Kai namie baigiasi saldumynai: 3 desertai, kuriuos nesunkiai pagamins kiekvienas

Leidžiant laiką namuose vis norisi ko nors skanaus? Spintelėse jau išseko saldumynų atsargos, tačiau eiti į parduotuvę dabar mažiausiai norite? Išeitis yra – iš paprastų ingredientų galite pasigaminti nesudėtingų desertų, kurie tikrai nuramins saldumynų troškulį. Visas šis receptų trejetukas – iš knygos „Desertai. 365 receptai“. Kviečiame išbandyti!
Naminiai desertai
Naminiai desertai / Shutterstock nuotr.

Migdolų saldainiai su kakava

Ingredientai (maždaug 24 saldainiams):

  • 200 g migdolų;
  • 200 g cukraus;
  • 100 ml vandens;
  • 2 šaukšteliai kakavos miltelių;
  • 2–3 kiaušiniai (kiekis priklauso nuo kiaušinių dydžio);
  • 25–100 g migdolų drožlių.

Gaminimas:

1. Migdolus užpilti verdančiu vandeniu ir palikti 5 minutes. Tada perplauti šaltu vandeniu. Pašalinti luobeles ir lengvai padžiovinti orkaitėje arba keptuvėje.

2. Paruoštus migdolus sutrinti elektriniu trintuvu.

3. Cukrų sumaišyti su vandeniu ir išvirti karamelę. Virti apie 10 minučių. Ar karamelė jau paruošta, galima patikrinti: įlašinti karamelės lašą į šaltą vandenį ir po kelių sekundžių jis turi minkštai ritinėtis tarp pirštų.

4. Į paruoštą karamelę sudėti smulkintus riešutus ir masę dar pakaitinti apie 1 minutę nuolat maišant.

5. Nukaisti ir suberti kakavos miltelius. Maišant po vieną sudėti kiaušinius. Toliau maišant masę virti ant nedidelės kaitros, kol ji atlips nuo sienelių ir sulips į rutulį. Palikti truputį atvėsti, kad būtų galima imti į rankas.

6. Iš masės suformuoti rutuliukus ir juos apvolioti migdolų drožlėse. Atvėsinti šaldytuve.

Shutterstock nuotr. /Migdolų saldainiai su kakava
Shutterstock nuotr. /Migdolų saldainiai su kakava

Bananų, jogurto ir sausainių desertas

Ingredientai (4 porcijoms):

  • 600 g vanilinio jogurto;
  • 4 bananai;
  • 300 g mėgstamų sausainių.

Gaminimas:

1. Pusę jogurto suplakti su dviem susmulkintais bananais iki vientisos masės. Likusius bananus supjaustyti griežinėliais.

2. Sausainius sulaužyti norimo dydžio gabalėliais.

3. 4 stiklinaitėse sluoksniuoti taip: dalis sausainių, jogurto ir bananų masė, bananų griežinėliai ir šiek tiek sausainių, vanilinis jogurtas, likę bananų griežinėliai ir sausainių trupiniai.

Shutterstock nuotr. /Bananų, jogurto ir sausainių desertas
Shutterstock nuotr. /Bananų, jogurto ir sausainių desertas

Varškės ir fermentinio sūrio pyragas

Ingredientai (8 porcijoms):

tešlai:

  • 300 g miltų;
  • 150 g kefyro;
  • 1 šaukštelis sodos;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 2 šaukštai cukraus.

įdarui:

  • 400 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 80 g kefyro;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 2 šaukštai cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 150 g fermentinio sūrio.

Gaminimas:

1. Pagaminti tešlą: į dubenį išsijoti miltus.

2. Į kefyrą sudėti sodą ir gerai išmaišyti. Tada suberti druską, cukrų ir gerai sumaišius supilti į miltus. Tešla bus lipni.

3. 24 cm skersmens kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Ją iškloti tešla, padaryti kraštus, aukštesnius nei formos kraštai (kad būtų galima uždengti šiek tiek įdaro kraštuose).

4. Paruošti įdarą: varškę pertrinti per sietelį, supilti kefyrą, suberti druską ir cukrų, įmušti 1 kiaušinį ir kito kiaušinio trynį (baltymą palikti aptepti), išmaišyti iki vientisos masės.

5. Varškės masę supilti ant paruoštos tešlos, užbarstyti stambiai sutarkuotą sūrį. Tešlos kraštais pridengti įdarą. Tešlą pyrago viršuje aptepti kiaušinio baltymu.

6. Kepti iki 210°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 40–50 minučių. Galima patiekti ir karštą, ir šaltą.

Shutterstock nuotr./Varškės ir fermentinio sūrio pyragas
Shutterstock nuotr./Varškės ir fermentinio sūrio pyragas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis