Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką skanaus grilyje iškepti vaikams: iešmeliai, kurie dings akimirksniu

Vaikai – tikrai reto išrankumo publika maisto klausimu. Vieni nevalgo jautienos, kiti – daržovių, tretiems įdėti į burną ką nors, išskyrus saldžius glaistytus sūrelius, galima tik užhipnotizavus mėgstamais filmukais ar žaidimais. Visgi vasarą daug laiko praleidžiame gamtoje, kepame grilyje, tad ką iškepti vaikams, kad neliktų alkani ir nesiraukytų?
Maltos mėsos iešmeliai
Maltos mėsos iešmeliai / 123RF.com nuotr.

„Norfos“ prekybos tinklo mėsininkas Dainius Bartošius turi gudrų gardžių kepsniukų, kurių neatsisakys joks vaikas, receptą. Tik pasigaminkite daugiau, nes ir patys norėsite paragauti, matydami, kaip jūsų „nevalgėlis“ abiem rankomis kemša šį patiekalą į burną.

Šašlykai, kepsniai gaminami iš pjaustytos įvairiais dydžiais, marinuotos mėsos,bet

„Dalis vaikų labiau mėgsta patiekalus iš maltos mėsos, todėl siūlau išbandyti ir griliuje ant grotelių išsikepti maltos mėsos kepsniukų. Mūsų prekybos tinklas prekiauja jau paruoštais kepimui pikantiškais mėsos iešmeliais, tačiau jei mėgstate šeimininkauti virtuvėje patys, siūlau patiems pasigaminti maltos mėsos kepsniukų ant medinių iešmelių“,- intriguojančiai šypsosi pašnekovas, pats auginantis tris atžalas.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dainius Bartošius
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Dainius Bartošius

Dainiaus Bartošiaus maltos mėsos kepsniukų receptas

Reikės:

  • 1 kg maltos mėsos – gali būti kiauliena ar jautiena, galite abi rūšis maišyti kartu norimu santykiu,
  • 1 vidutinio dydžio svogūno,
  • 1 skiltelės česnako,
  • žiupsnelio raudonėlių,
  • pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų,
  • medinių iešmelių.

Pirmiausia į dubenį su vandeniu sumerkiame medinius iešmelius, kad gerai prisigertų drėgmės ir nedegtų kepant.

Svogūną D.Bartošius siūlo sumalti, kad iškeptoje mėsoje nesimatytų svogūnų gabaliukų, nes daugumai vaikų svogūnų gabalėliai mėsoje nepatinka. „Man taip pat išlikę prisiminimas iš vaikystės, kai rankiojau svogūnų gabalėlius iš kotletų arba iš viso kotletų nevalgydavom, todėl mama pradėjo svogūnus smulkiai malti, kad jų nesijaustų“,- prisimena pašnekovas.

Taigi svogūną sumalame ir sumaišome jį su malta mėsa, išspaudžiame skiltelę česnako, papipiriname, padruskiname, įdedame susmulkintų raudonėlių, galime ir džiovintų. Viską kruopščiai išmaišome ir paliekame bent valandai šaldytuve.

Išsiėmę iš šaldytuvo paruoštą mėsą sudrėkintom rankom, imame apie 120 g mėsos gabalėlį ir formuojame delno ilgio apie 12 cm dešrelės formos kepsnelį, kurį perveriame mediniu iešmeliu.

Mėsos iešmelius kepame ant griliaus grotelių 10-15 minučių. Patiekiame su vaikų mėgstamomis daržovėmis, maniškiai labiausiai mėgsta triaukšti agurkus.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais