Juodojo šokolado keksiukai: kai norisi greit ir be proto skaniai

Staiga užsimanėte ko nors skanaus? O gal ieškote recepto, kurį galėtumėte smagiai ir greitai pasigaminti su vaikais? Juodojo šokolado keksiukai – pagaminami nesunkiai, iškepa greitai, o skanaujami visada per trumpai, nes tiesiog per greitai dingsta nuo stalo.
Juodojo šokolado keksiukai
Juodojo šokolado keksiukai / Idos Mažutaitienės nuot.

Ingredientai:

  • Dvi plytelės juodojo šokolado (72-80 proc.);
  • 4 kiaušiniai;
  • 100 g. sviesto;
  • 50 g. cukraus;
  • 50 miltų;
  • šaukštelis kepimo miltelių.

Gaminimo eiga:

Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite su cukrumi. Juodąjį šokoladą ir sviestą ištirpinkite garų vonelėje arba ant labai mažos ugnies. Kiaušinių ir šokolado masę sukrėskite į vieną indą, gerai išmaišykite. Galiausiai suberkite persijotus miltus, į kuriuos įmaišytas šaukštelis kepimo miltelių.

Gerai išmaišykite, sudėkite keksiukus į formeles. Kepkite 180°C įkaitintoje orkaitėje 20 minučių. Galite padekoruoti glajumi ar skoniui užbarstyti cukraus pudra. Skanaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„Lidl Lietuva“ septintus metus iš eilės pripažinta geriausiu darbdaviu Lietuvoje ir Europoje
Reklama
Tyrimas atskleidė: „Lidl“ dažno vartojimo prekių krepšelis – pigiausias
Reklama
Įspūdingi baldai šiuolaikinei svetainei: TOP 5 pasirinkimai