Kai nesinori plauti indų – vištienos patiekalas iš vieno puodo

Dažnai grįžus po darbų sunku prisiversti gaminti ką nors naujo, neįprasto ir reikalaujančio daugiau pastangų. Dėl to paprastai renkamės pažįstamus, išbandytus, gal kiek pabodusius, bet garantuotai skanius patiekalus. Maisto tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ autorė, vištienos „Kekava“ ambasadorė Kristina Pišniukaitė sako, kad tai – neteisingas požiūris, mat yra daugybė neragautų, nebandytų patiekalų, kuriems nereikia nei daug laiko, nei išskirtinių gebėjimų.
Teriyaki vistiena
Teriyaki vištiena / Recepto autorės nuotr.

„Visiems būna dienų, kai tingisi gaminti, ir tai yra visiškai normalu – vien pagalvojus apie indų kalną po vakarienės ruošimo kartais dingsta noras ruošti ką nors sudėtingo. Vis dėlto yra daugybė sprendimų, kaip pagaminti naują, neragautą, bet skanų ir daug laiko nereikalaujantį patiekalą.

Yra tokių patiekalų, kuriuos bent aš vadinu „vieno puodo patiekalais“. Tai yra puiki mintis greitai savaitės vidurio vakarienei. O geriausia dalis – kad nereikės plauti daug indų, nes veiksmas vyksta vienoje keptuvėje ar viename puode. Vienas iš mano mylimiausių vieno puodo patiekalų – teriyaki vištiena su ananasiniais ryžiais. Tai greitas ir daug pastangų nereikalaujantis patiekalas, o skonis... Na, jis tikrai labai patiks visiems Azijos skonių mylėtojams“, – pasakoja Kristina.

Asmeninio archyvo nuotr./Kristina Pišniukaitė
Asmeninio archyvo nuotr./Kristina Pišniukaitė

Šįkart Kristina siūlo išbandyti Teriyaki vištieną, kuriai pagaminti prireiks vos vieno puodo!

4 porcijoms reikės:

  • 2–3 vištienos filė „Kekava“;
  • 200 g. ilgagrūdžių ryžių;
  • Skardinės konservuotų ananasų;
  • Alyvuogių aliejaus;
  • Sezamo sėklų;
  • Svogūnų laiškų.

Teriyaki padažui / glajui reikės:

  • 60 g. sojos padažo;
  • 30 g. cukraus;
  • 1 v.š. ryžių acto;
  • 1 v.š. sezamų aliejaus;
  • 1 v.š. sweet chilli padažo;
  • 1 a.š. česnako miltelių;
  • 0.5 a.š. malto imbiero;
  • druskos, pipirų;
  • 1 a.š. krakmolo.

Gaminame:

  1. Sumaišome visus Teriyaki padažo ingredientus iki vientisos masės.
  2. Vištienos filė supjaustome plonais mažais gabalėliais.
  3. Į indą su vištiena pilame trečdalį padažo ir marinuojame mažiausiai valandą.
  4. Paruošiame ananasų vandenį, kuriame vėliau virs ryžiai. Į dubenį pilame konservuotų ananasų sultis ir tiek vandens, kad iš viso skysčio būtų 600 ml.
  5. Kai vištiena jau pasimarinavusi, kaičiame puodą / keptuvę ir pradedame gamybą.
  6. Į keptuvę supilame likusį Teriyaki padažą. Kai padažas užverda, sumažiname ugnį ir pakaitiname porą minučių nuolat maišydami, kol padažas tampa tąsios konsistencijos. Supilame sutirštėjusį padažą į indą, pravalome keptuvę.
  7. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, dedame kepti vištieną. Apkepame po 3 min. iš abiejų pusių ir atidedame.
  8. Į keptuvę pilame paruoštą ananasų vandenį, sudedame ryžius ir ananasų gabalėlius. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį ir uždengiame. Verdame 12 min.
  9. Ant apvirusių ryžių dedame apkepusius vištienos gabalėlius, kuriuos gausiai patepame Teriyaki padažu. Uždengiame dangtį ir leidžiame troškintis dar 10 min.
  10. Vištieną aptepame likusiu Teriyaki padažu, pabarstome sezamu ir svogūnų laiškais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų