Ką ruošti iš smagiųjų ridikėlių? 9 nuostabūs receptai

Vien pažvelgus į ryškius ridikėlius, pasipuošusius žalių lapų šluotelėmis, pakyla nuotaika – neabejotinai ir dėl to, kad jie vieni pirmųjų skelbia naujo šviežių gėrybių sezono pradžią. Šias daržoves skanu triaukšti ir vienas, tačiau dažniausiai pjaustome jų į salotas, kartais – šaltas sriubas, yra ir daugiau patiekalų iš šių traškių gražuolių. Kviečiame rinktis!
Sumuštiniai su ridikėliais
Sumuštiniai su ridikėliais / Fotolia nuotr.
Sumuštiniai su ridikėliais
Receptas: Sumuštiniai su ridikėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.8 / 63
Receptas
Ingredientai
Duona: 4.00 vnt. (duonos arba prancūziškojo batono riekės)
Varškė: 200.00 g
Grietinė: 1.00 valg. š.
Ridikai: 6.00 vnt.
Petražolės: 1.00 valg. š.
Krapai: 1.00 valg. š.
Sviestas: 30.00 g
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuplaukite petražoles ir krapus, nuvarvinkite, smulkiai sukapokite.

2. Dubenyje išsukite varškę su grietine, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis, gerai išmaišykite.

3. Ant duonos riekės užtepkite sviesto, varškės kremo, uždėkite griežinėliais pjaustytų ridikėlių, papuoškite svogūnų laiškais ir pipirinių daigais. Jeigu naudosite prancūziškąjį batoną, prieš tai riekeles paskrudinkite orkaitėje.

Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aštriau, išspauskite į varškę skiltelę česnako arba įmaišykite šaukštelį krienų. Ant sumuštinio dar galite uždėti lašišos ar kumpio griežinėlį – bus sočiau.

Plačiau skaitykite: Kaip paruošti sveikesnius sumuštinius

Suskleisti
Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais
Receptas: Žiedinių kopūstų salotos su ridikėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 59
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgavaisis)
Ridikai: 300.00 g
Krapai: 50.00 g (padažui: pora saujų)
Svogūnų laiškai: 30.00 g (padažui: sauja)
Citrinos: 1.00 vnt. (padažui: šaukštas citrinų sulčių)
Grietinė: 100.00 g (padažui)
Medus: 1.00 arbat. š. (padažui; arba klevų sirupo)
Druska: 1.00 arbat. š. (padažui pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žiedinį kopūstą (apvirtą arba šviežią – kaip kam patinka) išskirstykite kuo mažesniais žiedynėliais. Atitinkamo dydžio kubeliais supjaustykite agurkus ir ridikėlius.

2. Salotas sluoksniuokite vienos porcijos salotinėse: iš pradžių agurkus, paskui – žiedinius kopūstus, ant viršaus – ridikėlius. Puoškite krapų šakelėmis ir svogūnų laiškais.

3. Padažą geriausia gaminti elektriniu smulkintuvu arba kokteilių plaktuvu: visus jam skirtus produktus sudėkite į vieną  indą ir sutrinkite iki vienalytės masės. Padažą patiekite atskirame indelyje. 

Suskleisti
Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu
Receptas: Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Ridikėliai: 15.00 vnt. (ryšelis, t. y. 15–20 galvučių)
Agurkai: 2.00 vnt.
Petražolės: 10.00 g (šviežios plokščialapės)
Mėtos: 10.00 g
Fetos sūris: 200.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (tyras)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite.

2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite.

3. Fetos sūrį padėkite į nedidelę kepimo formą, pabarstykite čiobreliais, įspauskite česnako skiltelę, pašlakstykite aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite pipirais.

4. Iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite 10-15 minučių, kol sūrio viršus gražiai pagels.

5. Salotas pašlakstykite trupučiu citrinos sulčių, aliejaus, pagardinkite pipirais ir žiupsneliu druskos.

6. Fetą perpjaukite perpus, po gabalėlį uždėkite ant salotų ir nedelsdamos patiekite.

Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“

Suskleisti
Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
Receptas: Marinuotų ridikėlių salotos su cukinijomis
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.2 / 20
Receptas
Ingredientai
Ridikėliai: 40.00 g (puselėmis)
Agurkai: 30.00 g (griežinėliais)
Cukinijos: 30.00 g (juostelėmis)
Actas: 30.00 g (ryžių)
Gervuogės: 20.00 g (puselėmis)
Sultenės: 20.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š. (arba 10g)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š. (skrudintų sezamų sėklų aliejus - 2 g arba 1/3 arbat. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis (2 g su mažiau natrio)
Aguonos: 2.00 g (½ arbat. š.)
Kaip gaminti
  1. Skustuku cukinijas supjaustykite juostelėmis.
  2. Sudėkite į puodą medų, supilkite ryžių actą, skrudintų sezamų sėklų aliejų, įberkite druską, nuolatos maišydami pašildykite. Tada atvėsinkite, sudėkite pusiau perpjautus ridikėlius ir juos pamarinuokite 10–12 min.
  3. Visus ingredientus sudėkite į lėkštę ir pagardinkite padažu.
  4. Rekomenduojamas skrudintų moliūgų sėklų ir bazilikų pesto padažas.

Patiekalų energinės vertės skaičiuoklė – spauskite ČIA.

Receptas iš knygos „Salotų anatomija“.

Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.
                                                                                                                      Knygos „Salotų anatomija“ viršelis.

 

 

Suskleisti
Baltoji šaltsriubė su ridikėliais
Receptas: Baltoji šaltsriubė su ridikėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 132
Receptas
Ingredientai
Kefyras: 500.00 ml (šaltibarščių)
Agurkai: 1.00 vnt. (ilgas)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (virti)
Ridikėliai: 8.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja (ryšulėlis)
Krapai: 1.00 vnt. (ryšulėlis)
Vanduo: 1.00 st. (0,5 virinto, atvėsusio)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite, agurką ir ridikėlius supjaustykite.
  2. Viską suberkite į kefyrą. Įpilkite vandens (jei mėgstate tirštą, galite ir nepilti). Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
  3. Patiekdami šaltsriubę apibarstykite pjaustytais kiaušiniais.
  4. Šis patiekalas skaniausias gerai atvėsintas, su karštomis bulvėmis.

 

Suskleisti
Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
Receptas: Bulviniai blynai su faršu ir ridikėlių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 129
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 5.00 vnt. (5 - 6 didelės - tešlai)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (1 - tešlai ir 1 - įdarui)
Manai: 2.00 valg. š. (tešlai)
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (tešlai, įdarui ir padažui)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Faršas: 400.00 g (kiaulienos - įdarui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis - įdarui)
Čiobreliai: 2.00 žiupsnelis (maltas - įdarui ir padažui)
Ridikėliai: 200.00 g (saujelė - padažui)
Grietinė: 200.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Bulves sutarkuokite vidutine tarka, sumaišykite su kiaušiniu, manų kruopomis, pipirais ir druska. Kiaulienos faršą sumaišykite su labai smulkiai pjaustytu svogūnu, kiaušiniu, pagardinkite pipirais, druska ir čiobreliais.

2. Keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus aliejaus ir įkrėskite kelis šaukštus bulvių masės, tada dėkite šlapiomis rankomis suformuotą maltos mėsos blyną (maždaug tokio dydžio kaip bulvinis blynas). Ant viršaus vėl dėkite kelis šaukštus bulvių tarkių. Kepkite ant mažos ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.

3. Jei blynai labai stori ir bijote, kad bus neiškepę, sudėkite juos į aliejumi apšlakstytą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje dar 10 minučių.

4. Padažui supjaustykite ar sutarkuokite ridikėlius ir sumaišykite su grietine, pipirais, druska ir čiobreliais.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Bulvės su ridikėliais
Receptas: Bulvės su ridikėliais
3 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 25
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 500.00 g (mažos šviežios)
Ridikėliai: švieži 2.00 sauja
Salotos: 10.00 g (salotinės sultenės)
Agurkai: 3.00 vnt. (maži)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnų laiškai: 5.00 g (pusė šaukšto - užpilui)
Petražolės: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Peletrūnas: 1.00 arbat. š. (užpilui)
Jogurtas: 200.00 ml (arba liesos grietinės - užpilui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (grūdėtosios - užpilui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (užpilui)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (užpilui)
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada pasūdykite, apšlakstykite aliejumi, su lupenomis iškepkite orkaitėje, atvėsinkite ir supjaustykite vidutinio storio griežinėliais.

2. Salotines sultenes nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.

3. Ridikėlius ir agurkus nuplaukite, supjaustykite griežinėliais.

4. Bulves, agurkus, salotines sultenes ir ridikėlius išdėliokite lėkštėse, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir apliekite padažu.

5. Paruoškite padažą: prieskoninius žalumynus smulkiai sukapokite ir užpilkite jogurtu, sumaišytu su smulkintais kietai virtais kiaušiniais, pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir grūdėtosiomis garstyčiomis.

6. Prieš užpildama ant bulvių, padažą pertrinkite per sietelį – bus vientisesnis.

Suskleisti
Ridikų lapelių pesto
Receptas: Ridikų lapų ir moliūgų sėklų pesto padažas
4 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
3.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Moliūgo sėklos: 120.00 g
Ridikų lapai: 2.00 sauja (jaunučių)
Sūris: 30.00 g (tarkuoto sendinto)
Alyvuogių aliejus: 150.00 ml
Česnakai: 2.00 skiltelės
Citrinos sultys: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Moliūgų sėklas pakepinkite sausoje keptuvėje, kol šios ims spragsėti. Leiskite atvėsti.

2. Į virtuvinio kombaino smulkintuvo indą suberkite kepintas moliūgų sėklas ir ridikų lapus. Smulkinkite apie 30 sekundžių, suberkite tarkuotą sendintą sūrį, supilkite alyvuogių aliejų, suberkite pertrintą česnaką, pagardinkite viską citrinos sultimis, druska ir pipirais. Smulkinkite, kol viskas susimaišys į vientisą pesto padažą.

Suskleisti
Ridikėlių traškučiai
Receptas: Ridikėlių traškučiai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.3 / 12
Receptas
Ingredientai
Ridikėliai: 20.00 vnt.
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Karis: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (česnakinė ir paprasta)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ºC temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą. Apipurškite aliejumi.
  2. Ridikėlius nuplaukite ir supjaustykite kuo plonesniais griežinėliais. Paprasčiausia tai padaryti su specialia daržovių pjaustykle. Jei neturite tokios, tiks bulvių skustukas ar aštrus peilis. Stenkitės, kad griežinėliai būtų kuo vienodesnio storio.
  3. Suberkite paruoštus ridikėlių griežinėlius į dubenį ir uždenkite maistine plėvele. Pakaitinkite mikrobangų krosnelėje apie 40 sek., kad suminkštėtų. Nuimkite plėvelę, nupilkite skystį ir gerai nusausinkite.
  4. Perdėkite gerai nusausintus ridikėlius į kitą dubenį. Supilkite į jį alyvuogių aliejų ir suberkite prieskonius. Gerai sumaišykite.
  5. Ridikėlių griežinėlius išdėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Griežinėlius dėliokite vieną šalia  kito vienu sluoksniu.
  6. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Tuomet apverskite, sumažinkite temperatūrą iki 110 ºC  ir kepkite dar apie 20 minučių. Kepimo laikas labai priklauso nuo griežinėlių storio, todėl nuolat stebėkite juos kepimo metu.
  7. Iškepusius ridikėlių traškučius išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite. Patiekite netrukus.  
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų