Šįkart tas „čia“ ir „dabar“ užtruks maždaug pusvalandį, per kurį pasigaminsite originalų skanėstą. 3 įdomiais receptais dalijasi prekybos tinklo IKI kepyklų vadovė Nijolia Juchnevič.
Dribsniai su šokoladu ir zefyrais
Ingredientai:
- 90 g šokolado;
- 160 g kukurūzų sirupo;
- 4 arbat. šaukšt, sviesto;
- 650 g kukurūzinių dribsnių;
- 400 g mažųjų zefyrų;
- 50 g džiovintų spanguolių.
Gaminimas:
1. Garų vonelėje ištirpinkite šokoladą, kukurūzų sirupą ir 3 arbatinius šaukštelius sviesto. Į didelį dubenį suberkite kukurūzinius dribsnius ir juos apipilkite tirpinta šokolado mase.
2. Keptuvėje ant silpnos ugnies ištirpinkite mažuosius zefyrus ir likusį 1 arbatinį šaukštelį sviesto. Gautą masę užpilkite ant dribsnių ir suberkite džiovintas spanguoles.
3. Dribsnius su priedais gerai išmaišykite ir supilkite į kepimo skardą. Ant viršaus pabarstykite keletą zefyrų ir įdėkite į šaldytuvą 5–10 minučių.
Kepti bananai kokosų drožlėse
Ingredientai:
- 4 arbat. šaukšt. sviesto;
- 1 kiaušinio trynys;
- 2 arbat. šaukšt. rudojo cukraus;
- vandens;
- kokoso drožlių;
- bananų.
Gaminimas:
1. Dubenyje ištirpinkite sviestą, įmuškite trynį, suberkite cukrų, įpilkite šlakelį vandens ir viską gerai išmaišykite. Į nedidelę lėkštutę įberkite kokosų drožlių.
2. Nulupkite norimą skaičių bananų, juos pamerkite į sviesto ir kiaušinių padažą, tuomet pavoliokite kokosų drožlėse ir dėkite į gerai įkaitintą keptuvę su gabaliuku sviesto. Bananus apkepkite iš visų pusių ir patiekite dar karštus, prie vanilinių ledų.
Karamelizuoti persikai su maskarponės padažu
Ingredientai:
- Kelios puselės konservuotų persikų;
- Šlakelis brendžio;
- Keli žiupsniai rudojo cukraus;
- 200 g plakimui skirtos (35% riebumo) nesaldintos grietinėlės;
- 400 g maskarponės sūrio;
- 4 arbat. šaukšt. kondensuoto pieno.
Gaminimas:
1. Konservuotus persikus nusausinkite ir sudėliokite į plačią keptuvę su trupučiu vandens. Ant persikų užpilkite šlakelį brendžio ir pabarstykite ruduoju cukrumi. Vaisius kepkite ant vidutinės ugnies, kol jie ims karamelizuotis.
2. Iki standumo išplakite grietinėlę ir sumaišykite ją su maskarponės sūriu bei kondensuotu pienu.
3. Karamelizuotus persikus patiekite kartu su saldintu maskarponės sūrio padažu.