Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Julijos receptas: mungo pupelės su špinatais ir kefyru

Leiskite atspėti – vasara jau ne už kalnų, todėl pradėjote svajoti apie gaivesnius patiekalus? Aš pasiruošusi padėti šiuo klausimu! Mungo pupelės, lietuviškai dar vadinamos spindulinėmis pupuolėmis, man yra vienas naujausių atradimų, iškart atradęs vietą mano mitybos racione. Pabandykite dėti jų į sriubas, troškinius, įmaišykite į salotas.
Julija Steponavičiūtė ir jos ruoštos mungo pupelės su špinatais ir kefyru
Julija Steponavičiūtė ir jos ruoštos mungo pupelės su špinatais ir kefyru / Julijos Steponavičiūtės nuotr.

Tiesa, tik nepamirškite jų išmirkyti per naktį. Tokiu būdu organizmas galės lengviau įsisavinti visas naudingas medžiagas, be to, paruošite pupeles greičiau. Trumpesnis apdorojimas karščiu = daugiau išsaugotų vitaminų. Trumpai tariant, mirkymas tik į naudą.

Ingredientai (2 asm.):

  • 90 g sausų mungo pupelių, išmirkytų pernakt;
  • 100 g šviežių špinatų lapelių smulkiai supjaustytų;
  • 2 šalotiniai svogūnėliai;
  • 1 valg. šaukšt. kokosų aliejaus;
  • kefyro arba skystesnio natūralaus jogurto (graikiškas jogurtas šiam patiekalui kiek per tirštas, nebent ruoštumėte užtepėlę);
  • druskos;
  • maltos saldžiosios paprikos.

Gaminimas:

1. Mungo pupeles palikite išmirkti pernakt.

2. Įkaitinkite keptuvėje kokosų aliejų. Suberkite smulkiai supjaustytus šalotinius svogūnėlius ir pakepinkite, kol šie taps permatomi. Dėkite mungo pupeles ir kepinkite dar keletą minučių, tuomet sudėkite smulkintus špinatų lapelius ir kepinkite maišydami, kol šie suvys. Pasūdykite pagal skonį.

3. Patiekite šiltą negiliuose dubenėliuose. Užpilkite kefyro arba jogurto ir dosniai apibarstykite paprika.

Nuostabu, kaip greitai ir nesudėtingai galime paruošti maistingus patiekalus, tiesa?

Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Mungo pupelės su špinatais ir kefyru
Julijos Steponavičiūtės nuotr. /Mungo pupelės su špinatais ir kefyru

Šis receptas – iš tinklaraščio Kitchenjulie.com, kurio autorė – Julija Steponavičiūtė, viena žinomiausių lietuvių manekenių, sėkmingai dirbanti ir Lietuvoje, ir užsienyje. Savo asmeniniame tinklaraštyje Julija dalijasi kasdieniais nuotykiais virtuvėje. Ji nėra nei veganė, nei vegetarė, tad svarbiausias jos siekis – išlaikyti protingą pusiausvyrą tiek mityboje, tiek, iš dalies, beprotiškame savo gyvenime. Julija kartas nuo karto dalinasi receptais su 15min skaitytojais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai