Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
01 03

Ką valgysime 2024-aisiais? N.Degutienės kulinarinių tendencijų apžvalga

Kaip ir kasmet, laikrodžiams besukant paskutines senųjų valandas, aš su didžiausiu malonumu sklaidžiau pasaulinių maisto ekspertų prognozes ir spėjimus, kaip mūsų virtuvės, mūsų vizitai į restoranus, mūsų kelionės atrodys naujais, 2024-aisiais. Tikėti šiomis pranašystėmis, panašu, reikėtų tiek pat, kiek ilgalaikėmis orų prognozėmis, tačiau argi ne smalsu žvilgtelti pro rakto skylutę ir laiko mašina trumpam nuskelti į netolimą gurmanišką ateitį?
Restorano šefas
Restorano šefas / Shutterstock nuotr.

2024-ųjų metų ingredientu skelbiami... tamarindai! Jau dabar prieskonius gaminančios kompanijos fasuoja tamarindų mišinius, skirtus grilio patiekalams, tamarindų pasta skanina marinatus ir padažus, tamarindus į kokteilių receptūras komponuoja madas sekančių barų „miksologai“.

Asmeninio arch. nuotr./Nida Degutienė
Asmeninio arch. nuotr./Nida Degutienė

2024 metais gurmaniškų maisto produktų lentynas turėtų papildyti augalinės kilmės jūros gėrybių produktai – iš enoki grybų pagaminti „snieginių krabų“ konservai, salierų šaknys, virtę „moliuskais“ ir dar patys netikėčiausi augaliniai jūros gyvių pakaitalai. O štai daržovių skyriuose vietos turėtų atsirasti vienai visiškai naujai išrastai daržovei – garleek, česnako ir poro hibridui. Profesionalūs šefai ir namų šeimininkai jau dabar su nekantrumu laukia šio salstelėjusio žalios spalvos stiebo, šedevru paversiančio ne vieną iki šiol įprastą patiekalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas