Graikiškos salotos su tunu
Reikės:
1 skardinės tuno,
1 gūžės salotų,
1 nedidelio raudonojo svogūno,
saujos konservuotų Kalamata alyvuogių be kauliukų,
50 g fetos sūrio,
1 valg. š. graikiškų salotų užpilo.
Gaminimas:
Salotas nuplaukite, nusausinkite, suplėšykite ir sudėkite į lėkštę. Ant viršaus suberkite tuno gabaliukus, griežinėliais supjaustytą svogūną, alyvuoges, sūrį ir apšlakstykite užpilu.
Tuno užtepėlė
Reikės:
150 g konservuoto tuno,
1 arb. š. majonezo,
1 arb. š. Dižono garstyčių,
1 saliero stiebo,
1 nedidelio svogūno,
juodųjų maltų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Dubenyje sumaišykite konservuotą tuną, majonezą, garstyčias, susmulkintą svogūną bei saliero stiebą, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais. Išmaišykite ir tepkite ant skrudintos duonos.
Tuno salotos su spanguolėmis
Reikės:
skardinės konservuoto tuno,
2 valg. š. majonezo,
žiupsnelio susmulkintų šviežių krapų,
saujos džiovintų spanguolių,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Džiovintas spanguoles nuplaukite ir suberkite į dubenį kartu su konservuotu tunu ir susmulkintais krapais. Sukrėskite majonezą, pagardinkite druska bei juodaisiais maltais pipirais ir gerai išmaišykite. Salotos paruoštos.
Tono ir avokadų salotos
Reikės:
300 g konservuoto tuno,
1 valg. š. majonezo,
kelių saujų susmulkintų svogūnų laiškų,
½ saldžiosios raudonosios paprikos,
šlakelio balzaminio vyo acto,
juodųjų maltų pipirų pagal skonį,
žiupsnelio česnakinės druskos,
2 avokadų, perpjautų pusiau ir išgliaudytų.
Gaminimas:
Avokadus nuplaukite, perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus.
Į dubenį sudėkite konservuotą tuną, susmulkintus svogūnų laiškus ir raudonąją saldžiąją paprika, majonezą ir balzaminį vyno actą.pagardinkite druska bei pipirais ir gerai išmaišykite.
Gauta mase įdarykite avokadus ir patiekite su juoda duona.
Tuno ir pupelių salotos
Reikės:
200 g šaldytų žaliųjų šparaginių pupelių,
1 skardinės konservuoto tuno,
½ skardinės konservuotų baltųjų pupelių,
1 nedidelio raudonojo svogūno,
1 valg. š. alyvuogių aliejaus,
1 valg. š. citrinos sulčių,
2 skiltelių česnako,
saujos tarkuoto Parmezano sūrio,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Šaldytas šparagines pupeles trumpai pavirkite, kad išliktų traškios.
Dubenyje sumaišykite konservuotą tuną, konservuotas pupeles, šparagines pupeles, susmulkintą raudonąjį svogūną ir česnaką, alyvuogių aliejų, citrinos sultis, pagardinkite druska bei pipirais. Viską sumaišykite, viršų apibarstykite tarkuotu Parmezano sūriu ir patiekite.
Skanaus!