Kai norisi gaivių salotų: traškūs marinuoti kopūstai

Kopūstas – puiki daržovė, ištikimai lydinti mus visą gūdžią žiemą, kai pasibaigia kvepiantys ir tikri lietuviški pomidorai bei agurkai. Be to, kopūstuose, anot mokslininkų, yra medžiagų, gerinančių nuotaiką, tad valgyti juo tiesiog būtina! Na, o kad neatsibostų tie patys rauginti ar paruošti su aliejumi, siūlome pasimarinuoti jų greitam valgymui. Turėsite gaivias ir sveikas salotas.
Marinuoti kopūstai
Marinuoti kopūstai / 123RF.com nuotr.

Pradžiai pasigaminkite nedidelį kiekį, o jeigu patiks – pasiruošite ir daugiau.

Reikės:

  • 1 kg kopūstų,
  • 1 raudonos saldžiosios paprikos,
  • 3 morkų,
  • 5 – 6 skiltelių česnako,
  • gabaliuko čili pipiro,
  • žiupsnelio kmynų
  • saujelės smulkintų petražolių.

Marinatui:

  • 0,5 l vandens,
  • 0,5 stiklinės cukraus,
  • 1 valg. š. su kaupu rupios druskos,
  • 10 valg. š. 9 proc. acto,
  • 0,5 stiklinės aliejaus,
  • kelių lauro lapų,
  • žiupsnio juodųjų pipirų.

Gaminimas:

Kopūstą supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais. Morkas sutarkuokite burokine trintuve. Saldžiąją papriką supjaustykite juostelėmis, česnakus susmulkinkite. Visas daržoves kartu su kmynais ir petražolėmis pamaigant sumaišykite dideliame dubenyje.

Pasiruoškite marinatą. Suberkite į vandenį prieskonius, cukrų ir druską, pavirkite 5 minutes. Pabaigoje supilkite actą ir atvėsinkite marinatą. Daržoves užpilkite šaltu marinatu, išmaišykite ir palikite per naktį kambario temperatūroje. Ryte sudėkite į stiklainius ir pastatykite šaltai. Suvartokite per savaitę.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis