Kai traukia „link nuodėmės“ – mieliniai blynai „spurgablyniai“

„Kai norisi mielinių blynų ir tuo pačiu spurgų, tai tuomet kepu „spurgablynius“. Labai purūs ir minkšti blynai, primenantys spurgas“, – dalinasi savo receptu maisto tinklaraštininkas Aurimėlis.
Mieliniai blynai – „spurgablyniai“
Mieliniai blynai – „spurgablyniai“ / „Aurimėlio virtuvės“ nuotr.

Reikės:

  • 2 kiaušinių;
  • 300 g miltų;
  • 250 g pieno;
  • 30 g sviesto;
  • 2 v.š. cukraus;
  • 1 v.š. aguonų;
  • 5 g sausų mielių;
  • 0,5 a.š. kepimo miltelių;
  • Žiupsnelio druskos;
  • Aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Į prikaistuvį pilame pieną ir pakaitiname iki 25 laipsnių šilumos (įkišus pirštą turi jaustis maloni šiluma). Į pašilusį pieną beriame cukraus, žiupsnelį druskos ir sausų mielių. Sudedame aguonas. Paliekame šiltai 15 minučių.

Į pieno ir mielių mišinį mušame kiaušinius, išmaišome, dedame persijotus miltus su kepimo milteliais. Išmaišome tešlą ir paliekame šiltai 30 minučių.

Į pakilusią tešlą supilame lydytą sviestą ir viską išmaišome.

Keptuvėje įkaitiname aliejų (jo pilu tiek kiek spurgoms kepti) ir kepame blynus ant silpnos ugnies kol gražiai apskrunda iš abiejų pusių.

P.S. Aš tešlą susipilu į konditerinį maišą ir spaudžiu blynus į šaukštą pamirkytą karštame aliejuje, tuomet įleidžiu į keptuvę. Taip gaunasi vienodai apvalūs blynai.

Skanaus Jums linki Aurimėlis!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
LEA kviečia seną katilą keisti nauju šilumos siurbliu. Pasinaudojus skiriamomis dotacijomis galima sutaupyti net iki 90 proc. šilumos siurblio kainos
Reklama
6 Juodkalnijos perlai – kurį kurortą rinksitės jūs?
Reklama
Geras regėjimas be akinių ir kontaktinių lęšių – tik 699 Eur abiems akims, operaciją atliekant Vilniaus klinikoje „Naujas regėjimas“
Reklama
Gyvenimas ant upės kranto – Nemuno vingyje iškilo 38 sklypų kvartalas „Druskininkų slėnis“