Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai tingisi gaminti: 3 sveiki ir greiti receptai vasarai

Užklupus vasarą primenantiems karščiams, linkstame prie lengvesnių patiekalų. Be to, geras oras atvirkščiai proporcingas mūsų norui laiką leisti virtuvėje.
Lengvi patiekalai
Lengvi patiekalai

Subalansuotą maistą gaminančios ir propaguojančios „Kūno kultūros“ virtuvės šefas Ignas Štuka dalijasi keliais gaivių ir lengvai paruošiamų patiekalų receptais su šviežiais pomidorais. Šie receptai – idealus variantas lengvai vakarienei arba priešpiečiams į darbą: paprasta pagaminti, lengva ir maistinga.

Šalta pomidorų sriuba „Gaspačo“

Ingredientai (2 asm):

  • 200 g įvairių pomidorų (šefas naudojo „Kietaviškių“ pomidorų asorti);
  • 50 ml konservuotų pomidorų;
  • 1 trumpavaisis agurkas;
  • ½ paprikos;
  • ¼ mėlynojo svogūno;
  • skiltelė česnako;
  • mėtos lapelis;
  • druskos ir pipirų pagal skonį;
  • alyvuogių aliejaus;

papuošimui:

  • ½ paprikos;
  • ¼ svogūno;
  • 1 agurkas;
  • keli mėtos lapeliai.

Gaminimas:

1. Sutrinkite visus ingredientus elektriniu trintuvu iki vientisos masės.

2. Papuošimui skirtus ingredientus supjaustykite smulkiais kubeliais.

3. Patiekite sriubą dubenėliuose, ant viršaus užberkite smulkiai pjaustytas daržoves ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.

Šalta pomidorų sriuba „Gaspaco“
Šalta pomidorų sriuba „Gaspaco“

Kuskuso salotos su feta

Ingredientai (2 asm.):

  • 140 g kuskuso;
  • 200 g vynuoginių pomidorų;
  • 1 trumpavaisis agurkas;
  • 200 g fetos sūrio;
  • saujelė juodųjų alyvuogių;
  • saujelė gražgarsčių.

Gaminimas:

1. Kuskuso kruopas užpilkite karštu vandeniu, uždenkite folija ir palikite pusvalandžiui išbrinkti. Taip kruopos nesulips ir išliks birios.

2. Daržoves ir fetos sūrį supjaustykite ir sumaišykite su kuskusu.

Kuskuso salotos
Kuskuso salotos

Sūrio ir pomidorų užtepėlė

Ingredientai:

  • mėgstamos duonos;
  • indelis kreminio sūrio;
  • 1 juodasis pomidoras;
  • 1 trumpavaisis agurkėlis;
  • 2 ridikėliai;
  • keli petražolių lapeliai;
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminimas:

1. Smulkiai supjaustykite daržoves ir petražoles;

2. Sumaišykite jas su tepamu sūreliu, alyvuogių aliejumi ir prieskoniais;

3. Paruoštą užtepėlę tepkite ant juodos duonos, skrebučio ar itališkos duonelės – sumuštinukai paruošti!

Užtepėlė
Užtepėlė

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs