Įsigiję šviežių ar džiovintų tortellini ar šviežių jų „giminaičių“ tortelloni ruoškite juos pagal nurodytas instrukcijas, paprastai jos elementarios: suberti į didelį puodą su verdančiu pasūdytu vandeniu ir virti kelias minutes, kol virtinukai bus paruošti.
Jie virs neilgai, tad iš anksto pasirūpinkime padažu. Išduosime paslaptį: visi 3 mūsų siūlomi tiks ir prie kitokios formos makaronų.
Gorgonzolos-grietinėlės padažas
Ingredientai:
- 150 g gorgonzolos sūrio;
- 250 ml riebios grietinėlės;
- 40 g tarkuoto parmezano sūrio;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- druskos;
- kapotų šviežių petražolių.
Gaminimas:
1. Sudėkite gorgonzolos sūrį į dubenėlį ir sutrinkite šakute. Supilkite grietinėlę į nedidelį prikaistuvį ir ant vidutinio karščio užvirinkite ir leiskite 2–3 min. pavirti, kol ims tirštėti. Sudėkite sutrintą gorgonzolos surį – neišsigąskite, mėlynojo pelėsio taškučiai padažą tegul puošia.
2. Kai sūris ištirps, nukaiskite puodą ir įmaišykite parmezano sūrį, įberkite juodųjų pipirų ir žiupsnį druskos. Užpilkite išvirusius tortellini ar tortelloni padažu ir užbarstykite kapotų petražolių.
Brokolių-česnakų padažas
Ingredientai:
- 1 nedidelis brokolis;
- 3 valg. šaukšt. sviesto;
- 1/2 svogūno;
- 2 skiltelės česnako;
- džiovintos saldžiosios raudonosios paprikos dribsnių (nebūtinai);
- 100 g parmezano sūrio;
- 200 g neriebios grietinėlės (jei norite lengvesnio padažo, galite naudoti tokį pat kiekį verdančio vandens);
- žiupsnis malto muskato riešuto;
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Brokolį suskirstykite žiedynais, jei jie labai stambūs, susmulkinkite iki mažų šakelių. Dideliame puode užvirinkite pasūdyto vandenį ir sumeskite brokolių žiedynus – apvirkite juos apie 4 min., o tada nukoškite ir greitai perpilkite labai šaltu vandeniu.
2. Keptuvėje išlydykite sviestą ir suberkite smulkiai sukapotą svogūną, ant vidutinio karščio pakepinkite svogūną, kol suminkštės, tada įspauskite česnaką, suberkite paprikos dribsnius, berkite žiupsnį druskos ir maltą muskato riešutą, išmaišykite ir supilkite grietinėlę (arba vandenį). Pavirkite 2–3 min.
3. Į keptuvę berkite išvirtus ir nukoštus tortellini, brokolius, dalį parmezano sūrio ir gerai išmaišykite, kad viskas pasidengtų padažu. Perdėkite į dubenį, kuriame tieksite ant stalo, ir užbarstykite likusį parmezano sūrį bei gerą žiupsnį maltų juodųjų pipirų.
Mocarelos ir pomidorų padažas
Ingredientai:
- 8–12 puselių džiovintų pomidorų aliejuje;
- 2 skiltelės česnako;
- alyvuogių aliejaus;
- didelė sauja šviežių špinatų (geriau mažesnių lapelių);
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų
- 1 rutuliukas mocarelos sūrio;
- šviežių bazilikų
- šlakelis neriebios grietinėlės;
- saujelė tarkuoto parmezano sūrio.
Gaminimas:
1. Keptuvėje įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus ir sudėkite juostelėmis pjaustytus džiovintus pomidorus, įspauskite česnako skilteles. Pakepinkite minutę kitą, kol pakvips. Sudėkite špinatų lapelius ir kepkite, kol šie sukris.
2. Dėkite į keptuvę gabaliukais plėšytą mocarelos sūrį ir laukite, kol pradės tirpti, galite šliūkštelėti šiek tiek grietinėlės, kad padažas būtų skystesnis, įberkite druskos, pipirų.
3. Nuimkite keptuvę nuo viryklės, supilkite išvirtus virtinėlius ir išmaišykite. Patiekę dar pabarstykite tarkuotu parmezano sūriu.