Ingredientai:
- 1 pakuotė sluoksniuotos tešlos;
- 300 g šoninės;
- 1 didelis svogūnas;
- 1 kiaušinis;
- druskos pagal skonį;
- maltų pipirų pagal skonį.
Gaminimas:
Nulupkite svogūną ir smulkiai supjaustykite. Į šoninę paskaniname prieskoniais ir viską pakepiname.
Sluoksniuotą tešlą dėkite ant stalo ir šiek tiek pavoliokite. Pjaustykite per pusę ir taip, kad susidarytų kvadrato forma (kad vėliau galėtumėte susukti lyg vyniotinį). Ant kiekvienos dalies gausiai dėkite įdaro ir susisukti, kad išeitų lyg dvi „dešreles“.
Aštriu peiliu „dešrą“ supjaustykite maždaug 2–3 cm storio gabalėliais.
Dėkite ant kepimo skardos, kiekvieną gabalėlį šiek tiek toliau vienas nuo kito, nes jie šiek tiek išsipūs. Aptepkite plaktu kiaušiniu. Jei šaldytuve turite tarkuoto kietojo sūrio, galite juo pagardinti.
Kepame iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10–15 minučių (priklauso nuo kiekvienos orkaitės ypatybių).
Skanaus.