelės)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (aromato)
Morengai: 6.00 vnt.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (nutarkuota žievelė bei sultys)
Kaip gaminti
  1. Dideliame dubenyje sumaišykite laužytus morengus, plaktą grietinėlę, jogurtą ir apelsino žievelę, vanilę.
  2. Kitame dubenyje sumaišykite pjaustytus mangą, nutarkuotą žaliosios citrinos žievelę ir sultis.
  3. Į desertų indelius dėkite šaukštą morengų masės, po to šaukštą vaisių. Susluoksniuokite iki viršaus.
Suskleisti
Šokoladiniai jogurto ledai su riešutų sviestu
Receptas: Šokoladiniai jogurto ledai su riešutų sviestu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Sutirštintas pienas: 390.00 g (saldintas)
Riešutų sviestas (gali būti su riešutų gabaliukais ar be jų): 100.00 g
Vanilė: 1.00 arbat. š. (vanilės ekstraktas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Jogurtas: 2.00 st. (graikiškas)
Kakava: 100.00 g (kuo aukštesnės kokybės kakava, tuo sodresnio skonio bus ledai)
Kaip gaminti
  1. Į plaktuvą sudėkite sutirštintą pieną, riešutų sviestą, vanilę ir plakite.
  2. Kai masė taps vientisa, sudėkite likusius produktus ir vėl plakite iki vientisos masės.
  3. Šaldykite maždaug dvi valandas arba per naktį (kad ledai gerai sušaltų).  

Plačiau skaitykite: „Ruošiame šaldyto jogurto skanėstus“

Suskleisti
Jogurtiniai ledai
Receptas: Jogurtiniai ledai
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 250.00 ml (liesas)
Sultys: 100.00 ml (mėgstamos)
Vanilė: 1.00 arbat. š. (šlakelis vanilės ekstrakto)
Braškės: 100.00 g (arba mėlynės, arba bet kokios kitos uogos pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Sutrinkite braškes iki vientisos masės arba galite smulkiai supjaustyti, sumaišykite su jogurtu, sultimis, vanilės ekstraktu ir mėlynėmis.
  2. Tuomet supilkite į specialias formeles ir šaldykite šaldiklyje apie valandą. Ištraukite, įsmeikite medinius pagaliukus ir palikite dar 4 keturioms valandoms.
Suskleisti
Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
Receptas: Jogurtiniai keksiukai su mėlynėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.6 / 47
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Jogurtas: 250.00 ml (natūralus)
Aliejus: 100.00 ml
Miltai: 250.00 g
Rudasis cukrus: 5.00 valg. š.
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Mėlynės: 1.00 st. (šaldytos)
Kaip gaminti

1. Kiaušinį gerai išplakite šakute. Sukrėskite jogurtą, supilkite aliejų, dar sykį viską gerai suplakite.

2. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, abiejų rūšių cukrų, kepimo miltelius ir druską. Sukrėskite kiaušinių ir jogurto masę, gerai išsukite mediniu šaukštu.

3. Sudėkite atšildytas, nuvarvintas mėlynes, išmaišykite. Gautą masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotas keksiukų formeles (prikrėskite maždaug 1/3 formelės) ir pašaukite į 190 0C karščio orkaitę.

4. Kepkite 20–25 minutes. Palikite atvėsti orkaitėje. Apibarstykite mėlynėmis.

 

Suskleisti
Jogurto tortas su mandarinais
Receptas: Jogurto tortas su mandarinais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 175
Receptas
Ingredientai
Sausainiai: 200.00 g (avižiniai)
Sviestas: 120.00 g
Aguonos: 25.00 g (maltos)
Pienas: 80.00 ml
Želatina: 20.00 g (pakelis)
Jogurtas: 250.00 g (natūralus)
Varškė: 400.00 g (liesa)
Cukrus: 100.00 g
Vanilinis cukrus: 32.00 g (2 pakeliai)
Citrinos: 1.00 vnt. (tarkuotos žievelės)
Sultys: 40.00 ml (citrinų)
Grietinėlė: 200.00 ml (plakama)
Mandarinai: 3.00 vnt. (3-4 vnt. be kauliukų)
Džemas: 150.00 g (mandarinų)
Kaip gaminti

1. Sausainius sudėkite į tvirtą polietileninį maišelį ir kočėlu sutrinkite. Išmaišykite su tirpintu sviestu.

2. Sausainių masę sudėkite į kepimo popieriumi išklotą apskritą skardą, tolygiai paskirstykite, suspauskite ir padėkite šaltai.

3. Aguonas įmaišykite į pieną, užvirinkite ir atvėsinkite. Želatiną 10 minučių brinkinkite šaltame vandenyje.

4. Jogurtą, varškę, cukrų, vanilinį cukrų išsukite elektriniu maišikliu.

5. Į varškės masę supilkite aguonas su pienu, suberkite citrinos žieveles ir gerai išmaišykite.

6. Puode įkaitinkite citrinų sultis, supilkite ir ištirpinkite išbrinkusią želatiną (neužvirinkite). Mišinį atsargiai įmaišykite į varškės masę ir padėkite šaltai. Kai pradės stingti, įmaišykite plaktą grietinėlę.

7. Varškės ir jogurto masę sukrėskite ant avižinių sausainių papločio ir 4 valandoms dėkite į šaldytuvą.

8. Mandarinus nulupkite, skersai supjaustykite griežinėliais ir jais gražiai apdėkite sustingusį pyragą.

9. Pakaitintą abrikosų džemą ištrinkite pro sietelį ir atvėsinkite. Apliekite torto viršų.

Pagaminsite per 1 val. neskaičiuojant šaldymo laiko.

 

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

 

Suskleisti
Jogurtinis rabarbarų desertas
Receptas: Jogurtinis rabarbarų desertas
3 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.7 / 29
Receptas
Ingredientai
Jogurtas: 700.00 ml (natūralaus)
Rabarbarai: 700.00 g
Serbentai: 125.00 g (pusė stiklinės raudonųjų serbentų uogienės)
Kaip gaminti

1. Rabarbarus supjaustykite 3 cm ilgio gabalėliais, sumaišykite su uogiene, sudėkite į ugniai atsparų indą ir 200°C karštumo orkaitėje kepkite 30 min. (per tą pusvalandį indą reikėtų kelis kartus ištraukti ir pamaišyti).

2. Ataušusią košę sumaišykite su jogurtu (abu produktai turi būti vienodos temperatūros), išdėliokite į deserto indelius, ir prismaigstykite nekeptų rabarbarų griežinėlių.

Suskleisti
Jogurtinis tortas „Šokoladinė miško uoga“
Receptas: Jogurtinis tortas „Šokoladinė miško uoga“
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
2.7 / 3
Receptas
Ingredientai
Miltai: 75.00 g (šokoladiniam pagrindui)
Cukrus: 100.00 g (šokoladiniam pagrindui (ir dar šiek tiek papuošimui))
Vanduo: 125.00 ml (karšto; šokoladiniam pagrindui)
Kakava: 30.00 g (šokoladiniam pagrindui)
Kepimo milteliai: 0.50 arbat. š. (šokoladiniam pagrindui)
Soda: 0.50 arbat. š. (šokoladiniam pagrindui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (šokoladiniam pagrindui)
Sviestas: 30.00 g (tirpinto; šokoladiniam pagrindui)
Cukraus pudra: 2.00 arbat. š. (šokoladiniam pagrindui)
Maskarponės sūris: 250.00 g (kremui)
Grietinėlė: 200.00 ml (riebios, skirtos plakti; kremui)
Želatina: 15.00 g (kremui)
Jogurtas: 200.00 ml (miško uogų skonio; kremui)
Šaldytos uogos: 1.00 puodelis (arba pagal skonį; kremui)
Kaip gaminti

Iškepkite šokoladinį pagrindą:

1. Iki vientisos masės sumaišykite miltus, cukrų, kakavą, kepimo miltelius, sodą ir karštą vandenį. Įmaišykite kiaušinį ir sviestą.

2. Pusę tešlos supilkite į riebalais pateptą 20x20 cm dydžio kepimo skardą.

3. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30–35 minutes.

4. Ataušinkite ir pabarstykite cukraus pudra.

5. Tą patį padarykite su kita puse tešlos arba kepkite iš visos masės ir padalinkite pagrindą pusiau.

Paruoškite kremą:

1. Želatiną užpilkite nedideliu kiekiu vandens išbrinkimui.

2. Grietinėlę išplakite iki standžios masės, maskarponės sūrį sumaišykite su jogurtu, trintomis uogomis ir cukrumi (dėkite pagal skonį). Atsargiai sumaišykite su išplakta grietinėle.

3. Želatiną kaitinkite tol, kol ji gražiai ištirps, sumaišykite su kremo mase.

Surinkite tortą:

1. Tortą rinkite atsegamoje formoje, prieš tai jos kraštus iškloję kepimo popieriumi. Dėkite šokoladinį pagrindą, ant viršaus tepkite kremo, vėl pagrindą ir užbaikite kremu.

2. Puoškite uogomis.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“
Reklama
„Energus“ dviratininkų komandos įkūrėjas P.Šidlauskas: kiekvienas žmogus tiek sporte, tiek versle gali daugiau
Reklama
Visuomenės sveikatos krizė dėl vitamino D trūkumo: didėjanti problema tarp vaikų, suaugusiųjų ir senjorų